Opera 62 slaat 61 over en heeft donker thema

Opera is een van oorsprong Noorse browser die halverwege 2016 in Chinese handen gekomen (maar het hoofdkantoor zit nog wel altijd in Oslo).

Opera 62 is gisteren verschenen. Dit is de opvolger van versie 60. Blijkbaar worden oneven versies nu overgeslagen want de vorige versiesprong was van 58 naar 60.

Meest in het oog springende verandering is het donkere thema. Dit kun je aanzetten door bij Eenvoudig instellen (schuifjes rechtsboven) te kiezen voor Thema's | Donker. In Windows 10 volgt Opera 62 ook het donkere thema van Windows als je dat instelt.

Verder zijn er nog wat kleine verbeteringen zoals de mogelijkheid om tegels van de snelkiezer groter te maken op HD schermen en als je op Booking.com je vakantie plant dan verschijnen automatisch de gezochte hotels en dergelijke in de snelkiezer van Opera, zodat je niet het overzicht kwijtraakt.

Opera 62 heeft als fundament Chromium 75, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn eveneens in Opera zijn gerepareerd. En veel fouten en crashes worden verholpen in deze uitgave. Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf.

Reacties

Beste mensen, ik ben naar 1 ding heel erg benieuwd en dat is welke adblocker jullie gebruiken, die van Opera zelf of misschien een andere niet uit de stal van Opera bijv. uBlock Origin.

afbeelding van WriTer

Ik gebruik de adblocker van Opera en AdGuard als extra.
Houd 95% tegen.

I stand with Ukraine!

Opera is echt 't summum. Daar zal iedereen het wel mee eens zijn. Is Opera weg, dan is alles weg. Zelfs de door mij en vele anderen bewierookte FF. Een dingetje nog: wanneer verschijnt er een nieuwe versie van Opera Mail? De OM die ik nu gebruik is enigszins gedateerd. Hopelijk gebeurt dit binnen afzienbare tijd.

afbeelding van redactie

Helaas voor je wordt Opera Mail niet meer ontwikkeld:
https://www.gratissoftwar...

Opera Mail is End Of Life.

Jammer, heel jammer, maar gelukkig is de dondervogel er nog.

Geen probleem! Ik heb Opera mail nooit gebruikt. Mijn hoofd mailprogramma is Thunderbird. En verder gebruik ik Gmail. Daar heb ik genoeg aan. Prima, zo!

Ik vond het vooral jammer voor mijzelf ;-) Verder kunnen we elkaar de hand schudden: ben altijd een meer dan tevreden gebruiker van zowel Gmail als Th'bird geweest.

Ja, sorry Morrel. Ik had even niet zo snel in de gaten dat de reactie van de redactie, een antwoord betrof op jouw eerdere inzending. Toen ik had gereageerd, las ik e.e.a. terug en dacht; ´´beetje voor mijn beurt gesproken´´. Dan had ik even gewacht. Klopt! Voor mij zijn Thunderbird en Gmail ook de beste. Prima software.

Het donkere thema is er al lang.

afbeelding van redactie

Ja klopt, maar het donkere thema van Opera op Windows 10 schijnt nu iets anders te zijn als je dat in Windows aanzet.

Ok. I merkte geen verschil met het donkere thema van Opera van 6 maanden of een jaar geleden.

Is er ook niet! Maar de lichte optie van de interface, is geen optie voor mij. Dat gaf ik aan. Te opdringerig naar mijn smaak. Maar er valt wat te kiezen. Dat is goed.

Weer een fantastische uitgave van Opera browser. Ik kies toch voor het donkere thema. Vind ik meer rust geven voor mijn ogen. De lichte versie overstraalt teveel. Verder, zoals gezegd, ben ik meer en meer dan tevreden over deze geweldige browser.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
s_anje