Android-updates januari 2022: 34 lekken gefixt

Wij geven een overzicht van de maandelijkse beveiligingsupdates voor Android in 2022. Deze zijn vergelijkbaar met Windows Updates van Microsoft. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoon- en tabletfabrikanten als Samsung, OnePlus, Motorola, Xiaomi, Oppo, Lenovo en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 9, 10, 11 en 12 krijgen in principe allemaal elke maand beveiligingsupdates. Wanneer je deze updates kunt ontvangen is afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone. Android 8.1 krijgt sinds november 2021 geen updates meer.

Je kunt op veel Android-smartphones zien wanneer de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan.

Januari-updates Android (4 januari 2022)

Er zijn in januari 34 lekken dichtgeplakt met de uitgave van de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 9, 10, 11 en 12.
  
In de Android-onderdelen Framework, Media framework, System, Android runtime, Kernel LTS en Kernel components worden 19 lekken gerepareerd. Geen enkele kwetsbaarheid is kritiek. De lekken worden bijgewerkt via de normale systeemupdate.

Verder worden lekken in de hardware-componenten van MediaTek (5), Unisoc (1) en Qualcomm (9) verholpen. Eén lek in Qualcomm-componenten is kritiek.

Op welke datum kreeg jouw Android-toestel zijn laatste update? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Nokia X20 (Android 12) kreeg in december de update van 5 november. Dit is top op vandaag de laatste update. Google Play update is al wel van 1 december.

15 december 2021

Rond 1 december.
beveiligingsupdate van november. Nadien niets meer. Heb een samsung A51

Laatste beveiligingsupdate is van 1 december 2021 (Motorola). Op welke datum ik die precies gekregen heb weet ik niet meer.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
du_tsland