Opera 64 heeft bescherming tegen trackers

Opera is een van oorsprong Noorse browser die halverwege 2016 in Chinese handen gekomen (maar het hoofdkantoor zit nog wel altijd in Oslo).

Opera 64 is verschenen. Deze uitgave verhoogt het versienummer van 63 naar 64 en introduceert de mogelijkheid om trackers te blokkeren op websites. Deze extra bescherming tegen volgen door websites komt naast de ingebouwde ad blocker van Opera.

Trackers blokkeren kun je algemeen aanzetten door onder Eenvoudig instellen (symbool helemaal links op de werkbalk bovenaan) en dan bij Privacy & Beveiliging de schakelaar bij Trackers blokkeren in te schakelen.

Ook kun je per site de tracking en ad blocker aan- en uitzetten door te klikken op het schildje met het kruisje aan het eind van de adresbalk.

Verder is de screenshot-tool (Momentopname) verbeterd in Opera 64. Zo kun je nu een website als pdf opslaan, beter delen vervagen en er zijn drie lettertypes die je kunt gebruiken voor aantekeningen.

Opera 64 heeft als basis Chromium 77, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn eveneens in Opera zijn gerepareerd. En veel fouten en crashes worden verholpen in deze uitgave. Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf.

Reacties

Krijg Opera wel geïnstalleerd Maar gaat niet open
Weer opnieuw geïnstalleerd weer niet te openen.

afbeelding van WriTer

Weeral sterk verbeterd, maar websites als PDF opslaan kon al verschillende versies voordien.
Ik gebruik dit al lang en bijna dagelijks.

I stand with Ukraine!

eenvoudig instellen staat helemaal RECHTS bovenaan ....

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nieu_-zeeland