KB4516067 repareert lekken in Windows 8.1

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden. KB4516067 is de reguliere maandelijkse beveiligingsupdate voor september voor Windows 8.1.

In deze update worden 33 lekken - waarvan 5 kritiek - dichtgeplakt in de volgende Windows-componenten:
Microsoft Scripting Engine, Windows App Platform and Frameworks, Windows Kernel, Windows Input and Composition, Windows Media, Windows Fundamentals, Windows Authentication, Windows Datacenter Networking, Windows Storage and Filesystems, the Microsoft JET Database Engine en Windows Server
.

In browser Internet Explorer 11 worden nog drie kritieke en een 'belangrijk' lek dichtgeplakt. Microsoft adviseert trouwens om de browser niet meer te gebruiken!

Verder zijn nog enkele kernel-geheugenlekken (speculative execution side-channel of Microarchitectural Data Sampling) in 32-bit versies van Windows 8.1 opgelost.

Update voor Flash

Ook krijg je via Windows Update een nieuwe versie van de in Internet Explorer 11 ingebouwde Flash Player geleverd. In Flash 32.0.0.255 worden twee kritieke lekken dichtgeplakt. Voor andere browsers vind je hier meer informatie.

Ten slotte is er de maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Mocht je problemen ondervinden met deze maandelijkse update voor Windows 8.1 dan horen we dat graag in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Na de laatste update van W8.1 geen geluid meer, wel via hoofdtelefoon.
Update heeft de configuratie van de geluidskaart verzet naar een andere die niet (aanwezig is) werkt, bij eigenschappen terug op de juiste geluidskaart gezet en het werkt weer. Updates zorgen toch steeds voor extra problemen !

Bij de opdate van deze maand van Windows 8.1 RT op mijn Surface 2 naast KB4516067 ook nog KB4512939, KB4516115 en KB4514604 ontvangen. Nu werkt Windows Internet Explorer niet meer. Het certificaat blijkt ingetrokken te zijn. Ik gebruikte dit tablet vooral voor het browsen op internet en voor het nieuws zoals NOS nieuws en NOS teletext. De spelletjes van Microsoft Solitair, Sudoku en JigSaw geven regelmatig al een tijdje problemen. Het begint er steeds meer op te lijken dat dit besturingssysttem door Microsoft niet echt meer ondersteunt wordt. Een goed alternatief voor de browser voor een ARM processor is er niet. Het tablet heeft overigens ook regelmatig problemen met het aansturen van de accu wat op te vangen is met het in de gaten houden van het laden en te stoppen met laden als de accu net vol is. Voor mij is het duidelijk geen hardware meer van Microsoft zelf.

Ik kan bevestigen dat de update van 11 september 2019 een probleem geeft met Internet Explorer. Omdat veel zaken via internet gaan zou de Surface tablet voor mij totaal onbruikbaar geworden zijn. Omdat ik IE 11 niet kan gebruiken en dus niet weet welk van de updates van 11 september verantwoordelijk is voor dit probleem heb ik alle updates van 11-09-2019 verwijderd. IE werkt nu weer.
Eerder had ik ook al geconstateerd dat bij veel websites de Internet Explorer van mijn Surface vastloopt, vooral bij Amerikaanse websites ( Tom's Hardware page, Tenforums, Tweakers.net, Windowsclub etc. Pagina's met veel reclame en weinig info.)

Ik heb inmiddels niet de updates verwijderd maar het het systeem vernieuwd met behoud van de apps e.d. Nu werkt Internet Explorer weer.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-rusl_nd