Negen procent draait Windows 11. Heb jij Windows 11 al?

Windows 11 is twee maanden geleden op 4 oktober uitgekomen. Hoeveel mensen zijn inmiddels overgestapt op Microsofts nieuwe besturingssysteem?

Uit analyse van AdDuplex, een advertentieboer voor Windows Store apps en games, blijkt dat van de pc's die Windows 10 en 11 hebben bijna 9% Windows 11 draait (en aangezien bijna 90% van de Windows-gebruikers Windows 10 of 11 heeft is het percentage van alle Windows-gebruikers niet veel lager).

Een aantal dat vergelijkbaar is met het marktaandeel dat Windows 10 in 2015 na twee maanden had (volgens StatCounter). Dus Windows 11 doet het ongeveer hetzelfde als Windows 10 na de introductie.

Wij zijn benieuwd hoeveel van de bezoekers op GratisSoftware.nl inmiddels Windows 11 draaien. Dus onze vraag is:

Welke Windows-versie heb jij op je pc staan?

En in de reacties horen we graag waarom je Windows 11 wel of (nog) niet op je computer hebt staan! (Voor mensen die niet kunnen of willen overstappen op Windows 11 hier een aantal gratis Linux-alternatieven)

Deel dit artikel: 

Reacties

Volgens mij klopt er iets niet want je kunt om de paar dagen opnieuw stemmen hier.

En wat zouden de reacties zijn van de mensen in de toekomst als Win12 weer nieuwere hardware eisen heeft dan Win11? Dan gaan ze een nieuwe pc kopen met… Win12 erop. Dus Microsoft schiet zichzelf helemaal niet in de voet met de Win11 upgrade eisen, Win11 upgrade levert MS niks op omdat die gratis weggegeven wordt, maar krijgt juist later ineens veel geld van mensen die betalen voor een Win12 licentie voor de nieuwe pc! Ik vind MS juist heel verstandig bezig om de eisen van Win11 hoger te zetten :)

En wat zouden de reacties zijn van de mensen in de toekomst als Win12 weer nieuwere hardware eisen heeft dan Win11 vraag je je af.
Die mensen hebben dan al lang een Chromebook of draaien een Linux distro.
Die klandizie is Microsoft voor altijd kwijt. Windows is maar een besturingssysteem net als elk ander, meer niet.

Op nieuwe laptop gezet. Weinig nieuws onder de motorkap. Cosmetische veranderingen.

Mijn PC en laptops allen niet geschikt voor Windows 11. Geen enkel probleem wat mij betreft was namelijk toch al van plan on eens met een big bang over te gaan op Linux Mint op al mijn devices. Kan voorlopig dus nog rustig bij Windows 10 blijven maar al dat gezeur en gehype over die 'geweldige' Windows 11 heeft er bij mij inmiddels wel toe geleid dat ik alvast ff een flash usb stickje heb gemaakt van de laatste Mint versie die heb ik al even bij booten een keer getest en wat werkt prima. Zou ook maar zo kunnen dat ik er binnenkort genoeg van heb, eerder al met laptop gedaan die nu naar volle tevredenheid al jaren op Mint draait, en Windows er af kieper en direct al over ga op Mint ondanks dat daar nu nog niet direct de noodzaak toe bestaat.

Overstap naar Win10 werd niet onmogelijk gemaakt door additionele systeemeisen, dat is bij Win11 wel het geval. Dus de conclusie dat Win11 het ongeveer even goed doet als Win10 na de introductie is een raadselachtige gevolgtrekking, als je weet dat veel en veel minder gebruikers kunnen overstappen naar de nieuwe versie.

Windows Insider geweest om Windows 11 in béta uit te proberen. Toen toch even weer terug naar (clean install) Windows 10, maar na een aantal dagen (en alle updates tot nu toe) toch weer een upgrade naar Windows 11. Windows 11 ziet er veel gelikter uit, de nieuwe elementen zoals startmenu en instellingen is een kwestie van wennen! Dat vergt wat geduld wat velen tegenwoordig niet meer hebben...

Laptop win 11
Desktop nog even win 10

Dat Startmenu vind ik helemaal geen grote verbetering hoewel ik het oude ook niet zo best vond. Ik las dat ze dat ook weer gaan aanpassen.

Kan windows 11 niet gebruiken, en dat spijt me niets.
Zie er de meerwaarde ook niet van.
Misser geweest om windows te lanceren, die door veel mensen niet zijn te gebruiken.d

PC niet geschikt, hoewel ik geen enkele klachten heb met de snelheid en werking voldoet de pc nog uitstekend. Kortom alles werkt uitstekend. Moederbord en microprocessor is niet geschikt voor windows11.

'Gewoon' noodgedwongen Windows 10 net als een half miljard andere Windows 10 gebruikers.
Zitten die met smart te wachten op Windows 11 en gaan ze direct een nieuwe geschikte PC aanschaffen?
Wat is er dan zo bijzonder aan Windows 11, het is mij geen rooie cent waard.
En die andere half miljard gebruikers vast ook niet. Microsoft schiet zichzelf in de voet.

Windows 11, geen kinderziektes, geen problemen.

Ik draai nog windows 10 totdat de kinderziektes uit windows 11 zijn. Zoals problemen met SSD en Ryzen.
Plus dat ABN nog geen windows 11 ondersteund....

Ik gebruik een Chromebook (Chrome OS)

Triple boot. W10/ W11/ linux mint
W10 liep onlangs vast. Noodgedwongen nu W11 dus. Ziet er moderner uit. Wel trager dacht ik.

Ik gebruik Window 10....omdat mijn snelle en zeer gebruiksvriendelijke computer niet voldoet aan de eisen voor Windows 11. Het heeft ook nog niet veel zin om Windows 11 te gebruiken.... lekken...updates ....en er is nog altijd een probleem om te kunnen printen. Lekker bij Windows 10 blijven.

Linux, Windows 10 en versie 11 hier. Het is mij nog steeds niet duidelijk wat de meerwaarde van Windows 11 is. Een ander uiterlijk, maar wat mij betreft niet beter dan Windows 10.

afbeelding van WriTer

Met uitzondering van een recente PC is hier geen enkele computer geschikt voor Windows 11, dus ALLE PC's blijven op Windows 10.

Ik heb alles wel op een rijtje.
Alleen niet in de goede volgorde.

Bij installatie van win 11 frustreerde star dock fences en star dock window blinds win 11 zodat win11 niet meer werkte.

Blijf op W10. Laptop te oud.

Mijn laptop is niet geschikt voor Windows 11. Mijn laptop is 3 jaar oud ik blijf windows 10 gebruiken
tot dat er geen updates meer komen. De updates is tot 2025, dus heb ik nog even de tijd.d

Ik gebruik Windows 10 en Windows 11 zonder problemen naast elkaar in dual boot op een niet voor Windows 11 geschikte desktop.
Eigenlijk in triple boot want er draait ook nog een Linux versie op.

Ik heb windows 11 d.m.v. een rufus-usb-stick geinstaleerd op mijn 10 jaar oude Pc. Na een maand ben ik weer terug naar windows 10. Windows 10 vind ik grafisch veel mooier met zijn tegels over het nieuws, het weer en mijn foto's. Ook wordt de processor minder warm.

11 op twee 'ongeschikte' pc's draaien. Voorlopig gaat 't goed....

Heb win 11 even geïnstalleerd en na 1 dag er snel weer afgegooid en blijf zeker tot 2023 nog bij win 10. Win 11 gaf veel problemen met o.a. printer en progs niet van Microsoft. Win 10 draait al jaren als een zonnetje, alleen jammer elke maand weer updates, maar heb gehoord dat win 11 daarvan ook niet verschoont is.

Bij mij draait ie prima, op 1 ding na: er wordt iets op de achtergrond uitgevoerd waardoor 1x in de ongeveer 3 minuten 'iets' doet. Heel even het zandloperrondje. Als ik youtube kijk bijvoorbeeld dan verschijnt op dat moment heel even de taakbalk en is ie weer weg. Geen idee wat dat kan zijn.

Blijf mooi bij Windows 10 bevalt prima en alles werkt na behoren.

Mijn PC voldoet ruimschoots aan de systeemeisen van W11 maar ik blijf voorlopig lekker W10 draaien.

Laat ik het nog maar doen met Windows 3.11.

Windows 11 op 6 computers, op de 7e computer krijg ik steeds een BSOD bij de reboot na het updaten, waarna hij steeds automatisch Windows 10 terugzet. Windows 10 ziet overigens na 2 maanden ervaring met Windows 11 best wel clunky en gedateerd uit :P

Processor!

Nee, niet geïnstalleerd vanwege systeemeisen. Ik ga door met W10 en stap over op Linux mint als W10 niet meer ondersteund wordt.

De barrière om Windows 11 te installeren ligt natuurlijk best wel flink hoger in vergelijking toen Windows 10 uit kwam. Er zijn veel mensen die het best wel willen installeren maar dat door de hoge systeemeisen niet kunnen.

Zodra Windows 11 werd aangeboden heb ik het geïnstalleerd en het werkt perfect!

als eerste kan ik op geen van mijn computers windows 11 instaleren ( systeemeisen windows 11 ) te hoog  .

toch heb ik op een van mn computers windows 11 gezet maar de processor temp werd te hoog , waarom weet ik niet en maakt me niet zoveel uit omdat ik vele dingen , onderandere start menu en rechts klik

in windows 11 me niet aanstaat .

ieder zn ding natuurlijk maar ik blijf gewoon op windows 10 , en zal over een paar jaar wel verder zien als de ondersteuning afloopt . misschien wel windows 12 en anders een linux versie . 

Windows 11
Het is even wennen maar het bevalt prima.
Weinig problemen gehad.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hon_arije