Windows 11 aan meer mensen aangeboden via Windows Update

Microsoft biedt Windows 11 aan meer geschikte pc's aan. Stap 2 in de gefaseerd uitrol is gezet. De kans is dus groter dat je Windows 11 ziet verschijnen in Windows Update (mits je pc Windows 11 aankan).

De uitrol van Windows 11, dat 4 oktober verscheen, verloopt gefaseerd: dat wil zeggen dat niet iedereen met een geschikte pc tegelijkertijd Microsofts nieuwe besturingssysteem krijgt aangeboden. Het begint met een kleine groep met de nieuwste hardware en als zich bij hen geen problemen voordoen met Windows 11 dan wordt de groep die de upgrade kan downloaden via Windows Update langzaam uitgebreid.

En deze tweede stap heeft Microsoft gisteren ingezet. Windows 11 wordt nu aan meer Windows 10 gebruikers met een geschikte computer beschikbaar gesteld. Dus de kans is groter geworden dat je Windows 11 ziet verschijnen als upgrade in Windows Update (en je klikt op Zoek naar updates).

De gefaseerde uitrol van Windows 11 verloopt aan de hand van machine learning en via met behulp van telemetrie (geautomatiseerde feedback) verzamelde gegevens over problemen met bepaalde typen hardware. Als blijkt dat sommige hardware meer crashes, zwarte schermen en andere fouten ondervindt met Windows 11 dan wordt de upgrade voor deze groep tijdelijk geblokkeerd totdat moeilijkheden opgelost zijn (door bijvoorbeeld driver updates of foutoplossingen in Windows 11).

Als je Windows 11 nog niet aangeboden hebt gekregen en je hebt wel een geschikte pc dan zou het kunnen dat je het nieuwe besturingssysteem de komende weken wel ziet verschijnen in Windows Update.

Stappenplan Windows 11

  1. Is mijn pc geschikt voor Windows 11?
  2. Hoe kun je eventueel TPM 2.0 en UEFI/Secure Boot aanzetten?
  3. Windows 11 verkrijgen via Windows Update of Installatie-assistent

Heb jij Windows 11 al aangeboden gekregen via Windows Update? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Na de probleemloze update naar Windows 11 van mijn eigen laptop heb ik ook op het werk een laptop en 4 pc's overgezet naar Windows 11. Deze zijn allemaal ook zonder problemen verlopen. Nu nog de laatste laptop thuis aan het updaten en dan is alles overgezet naar Windows 11.

windows 11 werkt gewoon prima niks mis mee...

de update naar W11 ging snel en zonder problemen op een laptop van drie jaar oud. W11 ziet er verfrissend uit met het nieuwe menu, verder merk ik niet of geen voordelen van W11... maar misschien komt dat nog :)

En wanneer je een pc zou hebben uit het stenen tijdperk zou ik me er nog iets bij kunnen voorstellen. Maar een 3 jaar oude met een Pentium i7 7700 aan boord is al niet goed genoeg. Ligt dat nou aan die i7 of aan de manier waarop Win 11 in elkaar steekt?

Wij hebben hier zelfs een laptop van 2 jaar en de andere 1 jaar , op beide niet geschikt qua processor (maar dat komt mss nog) :-(

Heb ook een I7 7700. Laptop voldoet aan alle andere eisen, maar ik moet maar afwachten of ik een update ga krijgen. Vrij bizar en belachelijk...

Heb jij Windows 11 al aangeboden gekregen via Windows Update?
Nee en ik krijg het ook niet aangeboden.
Net als een half miljard andere Windows 10 gebruikers dat niet krijgen.
Is dat erg? Welnee, je mist niets aan Windows 11.
Microsoft mist in okt 2025 wel iets, namelijk een gebruiker.
Of Microsoft dat erg vindt? We zullen het niet meer weten.

Deze week via Windows update gekregen. Probleemloos geinstalleerd op Asus Vivobook..
Draait lekker. Ben nog geen bugs tegengekomen.

Heb de Windows update 11 ruim een week geleden aangeboden gekregen.
Ik wacht het nog wel even af. Vind Windows 10 goed draaien en als ik zo het internet overga schijnt het met de privacy van Windows 11 niet helemaal ok te zijn.
En ik ben niet het type die zegt van "ah maar ze weten toch alles al en ik heb niks te verbergen'.
Kijk maar een op bepaalde alternatieve nieuws sites dan kun je lezen dat het net allemaal even anders is gesteld met betrekking tot je privacy.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_panje