Windows 10: preview update KB5007253 repareert 32 problemen

Maandagavond 22 november heeft Microsoft preview update KB5007253 voor Windows 10 versie 21H2, 21H1, 20H2 en 2004 uitgebracht waarin 32 problemen zijn opgelost. Voor Windows 11 is preview update KB5007262 verschenen.

Preview updates zijn proefuitgaven van de reguliere beveiligingsupdates die elke tweede dinsdag van de maand verschijnen. Preview updates zijn optioneel: je hoeft ze niet te installeren. Dinsdag 14 december krijg je deze foutoplossingen namelijk ook meegeleverd met de maandelijkse beveiligingsupdates, maar dan beter getest.

Versie Preview-update Build Datum
Windows 11 KB5007262 22000.348 22 november 2021
Windows 10 21H2 KB5007253 19044.1382 22 november 2021
Windows 10 21H1 KB5007253 19043.1382 22 november 2021
Windows 10 20H2 KB5007253 19042.1382 22 november 2021
Windows 10 2004 KB5007253
19041.1382
22 november 2021

32 problemen opgelost in Windows 10

In preview update KB5007253 worden 32 problemen opgelost. Onder andere fouten met de weergave van lettertypen, Excel dat crasht na het exporteren van een document als pdf op 32-bit Windows, problemen met de Internet Explorer-modus in Microsoft Edge en een geheugenlek in ctfmon.exe worden gerepareerd.

Verder wordt een probleem verholpen waardoor veelgebruikte apps niet verschijnen in het Start menu. En ten slotte is een incompatibiliteit met bepaalde Kaspersky anti-virus applicaties gefixt waardoor deze niet meer wilden openen na een update of reparatie via de Microsoft Installer (MSI).

Eventuele problemen met deze updates horen we graag in de reacties hieronder. Deze preview update werd aan ons nog niet aangeboden via Windows Update, terwijl deze wel beschikbaar zou moeten zijn.

Laatste preview update voor Windows 10 2004

Voor Windows 10 versie 2004 is dit de laatste preview update. Op 14 december krijgt deze versie van Windows 10 zijn laatste beveiligingsupdate. Daarna moet je verplicht upgraden naar een volgende versie van Windows 10.

Let op!

Deze preview-updates zijn optioneel (bedoeld voor het bedrijfsleven voor testdoeleinden) en verschijnen meestal in de derde of vierde week van de maand. Ze zijn beschikbaar onder het kopje Optionele kwaliteitsupdate beschikbaar in Windows Update en worden niet automatisch geïnstalleerd. Je hoeft ze ook niet te installeren want je krijgt ze volgende maand meegeleverd met de maandelijkse beveiligingsupdates.

Uitleg Windows 10 en 11 versies

Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 of 11 versie- en buildnummer je hebt.

Je kunt er voor kiezen om grote halfjaarlijkse Onderdelenupdates van Windows 10 over te slaan. Maximaal één tot anderhalf jaar. Als een Windows 10 versie geen updates meer krijgt ('end of life' is) dan krijg je, enkele maanden van tevoren, een verplichte - automatische - upgrade naar een volgende versie. Windows 11 krijgt maar één keer per jaar een grote update. Hier zijn de data:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 2004 14 december 2021
Windows 10 20H2 10 mei 2022
Windows 10 21H1 13 december 2022
Windows 10 21H2 mei 2023
Windows 11 21H2 10 oktober 2023
Deel dit artikel: 

Reacties

heb die al 2 maal geinstaleerd.
nu bied hij de 3é maal aan
begrijpe wie begrijpe kan.....

Ik neem aan dat jullie 22 november bedoelen...

En bij mij is het buildnummer 19044.1387 windows 10 Pro , 21H2.
Vlot geïnstalleerd en zo bij eerste gebruik geen problemen.

afbeelding van redactie

Ja, 22 november :-)

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
iv_orkust