Wat voor verbeteringen zou je nog graag zien aan GratisSoftware.nl?

Oké, GratisSoftware.nl bestaat nu 16 jaar en op de website zijn veel nieuwsberichten, tips en downloads te vinden. Maar er mist vast nog wel het een en ander. Daarom vragen we zo af en toe wat onze bezoekers, jullie, nog missen. Wat zou je graag aan extra downloads, tips of nieuws zien op GratisSoftware.nl? Waar besteden we te weinig aandacht aan? En wat kan er makkelijker of handiger aan de website zelf?

Wij staan open voor alle suggesties, kritiek en opmerkingen! Laat het weten in de reacties hieronder, dan kunnen wij GratisSoftware.nl weer wat beter maken.

Deel dit artikel: 

Reacties

De site heet toch GRATIS SOFTWARE maar als je naar de pro versie wilt, zal je toch moeten upgraden en dat is niet gratis. Dus kan dat er voortaan bij gezet worden

Woef

Peter Muishondt >>

Normaal is alles goed zoals het nu is, maar wat ik soms toch mis op sommige topics is dat je na het posten eventuele schrijffouten niet meer kunt verbeteren, hier in deze topic als geregisteerde gebruiker kan dat dan weer wel.

Met andere woorden, waarom kun je niet in elke topic als geregistreerde gebruiker na het posten je eventuele fouten of andere dingen verbeteren?
Maar buiten dit zou ik zeggen doe zo voort zoals jullie bezig zijn!

Nog even doorbijten, we komen er wel!

Klopt. Van oudsher bestaat GratisSoftware.nl uit twee delen: deel met voorpagina, nieuws, tips en pc hulp en het deel met alle Downloads. Die hebben elk hun eigen cms. Registraties zijn alleen mogelijk voor het hoofddeel (voorpagina, nieuws, tips, hulp) en niet voor Downloads. Vandaar dat je bij Downloads (herkenbaar aan /downloads/ in de url) niet kunt inloggen en je reacties bewerken.

cms: contentmanagementsysteem ?

Ja klopt (Drupal gebruiken we trouwens)

@redactie:
Ik begrijp dat ik ook niet duidelijk ben, er had na de ? een ;) moeten staan.
Op een opmerking van @WriTer komt er als reactie o.a."Die hebben elk hun eigen cms"

Nu denk ik dat jullie op de hoogte zijn van de technische kennis van @WriTer en daarom met dit antwoord komen.

Ik ben niet zo technisch en misschien zijn er wel meer bezoekers die dat niet zijn,dus misschien is het dan handig om van een technisch woord een link te maken.

Dus van cms:
https://nl.wikipedia.org/...

van Drupal:
https://nl.wikipedia.org/...

In het antwoord aan @WriTer onderstrepen jullie het woord "downloads",dit
vind ik verwarrend omdat het dan op een link lijkt,die had je er als voorbeeld ook van kunnen maken:
https://www.gratissoftwar...

niet alle bezoekers begrijpen wat een url is.

Kortom houd het simpel en Nederlands,het is wat meer werk dan gewoon met Engelse woorden strooien maar het maakt deze website volgens mij alleen maar beter.

Zullen we proberen!

er zijn vele mensen die nog draaien op DDR3,en weten vaak niet op over tegaan naar DDR4 en blijven maar zoeken naar de juiste begrijpbare mogelijkheden

Geen jubileum maar wel een felicitatie waard, op naar de 17e verjaardag.
Maatschappelijke discussies zoals over de COVID app horen, naar mijn mening, niet thuis op de site.
Bij reacties op op vragen van de redactie wordt nog wel eens vervelend gedaan,
men "valt" over taalfouten of "stap over naar Linux oid"
Dit soort negatieve reacties horen hier niet thuis, kan dit niet direct naar plaatsing worden verwijderd?
Voor het overige ben ik tevreden.

Klopt, die reacties bij het covid-app artikel hebben we ook maar gesloten. Dat werd een discussie waar niemand blij van werd.

Ik ben sinds maanden helemaal overgestapt op Linux Mint, maar kijk nog elke dag even op deze site, maar er is voor mij als niet Windows gebruiker eigenlijk niet veel interessants meer te lezen.
Maar ik blijf dit nog steeds een leuke site vinden.

Wat mij betreft is het zo prima. Niet elke verandering is altijd een verbetering. De site is rustig wat layout betreft en overzichtelijk. Compliment!

Voor mij hoeft er niets veranderd worden ben zeer tevreden met de uit leg van software en installeren er van vooral de uit leg vindt ik zelf erg goed.
Dus ga zo door en kijk bijna wel elke dag even als er weer wat nieuws is.
Mijn complimenten daar voor de redactie die dit allemaal mogelijk maakt.
Voor bij zijn jullie de beste met uitleg van alle software.

ik ben het geheel eens met arend.
ga zo door!

Ik weet niet wat er kan veranderen want uw website is al: de crème de la crème.

Gratissoftware is geweldig. Veel goede tips. Waar ik alleen nog tegen aanloop zijn de drivers van oudere apparaten. Bijv. Canoscan scanner of EMU0404. Ik begrijp dat dat moeilijk is. Maar wie weet.....

Niets dan complimenten over deze geweldig site, een dagelijks bezoek waard!

De lijst met reacties door personen op de programma's gaan heel ver tot meer dan 10 jaar terug in de tijd.Deze zijn beslist niet meer relevant met de laatste uitvoering van het programma.De programma's uit veel vroege reacties zijn inmiddels al diverse keren geupdate en Windows is ook meerdere keren gewijzigd.Beter is deze lijst met reacties korter te houden zolang deze nog actueel is en informatie kan geven over oplossen van problemen met installeren of werking. Opmerkingen uit januari 2011 over Libre Office versie 3.3.rc3 heeft niemand neer wat aan nu versie 7.0.0 uit is.

Ja, klopt. We zullen eens kijken of en wat we daaraan kunnen doen.

Niks aan doen! Prima zo.

ga vooral zo door,het is prima zo.

Positiever nieuws over Windows 10 updates in plaats van te veel de nadruk op de problemen bij het installeren ervan leggen.

Helemaal mee eens!!!

Er is niks mee om problemen te melden en mogelijke oplossingen aan te reiken. Zo waarschuw je mensen. Gratissoftwaresite.nl is voorzichtig kritisch.

Zeker is er niks mis om problemen te melden e.d maar opmerkingen te lezen over programma's die al door de jaren heen diverse keren gewijzigd en verbetert zijn heeft geen waarde.Verder alle lof voor GratisSoftware site.

@JD
Klopt. Het melden van problemen bij Windows 10 updates heeft als doel om mensen te helpen problemen te verhelpen. Wij en bezoekers kunnen zo oplossingen aanreiken. Is niet
negatief bedoeld. En bij onderdelenupdates melden wij altijd interessante vernieuwingen.

Bij maandelijkse beveiligingsupdates valt wat dat betreft niet veel te melden. En over de optionele previewupdates van de derde/vierde week van de maand kunnen we alleen maar zeggen: installeer ze bij voorkeur niet want het zijn testupdates en de foutoplossingen worden cumulatief meegeleverd bij de beveiligingsupdates van de maand daarna. Dus je krijgt ze dan met minder kans op problemen.

Is er dan überhaupt is positiefs re melden over W10? :-)

Ja hoor, zeker wel!

Bij het beantwoorden / of reacties geven mis ik een knop bewerk .
D.m.v .een knop bewerken kun je je reacties nog aanpassen, dit voorkomt spelfouten/ of belabberd Nederlands , waar ik me vaker schuldig aan maak .

aan heb gemaakt

Als je een gebruikersaccount aanmaakt voor GratisSoftware.nl dan kan dat bewerken wel:
https://www.gratissoftwar...

Maar voor anonieme/niet ingelogde bezoekers is dat technisch niet mogelijk.

Bedankt voor de tip! Heb gelijk een account aangemaakt.

@redactie ,

Bedankt voor de uitleg , voor de rest een top site , ga zo door .

Als je onderaan bij de reacties klik op VOLGENDE dan kom je terecht bovenaan de pagina i.p.v. de volgende reactie.

Klopt. Dat is een lang openstaand probleem waar wij voor ons CMS Drupal 7 geen pasklare oplossing voor hebben. Technische suggesties zijn welkom.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
h_ngarije