LibreOffice

Vragensteller: 
oldie
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Na de laatste update van Libre Office zijn mijn PDF bestanden veranderd, Sumatra werkt niet meer en als ik een bestaande PDF bestand wil openen komt dat in Libre Office te staan.
Tevens zijn de iconen van Vet-Cursief en Onderstreept niet meet zichtbaar in de werkbalk , een herinstallatie helpt ook niet.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van WriTer

Waarschijnlijk heeft om de een of andere reden LibreOffice zich de rechten toegeëigend om PDF bestanden te openen.
Ga rechts onderaan bij Windows 10, gebruik geen 11, naar waar de meldingen komen en klik op Alle Instellingen, Apps, Standaard Apps en Standaard-apps perbestanstype kiezen.
Scroll bijna helemaal onderaan tot je .PDF en PDF-bestand tegenkomt, ik veronderstel dat daar LibreOffice staat, kies voor SumatraPDF.

Bij LibreOffice zal om de een of andere reden daar ook iets mis zijn gelopen, maar dat zou ook gemakkelijk moeten op te lossen zijn.
Klik met de rechtermuisknop op de werkbalk waar de iconen zouden moeten staan, er gaat een menu open, ga onderaan naar Werkbalk aanpassen.
Kies het tabblad Werkbalken en ga naar het rechtervenster.
Vink daar de missende iconen terug aan, en de verdwenen iconen zouden direct terug moeten zijn.
Trouwens, er zijn daar nog andere handige iconen met functies te vinden waar je het bestaan misschien niet van wist.

Succes!

I stand with Ukraine!

Hoi WriTer,
Dank voor je uitleg, bij de standaard apps stond bij PDF inderdaad Libre Office. Veranderd in Sumatra en alle PDF weer oké.
v.w.b. de pictogrammen V C O waren er wel maar kon ze niet zien in de donkere modus. Bij instellingen een ander pictogram kleur gekozen en zijn nu wel duidelijk zichtbaar.
Nogmaals dank voor je hulp

afbeelding van WriTer

Inderdaad, heb het ook al eens voorgehad dat in een donkere modus sommige iconen of pictogrammen niet goed meer te zien waren.
Blij dat het opgelost is!

I stand with Ukraine!

Reageer