Internet in Nederland is te duur. Welke aanbieder is de goedkoopste?

Volgens de Consumentenbond is internet in Nederland te duur. Door de dominantie (bijna duopolie te noemen) van KPN (glasvezel) en Ziggo (kabel) betalen we gemiddeld tien euro per maand meer voor ons internet-abonnement dan in andere Europese landen. Alleen Odido is van de concurrentie echt goedkoper dan KPN en Ziggo, volgens de Consumentenbond.

Onze vraag is:

Welke internet aanbieder heb je thuis voor je vaste internet (dus niet mobiel)?

En in de reacties willen we graag horen hoe tevreden je bent met je internet provider, of je deze te duur vindt en of je vaak overstapt!

Reacties

Wat een onzin van de consumentenbond dat Odido ca 6 euro goedkoper zou zijn dan KPN/Ziggo. Het prijsverschil is nog geen euro!

Internet en TV is erg duur in Nederland. Zit al jaren bij Ziggo en daar moet je gewoon vragen om korting, want Ziggo doet niets voor trouwe vaste klanten. Er is daar een speciaal telefoonnummer voor. Triest dat het zo moet gaan.

Ik zat vanaf 1999 bij @home, en dat werd in 2008 Ziggo. Ik zit op op 1 Gbit met all in one. Downgraden scheelt maar 7 euro. Het werkt prima en met de mediabox Next Mini is TV kijken (terugkijken en opnemen) ook nog eens prima.

Maar het is gelijdelijk aan veel te duur geworden. Welke goedkopere provider levert een mediabox met vergelijkbare terugkijk- en opneemmogelijkheden en gemak?

Ik begon rond 2001 met internet. (Was een ´´laatbloeier´´ met internetgebruik.) Eerst een aantal jaren UPC gehad. (Tegenwoordig Ziggo.) Maar nu al zo´n 13 jaar, schat ik, K.P.N. Het bedrijf bevalt mij goed. Erg stabiel internet. Binnenkort krijg ik snel glasvezel. Mooie nieuwste tv ontvanger gekregen, vorig jaar. Nu met UHD (4K) ontvangst en bluetooth mogelijkheid. Over de prijzen nog dit:

Je kunt het net zo duur maken, bij K.P.N., als je wilt, door hun flexibele pakketten. Wil je het Alles in 1 Pakket, zoals ik heb, ja; dan betaal je dik 100 euro per maand. Dan heb je eindeloos bellen, perfecte digitale tv ontvangst en snel internet. Is dat het waard? Voor mij absoluut.

Als ruim 100 euro per maand te veel is, kun je kijken op welk component je wilt bezuinigen. Als je maar weinig belt, of gebeld wordt, kun je het vaste telefoonabonnement uit het pakket laten en voortaan, incidenteel, op je I Phone, of ander merk mobiel, je belletje maken, of muziek streamen naar je soundlink, of andere dingen doen. (Of voortaan via beltegoed.) Dat scheelt weer geld. Heb je niet zo razendsnel internet nodig, dat houd je het bij je standaard K.P.N. pakket, als je bij die provider zit. Dan heb je nog altijd behoorlijk rap internet, maar geen ´´light speed´´. En zo kun je met hun creatieve pakketten het nogmaals net zo duur maken, als je zelf wilt en waar je behoefte ligt.

Last but not least. Ik vind hun spotjes geweldig leuk, met die ´´head bangende´´ kat, nu met het Oranje elftal. Heel leuk gevonden, dankzij digitale filmtechniek, uiteraard, maar het maakt het ontzettend leuk. Kortom; ik heb mijn draai wel bij K.P.N. gevonden, maar Ziggo en evt. andere grote providers zullen wellicht ook wel dergelijke constructies hebben, dat je mogelijk een eigen pakket kunt samenstellen, naar behoefte. En ja.... Alles kost geld. Je wilt wat.. dus betalen doe je toch! Of je neemt geen tv, telefoon, of internet. Ga je ´s avonds lekker zitten kruiswoord puzzelen...

eerst freeler,is nu al jaren KPN
en dat heb ik nog steeds misschien duur maar al jaren ook zeer tevreden.

Trined al jaren geen problemen

Nu ruim een jaar Odido glasvezel,en bevalt me prima, voorheen Ziggo en de voorlopers. Laatste jaren had ik bij ziggo alleen de tv app ipv mediabox en dat was een ramp. Door een wijziging kon ik mijn ci+ module niet meer gebruiken. Na ik over ben gegaan naar Odido merkte ik toch wel verschil met internet en modem. Bij Odido nu alles via wifi en perfecte tv app. Wifi ook op boven etages goed zonder extender wat bij ziggo nodig was. Al met al tevreden.

Al jaren SNLR en héél tevreden

Trined al jaren en heel tevreden

Nu KPN maar eigenlijk XS4ALL.

afbeelding van PatjeRedfan

Edpnet.
In belgie zijn de prijzen ook te duur; hopende dat de 4 provider die komt toch de markt wat zal openbreken naar lagere prijzen.

Ik wissel met regelmaat (ieder jaar) van provider om zodoende een paar maanden half geld of gratis maanden mee te pikken. Want ja, internet in NL is belachelijk duur. Jarenlang Telfort gehad, totdat die elk jaar 2,5 euro duurder werden om zodoende op het KPN-prijspeil te komen.

Sowieso zijn internet en telefoonabonnementen te duur. Die zijn dan ook allemaal in handen van KPN of Ziggo (= Vodafone). Er is geen concurrentie. KPN heeft ooit het kopernetwerk bijna gratis gekregen toen de PTT geprivatiseerd werd en elke cent was bijna winst. Dat geld is uitgedeeld aan aandeelhouders en er is te weinig gereserveerd voor investeringen. Want dan laat je de klant toch gewoon extra betalen?

Ik heb Ziggo.. wat daarvoor Chello en daarvoor A2000 was...
Begon jaren terug gestart via de telefoon lijn met 56k modem, maar na 2 maanden Hoge kpn telefoon tikken rekening in de bus
heel snel naar de kabel overgestapt!
 
Ik ben wel bij Ziggo laatste jaar wel keertje gaan downgraden... qua snelheid..scheelt iets in de prijs.|
Maar ik heb ook alles in 1 he..  inet/telefoon en tv..   dat is zowel bij kpn als bij ziggo  bijna gelijk in de prijs
 
TV bij Ziggo is wel  beter in  kwaliteit/aanbod dan bij de Meeste glas vezel aanbieders!
Maar ik denk ook dat zowel glas als kabel veel goedkoper zou moeten kunnen.. alleen dat vinden aandeel houders niet leuk!
 
(Sowieso zouden nuts voorzieningen  in dit land - of het nu energie, reizen, inet of zorg  is- niet via een commerciele markt partij moeten worden beheerd...)
 

Ben bij Kabelnoord,alleen internet ,het goedkoopste is €46,50 vind dit te duur alleen voor inter.

afbeelding van WriTer

Bij ons in België, Vlaanderen zijn de prijzen niet van de laagste.
Ik betaal bij Scarlet alleen voor internet €34 per maand via de koperkabel (telefoonlijn) voor 3072 GB alhoewel er wel tot in ons huis glasvezelkabel ligt, maar Scarlet heeft nog geen glasvezel in de aanbieding en andere providers vragen zowat het dubbel, dus ik wacht nog even tot Scarlet het wel aanbied tegen een aanvaardbare prijs.

"Wandelen is het beste medicijn"

Al 6 jaar alles van KPN en altijd nog harstikke tevreden. Dus geen andere voor ons.

Voor degenen die de hoofdprijs willen betalen: die moeten dat vooral doen.

Ik heb ziggo (internet 400/40 Mb, tv standaard en telefoon). Ben in 2001 op internet/tv gegaan met Home (toen nog van Essent), ik heb geen reden om te wisselen, vooral omdat het tv standaard pakket precies is wat bij ons past. Ook wat storingen betreft heb ik de laatste jaren geen klagen. Als je je wat verdiept in de techniek rond internet en het gaat weer wat fout dan kan je zelfs wel wat kortingen en gratis tv pakketten krijgen (je niet laten afbluffen door de helpdesk medewerker).

odido met alleen internet (50 MB) en vast telefoonnummer zonder bellen €32,- per maand
snel genoeg en nog geen storing gehad

Wat ontzettend duur zeg. Bij Youfone bieden ze hetzelfde aan voor €20,- per maand. Nogal een verschil zou ik zeggen!

Voor mij KPN nooit meer ander is duur geeft ik toe maar werkt altijd zonder storing. En als er al wat mis is wordt het zo opgelost. Dat kan je van Ziggo niet zeggen. Mijn buurvrouw heeft wel Ziggo maar die heeft vaak last van storing. Voorbeeld zij had storing met de tv dus Ziggo bellen komt montuur ja ik zie het al de kabel is niet goed dus nieuwe kabel er aan en ja het werkt weer. Na een tijdje weer storing dus weer bellen montuur komt langs ja ik zie het al het is de kabel maar u moet wel €50,00 betalen dat was de zelfde kabel die de andere montuur heeft aangelegd.Oude vrouw geld aftroggelen schandalig vindt ik dit. Daarom voor mij KPN.

Kees, neems nog eens een cursus Nederlands (en noem voortaan je 'echte naam')

afbeelding van Albert

Niet iedereen beheerst de taal 100 %, ik ook niet.
Niet zo stoken, deze site staat bekend om zijn positiviteit, hou het ook zo aub.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Geeft niets hoor Kees dat je Nederlands wel wat te wensen over laat. Uit het Rotterdamse misschien?! Altijd wel lachen als je de verbuiging van het werkwoord bij de eerste persoon enkelvoud doet met die van de derde persoon. Maar ik geeft daar niks om hoor! ;-) De KPN is ook echt niet squeaky clean hoor dat geldt echt niet alleen voor Ziggo.

Zodra het kon het koperdraadje van KPN ingeruild voor Ziggo.
En dat is al een hele tijd geleden, iets van 2006.
Nu Internet Start met echte 200 Mbit/s & TV Complete & Vast Bellen voor 7 tientjes.
Eén keer iets goeds gevonden, nooit meer wat anders.

Dat mag dan misschien zo zijn ik vind het behoorlijk prijzig eerlijk gezegd!

Red is nogal op de centjes want vindt alles behoorlijk prijzig/ontzettend duur/de hoofdprijs.
Ben je soms armlastig? Of een kniepstuver?

Het is algemeen bekend dat de prijzen voor Internet in Nederland het hoogst zijn van heel Europa. Daarom moet je daar een beetje slim mee omgaan dan krijg je voldoende snelheid voor een scherpe prijs. Moet ik iemand die zichzelf presenteert als Ziggo trouwens serieus nemen? Lijkt me van niet!

afbeelding van Albert

Ik woon in het buitenland, Portugal, om specifiek te zijn.
Hier met een beetje shoppen bij de 3 grootste spelers (Vodafone, Meo (van Altice) en Nos, voor tussen de 25 en 30 euro, internet, afhankelijk waar je woont fiber, kabel of 4G, Portugese televisie met wat filmkanalen en vaste telefonie.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Wat is duur?? Ik heb een abonnement bij KPN van nog geen 60 euro. 100 Mb Internet (vaak haal ik de 120 MB wel) en het werkt feilloos (al 6 jaar zonder enkele storing) Vaste telefoon en TV ook prima in orde, TV en ik kan voor 5 apparaten van antivirus programma van F-Secure gebruiken maken. Het is mij dat bedrag meer dan waard. Hiervoor zat ik bij Ziggo en dat ging toch beduidend minder soepel. Zeker, als je zo als ik veelal thuis werkt, vind ik het die 60 euro meer dan waar als het zo goed werkt!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
sp_nje