Microsoft waarschuwt als pc voor Windows 10 1903 is geblokkeerd

Windows 10 versie 1903 wordt al een maand uitgerold en iedereen die via Windows Update zoekt naar updates krijgt de nieuwe halfjaarlijkse upgrade aangeboden. Tenzij, je pc voor de onderdelenupdate geblokkeerd is omdat bepaalde hardware of software incompatibel is en voor problemen kan zorgen. Dan kun je klikken wat je wilt op Zoeken naar updates maar krijg je de onderdelenupdate naar versie 1903 niet te zien.

Dat is een wat verwarrende en frustrerende situatie voor mensen die graag willen upgraden. Microsoft heeft daar nu - eindelijk - iets op bedacht: als je computer nog niet geschikt is voor de upgrade - door incompatibele drivers of andere problemen - dan krijg je in Windows Update een melding te zien.

Windows Latest merkte deze waarschuwing op:


The Windows 10 May 2019 Update is on its way. We’re offering this update to compatible devices, but your device isn’t ready for it. Once your device is ready, you’ll see the update available on this page. There’s nothing you need to do at this time.

Dus vrij vertaald: Windows 10 1903 is onderweg, maar je pc is nog niet geschikt. Als je pc er klaar voor is zie je hier de onderdelenupdate verschijnen. Je hoeft niks te doen.

Als je klikt op Learn more (of de Nederlandse vertaling ervan natuurlijk) dan ga je naar de Microsoft-pagina met alle bekende problemen die Windows 10 1903 momenteel heeft en kun je eventueel zien waarom je pc geblokkeerd is (als je de moed hebt om alle 'issues' te bestuderen).

Als het goed is worden de problemen binnen enkele maanden opgelost en krijg je dan de upgrade wel aangeboden.

Klik jij ook vergeefs op Zoeken naar updates en krijg je de onderdelenupdate naar 1903 niet te zien? Laat het weten in de reacties. En als je bovengenoemde waarschuwing in het Nederlands hebt gezien dan horen we dat ook graag!

Deel dit artikel: 

Reacties

Als niemand het installeert, komen bugs en andere issues ook niet naar boven.
Wees blij dat mensen de sprong wagen en op deze manier feedback kunnen geven. (En ja, in een ideale wereld was Windows getest met alle mogelijke combinaties van hardware, software en driver versies. Maar we leven niet in die ideale wereld.)

Paar dagen geleden blij dat de 1903 zich aanbood op een van mijn computers , waar alles na deze download leek te werken ( echter duurde het wel heel lang dat de Versie op die 99% was blijven hangen bij het downloaden )
Vandaag opgestart, en zag ik dat de taakbalk eerst doorzichtig werd , en even later ook de rechter pictogrammen verdwenen .
Het beviel mij niet en ben teruggekeerd naar Versie 1809 .
Wel wordt 1903 opnieuw aangeboden maar ik denk er voorlopig maar mee te wachten..
Microsoft heeft het nog niet helemaal onder controle vermoed ik.

"Was nieuwe W7" dus bijna 10 jaar oud, dan zal de hardware en de drivers ook al veroudert zijn, terug naar de verkoper

Vanaf deze ochtend 10.30 al bezig, had 1809 versie er al op staan, daarvoor 1806 en de 1803 versie. Was nieuwe W7. Is 4 uur bezig geweest met downloaden en is nu na herstart de updates aan het installeren. Dat is nu 1,5 uur geleden en staat nu pas op 23%. Alles wat Windows in huis is en als het kapot is of niet meer functioneerd vervangen voor Apple! Windows sucks!

Na 2 uur updates installeren heeft de laptop zichzelf afgesloten. Bij het opnieuw aanzetten krijg ik op het scherm te zien dat de " wijzigingen aan de computer ongedaan maken" en daar kan ik niet op ingrijpen.

Windows ´´sucks´´ helemaal niet, Frank! Je had gewoon moeten wachten, vind ik, tot medio november en DAN pas via de aanbieding van Microsoft zelf op je computer moeten installeren. Niet via die ´´kl..te´´ Windows update. Bloedlink is dat! Tegen diegenen waarbij het wel lukte, zou ik zeggen; ´´jullie hebben geluk gehad! Dat ten eerste. Wat bedoel je trouwens met de zin; ´´was nieuwe W7´´. Heb je Windows 10 destijds OVER Windows 7 heengezet? Dan zou daar al een mogelijke verklaring van je probleem kunnen zitten. Lees maar wat ik erover heb geschreven.

Maar goed. Je bent er mooi klaar mee en snap dat het zeer frustrerend is. Heb het zelf een aantal keren met Windows XP gehad, maar dat was een, Mea Culpca, illegale Windows, destijds. (Ja, daar ga je al! Daarom ben ik ook door schade en schande wijs geworden. Je bent niet de enige en zal de laatste ook niet zijn. Ik vermoed te weten hoe dat kwam. Ik zou nu graag mijn gedachten er eens naast willen leggen.

Ik ben bang, dit weet ik niet geheel zeker, dat het toch te maken zou kunnen hebben met een - mogelijk - (weet het niet zeker hoor) al dan niet legale Windows 10 van je, dat je in eerste instantie over een oude Windows 7 hebt heengezet. Ja?

Bij die grote update 1903, je krijgt in feite een - zeg maar - vrijwel nieuwe Windows 10 versie, zo begrijp ik enigszins, kan het zijn dat diep op de harde schijf de nieuwe codes van je in dat geval nieuwe Windows 10 update niet meer correspondeert met wat er hoort te staan. Windows moet altijd, is mijn mening, (!) NIEUW op een schone schijf geïnstalleerd staan of worden. Als je dan 1903 eroverheen gaat zetten, liefst en nogmaals WACHTEN (!) tot eind van het jaar zou ik zeggen zodat eventuele bugs eruit zijn gehaald, (hoop ik, maar okay,) moet het volgens mij een stuk beter gaan! Dat is, wat ik ´n beetje op mijn klompen aanvoel.

Ik ben geen it´er, maar mijn gevoel voor nuchtere logica en boerenverstand zegt mij, dat er wel een kern van waarheid zou kunnen zitten in wat ik hier beweer. Succes met het herstel! Hoop dat je een back-up had van Windows 10 van de oudere versie dat wel werkte. Zou handig zijn. En anders is mijn advies; nieuwe (SSD) schijf kopen en daar een nieuwe, uitsluitend LEGALE, Windows 10 opzetten en wachten met de grote update, stel ik vast, tot eind van het jaar. Mochten er in die 1903 update codes staan, op een diep niveau, dan zouden die naadloos moeten corresponderen met wat er diep op je schijf wordt aangetroffen. Is dat een match, zit je goed. Als het klopt, dan is dit een keiharde manier van Microsoft om illegale Windows software af te straffen. Misschien klopt het verhaal niet in alles. Zou kunnen. Maar waar rook is, is vuur... Dus nog even bij 1803 blijven.

Dat klinkt allemaal heel plausibel, alleen ik kreeg zelf de melding dat Windows 10 versie 1903 klaar staat om te downloaden en te installeren! Dus zoals ik het nu begrijp, moet ik mij daar niet door laten verleiden en wachten tot die deze versie zich eind van het jaar zelf aanbied. Dan nog blijf ik de tijd die het in beslag neemt van voorbereiden, downloaden, installeren dermate veel uren in beslag nemen dat ik bij mijn standpunt blijft dat Windows een ernstig probleem is! En in mijn woorden is dat Microsoft een slecht product heeft! Dus het S.cks!

Ja; je kreeg die melding van Windows update, wellicht? Microsoft is daar zelf nog niet mee gekomen op je computer, want zoals gezegd; eind van het jaar komen ze daar pas zelf mee en dan zijn eventuele fouten, aannemende, eruit gehaald. Verder verwijs ik naar mijn tekst hiervoor die je heel plausibel vindt klinken... Goed!

Windows hoeft geen probleem te zijn. Dat heb ik uitgelegd, met ideeën, in mijn tekst hiervoor. Maar weet het ook niet precies Heb geen IT kennis. Kan het dus niet met feiten duiden. Maar eens mens zit weleens te denken... En gaat schrijven.

Frankdigitaal: Inderdaad als je een W7 upgrade naar W10 dan kom je bij latere upgrades steeds meer problemen tegen. Dat ligt vooral aan de drivers van de hardware. In de meeste gevallen heeft de fabrikant van de hardware geen nieuwere versie van de drivers gemaakt. Vooral bij nVidia componenten heb je daar last van. Mijn laptop met W7 is niet geschikt voor W8 en W10, waarom niet, omdat nVidia de Hybrid video kaart (dat is een kaart met twee videokaarten ineen een 9600 en een 9100) niet meer ondersteunt. En oompje Microsoft mag die niet zelf maken, want dat is een inbreuk op de eigendomsrechten van nVidia. Dus inderdaad staat de W7 uren te stampen, maar blijft dan hangen op de video kaart omdat daarvoor geen nieuwe driver te vinden is en je krijgt een rollback. Maar in ditu geval kreeg ik ook een melding via Windows Update dat de upgrade klaar stond. En zelfs de upgrade advisor geeft aan dat de laptop klaar is voor W10. Ik heb dus ook de upgrade gedraaid en de eerste W10 werd keurig geïnstalleerd. Maar bij de volgende upgrade begonnen de problemen al. Ik heb het logboek bekeken en daar kwam ik er achter dat het probleem de video driver bleek te zijn die niet kon worden bijgewerkt, omdat die er stomweg niet is. Daarna lukte het nog een keer met het op voorhand installeren van de laatste nieuwe driver van nVidia, die werd overgenomen bij de installatie maar waarbij de functionaliteit van de videokaart verloren ging, namelijk het werken met de snellere 9600 videokaart met een eigen geheugen. Maar bij 1709 was het definitief afgelopen, want voor de hybride kaart kon geen goede driver meer worden gevonden. Ook de kunstgreep met het handmatig installeren van de meest recente driver bleek niet de oplossing. Daar zal nog bij meespelen dat de laptop aanvankelijk gebouwd is voor WVista en dat er een gratis upgrade naar W7 werd meegeleverd. Dus inderdaad heel oude hardware, 2007! Heeft dus niets met een niet legale versie van Windows te maken, maar wel met de datumstempel op de hardware.

Kreeg ook die mededeling (NL). Heb een Acer Aspire 7 uit 2017. Er zit een Intel I7-7700HQ in met twee SSD's en 16GB Ram. Wel raar dat die dan niet compatibel is met die upgrade... Nuja, dan niet :(

Het klinkt natuurlijk leuk, dat je moet wachten om te updaten. Nu heb ik de melding om te updaten en blijft die uren hangen op 99% gedownload! Zeg nu gewoon dat Microsoft behoort onder een criminele organisatie die pc gebruikers gijzelt zoals het hun uitkomt!

Ik heb het dan maar eens geprobeerd met de windows update assistant ... en goed gelukt! nu tweede dag vlot opgestart en nog wat nieuwe updates binnen gekregen, we hopen dat het blijft goed gaan :)

Ik kreeg ze deze morgen ook te zien. Dus voorlopig geen upgrade

Problemen met de nachtlamp verdwijnen na een reboot

Ik kreeg ze ook te zien op mijn Medion PC. Inmiddels is ze verdwenen.

Ik doe ALTIJD een clean install. Wel merkte ik dat de nvidia driver wat moeite had maar werd geupdated door microsoft zelf verder geen enkel probleem.

Ben nog steeds blij met mun windows 7 draait perfect en alles draaid erop nooit geen 1 probleem gehad

Pas op met Windows 7!!!!!
Ondersteuning gaat weg in januari 2020

Alleen je spellingscontrole werkt niet....!

Ik kreeg inderdaad de opmerking te zien/lezen, maar er stond nog iets anders bij, namelijk dat op dit moment (toen ik de melding las) de pc in "learning mode" was. Ik begrijp daaruit dat er een analyse gemaakt wordt van de hardware, voordat de upgrade wordt gestart. De melding is inmiddels weer verdwenen. Ook op mijn pc met nog 1803 staat sinds vandaag rechtsboven een melding dat er een nieuwe onderdelen update wordt uitgerold en dat ook op die machine de voorbereidingen worden getroffen.

Deze reactie heb ik ook gekregen, maar slechts twee dagen later kreeg ik toch de update. Sommige instellingen, zoals Num/Lock en mijn verlicht klavier activeerden voor de update pas na aanmelden, nu ervoor, wel zo gemakkelijk !

Ik kreeg de update nu, dus drie weken later, aangeboden. Het eerste dat opvalt is dat de snelheid van het laden en van het laden van programma's een stuk sneller gaat. En het tweede dat opval is een zoekvak in de taakbalk. Maar die kan je gelukkig kleiner maken of uitschakelen, want die neemt nogal wat ruimte in.

Op mijn acer Aspire 7 werkt de nieuwe update perfect! Op mijn 2 oudere computers Toshiba en Sony wacht ik tot Windows het aanbiedt. Niets forceren dus is de boodschap!

Systeem geupdate. Zag er goed uit, alles leek te werken. Volgende ochtend wilde systeem niet meer opstarten. Ook MS helpdesk kon niet helpen. Wordt dus nieuwe installatie. Leuk die updates....

Dat probleem ken ik
Veel van die updates werken niet helemaal goed
Ik ben mijn hele OneDrive kwijtgeraakt door een update

Had een update gedaan naar 1903. Ik had problemen met mijn Creative SB. Na het uitvoeren van een roll-back krijg ik nu idd deze melding. Dus wachten op een onderdelen update van mijn creative SB

Ik had prezies het zelfde probleem als jou en met pijn en mooite naar vorge versie treug gezet

Zo blijk dat ik op mac ben overgestapt

Heer Zwarts, graag goed lezen: De vraag is niet of u bent over gestapt op een ander besturingssysteem, maar of u de waarschuwing heeft gekregen van Microsoft.

Ik klik nu en dan ook eens op controleren op updates , maar geen 1903 te zien .....

clean install en opgelost.

Up-date werkt Helemaal niet meer ijammer genoeg waar moet je dan nog op kunnen vertrouwen.

Ik kan u z1elfs mijn geïnstalleerde apps niet meer gebruiken

Bij staat er gewoon 1803 op en bijwerken naar een nieuwe versie lukt net.

23 -06 18.03 uur geupdate en kreeg de volgende melding:
Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903
De installatie is mislukt op ‎23-‎6-‎2019 - 0x80240034

Lijkt allemaal weer moeilijk te worden. Alles werkt gewoon als versie 1809, maar echt rustig word ik hier niet van.

Ik heb op 1 pc een update gekregen van 1903. Op de andere pc heb ik geforceerd een update geïnstalleerd. Op alle 2 pc,s geen centje pijn. Werkt als een tierelier.

De SD kaart verwijderen uit je pc
of laptop kan een oplossing zijn
En USB apparaten uit de poorten
verwijderen,na installatie weer
aansluiten, het blijft een grote fout van MS
Het bovenstaande werkte op mijn laptop....hopelijk bij jullie ook

Bedankt Liam,
Ik heb gedaan wat je hier aangeeft. En inderdaad het lukte bij mij dan ook.
Mijn pc is nu bijgewerkt van 1803 naar 1903. Dankzij u tussenkomst op dit forum.
Groetjes,
Hendrik

Ik kan nog niet eens updaten naar versie 1809. waarschijnlijk doordat HP bepaalde drivers voor Intel (graphics?) nog niet heeft goedgekeurd.

Blij dat ik windows niet meer gebruik, wat een slecht OS is dat geworden.

Sommige mensen kunnen echt niet lezen, het wordt eens tijd dat de redactie een mediator aanstelt die dit soort reacties blokkeert. Aan de andere kant, als problemen ervaart met Windows, ligt dat meestal aan je zelf.

VOLLEDIG mee eens, of zeer oude hardware

U moet begrijpen dat sommige mensen dat gedoe met Windows kotsbeu zijn en dus ''overstappen''...

Ik heb geen problemen met Windows of met wat je naam al doet vermoeden "linux mint". Ik heb wel problemen met hersenloze drones die dit soort commentaren plaatst zonder enige nuttige inbreng.

Helaas na de update weken de video,s in Facebook niet meer

Ik heb Windows 10 1903 automatische binnengekregen en toch heb ik op enkele pc's problemen met de nachtlamp die niet werkt (ook niet na het installeren van de nieuwste driver voor de videokaart).

Hallo mensen die tekst hier boven klop ik heb door te snel updaten mij computer
Helemaal opnieuw moeten installeren het was een hoop werk
Dus ik zou zeggen vooral wachten maar

En DAT bedoel ik nou met wachten (!), totdat Microsoft eind van het jaar ZELF die versie 1903 aanbiedt en NIET via Windows update downloaden. Nu heeft Microsoft nog de gelegenheid geboden tot herstel. (Althans; daar ga ik maar vanuit.) Ieghhh....

Waarom zou je toch met ´´alle geweld´´ zo snel mogelijk die versie 1903 in huis willen hebben, terwijl de interactie met menige p.c. of laptop met versie 1903 van Windows 10 nog lang niet altijd goed verloopt, zo lees ik vaak.

Ik zou zeggen; WACHT nou toch effe, totdat eind v.h. alles bug vrij (?) door Microsoft zelf wordt aangeboden. Heb je die narigheid ook niet. Degenen die geen problemen hebben, hebben volgens mij grote mazzel. Ik neem nu nog zeker dat risico beslist niet.

Duik toch niet meteen op die Windows update... Ik begrijp niet dat mensen maar meteen die 1903 versie willen hebben, alsof het kaartjes zijn voor een of ander popconcert en je anders de boot mist? Dat wil zeggen; het is mijn mening hoor. Iedereen moet natuurlijk vooral doen wat goed voelt en men zelf wil. Maar toch...

+1
Dit is ook mijn idee.

En dat kan ik 100% onderschrijven.
Werkt alles nu zonder problemen? Afblijven dus. Heb je wel problemen? Zoek dan eerst de oorzaak en kijk (release notes) of deze update deze problemen zou kunnen oplossen.
Maar maak vooraf altijd een complete backup, controleer of je van al jouw software serie- en/of licentie keys hebt.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemar_en