TV kijken minder populair dan video on demand, wat kijk jij?

Uit onderzoek van MultiScope blijkt dat Nederlanders gemiddeld meer naar video on demand (waar ook tv via internet onder valt, zoals NPO Start) kijken dan naar 'gewone' televisie.

139 minuten per dag video on demand/tv via internet, zoals NPO Start ('Uitzending Gemist'), RTL XL, NL Ziet, Ziggo Go, KPN Interactieve TV, Netflix, YouTube, Videoland, HBO, Dumpert enzovoort tegen 118 minuten voor lineair tv kijken (zoals dat genoemd wordt).

Dus meer video en tv via internet en op tijdstippen die kijkers zelf kiezen dan live televisie-programma's kijken op de beeldbuis. Kijkers onder de 35 keken veel meer video on demand/via internet dan gewoon televisie (159 tegen 93 minuten per dag) en kijkers boven de 50 meer live tv dan via internet/on demand (150 tegen 120 minuten per dag). Al met al wordt er dus gemiddeld ruim vier uur per dag naar schermen getuurd (als ontspanning)!

Onze vraag is:
Kijk jij meer gewoon televisie of video on demand/tv via internet?

En in de reacties horen we graag of je je televisie-abonnement nog houdt of alleen via internet gaat kijken de komende jaren!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik kijk helemaal geen tv ;)

Tv kijken wordt veel minder, de rede is die overvloedige irritante reclames.
Als ik al een film of serie volg kijk ik die bijna nooit nog rechtstreeks via tv maar neem ik hem op en skip al die vervloekte reclame.

Of ik kijk via een DVD, internet, Netflix enz..., als ik maar geen reclame hoef te zien.
Niets zo vervelend, een serie volgen van 30 min. die 60 min. duurt omdat daar om de 5 à 10 min. een reclameblok van 5 min. inzit.

Reclame, ik zap weg en vergeet dikwijls terug te zappen zodat ik de helft mis, daarom kijk ik tegenwoordig bijna op allerlei andere en reclamevrije manieren.

Wees blij als het regent,
want als je niet blij bent regent het ook.

Je boft, Writer en andere reclame haters (zoals ik ook!) Binnenkort stopt de NPO met reclameblokken, tot 20.00 uur ´s avonds. Keerzijde is helaas, dat dit een stuk belangrijk stuk inkomstenderving betekent wat maar ten dele door het Haagse kabinet wordt gecompenseerd. Dat schijnt weer ten koste te gaan van de kwaliteit van programma´s, of schrapping ervan. En zo zit je als consument, ook nu in dit geval, voor de zoveelste keer ingeklemd in een golf van belangenverstrengelingen.

Waarom deze peiling? Heeft dit iets te maken met gratis software?

Dit platform is veel breder, dan alleen het bespreken van gratis software en in dien voege moet je dat zien, denk ik. Je leest wat van je gading is. Voor jou onbelangrijke zaken sla je over. Zo werkt dat. Gratis software site is een info en ook beetje ´n chatsite geworden, waarin mensen meningen kwijt kunnen. De blogs kenmerken zich door snelheid, dus wat op 1 of 2 dagen wordt besproken, is wat later in de week weer passé. Verder zou ik mij daar niet al te druk over maken.

tv is uit

Afgezet, of uit de mode? Dat laatste voor mij zeer zeker niet! Ze worden alleen maar mooier en mooier, qua beeld. Nu het geluid nog! Dat was vroeger echt veel beter, met grotere speakers. Een t.v. moet tegenwoordig apart aan ´n stereo, of een sound bar.

Ik kijk vrijwel geen Tv, nieuws haal ik van internet, vele malen sneller.
Heel af en toe een filmpje zonder reclame onderbrekingen.

Ik kijk meer direct dan on demand en als ik geen tijd heb neem ik het op. Wel alleen met de vrije zenders van digitenne. Ik heb lang geleden ook rtl en consorten gehad maar door de vele reclame tussendoor (waar ik ook nog abbogeld voor moest betalen!) ben ik daar mee gestopt.

Ik kijk vrijwel uitsluitend ´´gewone televisie´´. Echter; ik ga niet ´´zitten om het zitten´´. Ik zoek mijn programma´s zeer zorgvuldig uit. Dus voor mij geen ´´voorgekookte platte John de Mol t.v.´´, zoals die, voor mij, oervervelende talentenjachten, kookprogramma´s, etc. Daarvan gaan er al dertien in ´n dozijn. Voor anderen leuk. Voor mij helemaal niks, die inhoudsloze John de Mol televisie.

Ik kijk steevast journaals, zowel van de NOS als RTL 4. Sportprogramma´s, zoals nu, het vrouwen voetbal, waar ik mij kostelijk mee vermaak. (Word, vind ik, steeds leuker om naar te kijken. En ja; verder veel documentaires op met name Nationaal geografisch kanaal, wat ik graag zie. Ik ben blij dat KPN o.a. dit kanaal toch heeft weten te behouden voor de abonnees, zoals ik.

Een foute ontwikkeling dat anderen voor jou gaan bepalen met die tv pakketten wat jij wel en niet mag zien, al dan niet tegen meerprijs. En streamen van internet, naar mijn televisie doe ik niet. Geen zin in. Jammer alleen dat Politiek 24 niet in hun basis pakket zit. Een misser (!) vind ik.

Maar goed. Ziggo heeft dat wel. KPN niet. Jammer dat je nooit niet zelf je eigen programma´s kunt laten versleutelen en alleen DAAR voor betalen. Ik kijk het gros van het tv aanbod nooit. Al Jazeera? Nooit! Haber Turk? Nooit! Wat moet ik met die zenders? Je betaalt er wel voor en niet kijken! Raar toch? Dat zou anders moeten.

Af en toe zet ik een Bluray dvd op als dat zo uitkomt. Ja! Voor mij is de avond gereserveerd voor lekker televisiekijken. Een biertje op z´n tijd op tafel. Mijn ´´poten erop´´ en lekker uitzakken op de bank... En dan mij vermaken met programma´s, zoals gezegd, van eigen keuze. (Ben ´´vrij gezellig´´ en heb dus geen vrouw, dus keuzes zijn snel gemaakt. Democratie werkt hier dus altijd 1 kant op, haha...)

Ik ben nummer 2, die eigenlijk nooit TV kijkt of alternatieven daarvoor. Soms, maar zelden, kijk ik naar Kassa, als een onderwerp mijn interesse heeft, dus misschien 2x per jaar en dat vind ik wel genoeg.

Kijk gemiddeld hooguit 1,5 uur per dag tv en dat is het wel weer klaar. Vind de meeste dingen niet echt iets om over naar huis te schrijven. Geef mij maar muziek, kunst, boeken en rust.

Ik kijk nooit tv, heb ook nog nooit iets "gemist"
Als ik zie dat sommigen vier uur naar tv kijken, hebben die mensen dan geen leven ? Waarschijnlijk enkel maar kijken naar doodsaaie, opgezette (zogezegde)live programma's. Ieder het zijne, maar . . . daar gaat het hier niet over . . . ik kijk dus NOOIT tv !

Mijn kijktijd:
Netflix, Youtube 60%
NPO 39%
RTL/ SBS: 1%

Ik ben een netflix adept. NPO is voor mij niet meer belangrijk alleen journaal.

Ik kijk vooral naar Ziggo Go en Youtube.

Ik kijk alleen maar "gewoon" televisie, omdat ik geen tijd heb om naar video on demand te kijken. Plus het aanbod "gewoon" TV is m.i. voldoende.

NPO Start of RTL XL valt ook onder video on demand. Dat zijn dezelfde programma's maar dan via internet.

Onder "gewoon" TV kijken versta ik de commerciële zenders zoals RTL4,5,7,8, SBS6,9, Veronica en Net5.
NPO1~3 en Start kijk ik niet. RTL XL moet je voor betalen.

Ik kijk weinig tv. Eigenlijk alleen voor het journaal en NPO Politiek. Ondertussen ben ik opzoek naar een provider die mij de vrijheid geeft te kijken wat ik wil. Die mij ook de gelegenheid geeft zelf te bepalen welke zenders ik in mijn pakket wil.

Knippr (zo heete het geloof ik) - van T-mobile - is gestopt omdat ze vinden dat het nog te vroeg is voor zoiets. Dat is wel jammer.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noorwe_en