Misschien krijgt Windows 10 toch nog langer updates na oktober 2025

 
Windows Central berichtte voor het weekend dat Microsoft van plan is om zijn AI assistent Copilot ook naar Windows 10 te brengen. Nu zul je daar als Windows 10 gebruiker misschien niet direct een vreugdesprong van maken, maar wel goed nieuws is dat er sowieso plannen zijn om meer nieuwe functies naar Windows 10 te brengen.

Dat zou betekenen dat Windows 10 niet zieltogend, met slechts beveiligingsupdates, op weg naar zijn einde in oktober 2025 gaat. En nog mooier: héél misschien wordt de einddatum van Windows 10 zelfs verlengd! Volgens Windows Central worden er intern bij Microsoft gesprekken gevoerd over eventuele verlenging van de ondersteuning van Windows 10, maar een definitieve beslissing is nog niet genomen. Maar wie weet dus langer updates voor Windows 10. We zijn benieuwd.

Onze vraag is:

Wat zou jij ervan vinden als Windows 10 langer ondersteund wordt dan oktober 2025?

En in de reacties horen we graag waarom!

Reacties

Wat ik al eerder opperde als verwachting komt idd erdoor! 
Windows 10 krijgt langere - betaalde- esu  ondersteuning!!  en in tegenstelling tot windows 7 -waar de esu alleen voor bedrijven was- nu ook voor thuis gebruikers!
En daar zal -tegen die tijd (Oct 2025)-  vast wel een omweg gevonden worden zodat je niet nogmaals Msoft moet spekken met nog meer geld...
 
Bron oa > https://tweakers.net/nieuws/216326/microsoft-laat-consumenten-betalen-voor-windows-10-beveiligingsupdates-na-2025.html
https://www.ghacks.net/2023/12/05/breaking-consumers-will-be-able-to-extend-windows-10-support/

afbeelding van redactie

Hier onze peiling daarover:
https://www.gratissoftwar...

Ik heb al eens eerder verwachting uitgesproken dat Windows 10 langere ondersteuning zou krijgen...

Ben alleen bang dat het pcies zo zal gaan als bv bij ESU voor Windows 7..
je kan dan 1-3 jaar extra updates krijgen ,,maar moet je wel voor gaan betalen!

Beste alternatieve optie is : installeer windows 10 LTSC !!
heb je sowieso tot 2027 updates!

Een vraag aan Bor

Vind het wel interessant wat u opperde over Windows 10 LTSC, als mogelijk alternatief voor de consumentenversie van Windows 10. Dit is wat ik op internet aan info vond, citaat na wat googelen:

Wat is Windows 10 LTSC?
Wat is Windows 10 Enterprise LTSC? Het Windows Long Term Service Channel is een versie van Windows die veel minder vaak wordt bijgewerkt, dan de algemene consumentenversie van Windows. De software is speciaal ontworpen voor organisaties met grote en complexe computeromgevingen. Einde citaat. Ik meen te moeten vaststellen, dat je sowieso veel minder updates krijgt, als bij de ´´thuis versie.´´

Mijn vraag zou dus 2 ledig zijn. Is Windows 10 LTSC wel geschikt voor op een consumenten laptop of p.c.? 2. Kun je Windows 10 LTSC over de consumentenversie van Windows 10 heen installeren? Niet om u tegen te spreken, want vind het zinvol dat u met een mogelijk alternatief kwam in uw bijdrage. Het is een vraag aan u. Niettemin werd ik door de uitleg op internet getriggerd. Hoe ziet u dat? Ook de redactie, zo men dit wil, zou ik willen vragen hun visie over de suggestie van Bor te geven.

afbeelding van WriTer

Dat zou goed nieuws zijn want mijn computer kan niet op een normale manier werken met Windows 11.
En zolang deze nog goed werkt komt er zeker geen nieuwe computer in de plaats.
Stopt de ondersteuning dan werk ik nog een tijdje gewoon verder met Windows 10, en dan kijk ik of ik met Rufus of een ander progje Windows 11 installeer, of een van de vele Linux distro's.

"Wandelen is het beste medicijn"

Mijn pc met processor Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz 2.71 GHz
en 16 Gb RAM geheugen Windows 10 home is kennelijk voor Microsoft niet geschikt om naar W11 te gaan.

mijn pc , de processor, laat geen upgrade naat win11 toe, wat ik wel beoog maar om daarom een nieuwe laptop te kopen vind ik er over. dus heb ik geen keuze al had ik graag win

Al eens gehoord van Rufus?

Ik zou het fantastisch vinden als Microsoft ´´het licht´´ mocht hebben, of nog gaan zien, mochten ze besluiten toch langer updates voor Windows 10 te geven. Dat betekent voor mij een NOG (!) gunstiger afschrijving van mijn laptop, waarop Windows 10 op perfecte wijze operationeel is.

Ik zit bepaald niet te wachten op Windows 11. Mijn laptop uit 2016 (nog gekocht bij Scheer & Foppen dat, net als BCC, ook al enige tijd ter ziele is. Voor computers kun je alleen nog terecht bij de Mediamarkt en Cool blue, dat genoeg keuze biedt) functioneert nog dermate goed, dat Windows 10 nog altijd alle dingen bied, dat ik als gebruiker maar kan wensen. Stabiel en zonder problemen. Dus wat mij betreft mag Microsoft zondermeer zo lang mogelijk die updates blijven verzorgen. Vind ´t best!

U schrijft:Voor computers kun je alleen nog terecht bij de Mediamarkt en Cool blue. Er zijn in NL nog genoeg kleinere ketens gespecialiseerd op allerlei PC's, waar je zelf een pc in elkaar kunt laten zetten op eigen specificaties. Ik heb een simpele pc voor het hoogst nodige (internet,mail en office) al in de afgelopen 20 jaar drie keer laten bouwen waarbij de laatste alleen een gedeeltelijke hardware upgrade heeft gehad. Het mooie daarvan is ze zijn voor service goed bereikbaar.

Akkoord! Daar heeft u een punt. Maar de meeste computergebruikers, ik zeker, wil een laptop of p.c., dat als het ware ´´voorgekookt´´ is. Dus waarop Windows 10 of 11 al is voor geïnstalleerd en wat programmaatjes die je na aankoop, althans de meeste, toch niet gebruikt, weinig gebruikt, c.q. beter kan vervangen omdat het meest reclamespul is. Gemak dient de mens. En dat soort laptops en computers worden het meest verkocht in zaken als Cool blue en Mediamarkt. Dat soort zaken.

Correct in Rotterdam is ook zo´n zaak. Vroeger had je ook Mycom. Weet niet meer, of dat nog bestaat. Maar met die gedachte in het achterhoofd, van gemak dient de mens, kwam ik op genoemde twee grootbedrijven voor o.a. computers, witgoed, consumentenelektronica, etc. Maar nogmaals; u heeft wel een punt. Maar veruit de meeste mensen willen toch een ´´plug and play´´ laptop, o.i.d.

Wel eens gehoord van Bol.com?

Ik lees in uw reactie geen inhoudelijke vraag, of opmerking, naar aanleiding van het hopelijke voornemen van Microsoft om updates voor Windows 10 langer te prolongeren, anders dan huidige datum.

ik heb naar aanleiding van de vraag die ik op 7 juli heb gesteld Ervaringen met Windows 11 | GratisSoftware.nl (gratissoftwaresite.nl) windows 11 op mijn unsupported computer gezet , tot nu toe alle beveilegings updates binnen de computer draaid op windows 23H2 en loopt als een zonnetje .
mocht windows de updates voor unsupported computers stop zetten dan zal ik terug naar windows 10 moeten , mocht daar de ondersteuning ook stoppen ( en mijn computer het nog doet ) zal het linux mint of iets dergelijks worden.
maar de toekomst zal het leren .

Blijf bij windows 10

Mijn desktop draait Win 10 en dat zal voorlopig zo blijven. Mijn 2 in 1 tablet/laptop draait win 11. Wrs zal ik bij eind win 10 zelf win 11 op de desktop zetten, zodat updaten mogelijk blijft.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ho_garije