In juli weer optionele 'preview' updates voor Windows 10

Microsoft heeft bekendgemaakt dat in juli de optionele updates voor Windows 10 weer uitgebracht zullen worden. Deze maandelijkse updates verschijnen meestal in de derde of vierde week van de maand en worden niet automatisch geïnstalleerd (en voor de duidelijkheid: dit gaat niet over de halfjaarlijkse onderdelenupdates - die ook optioneel zijn).

De optionele maandelijkse cumulatieve updates zijn meer bedoeld voor bedrijven die dan alvast kunnen uittesten of de foutoplossingen in de updates niet voor nieuwe problemen zorgen. De maand erna verschijnen deze reparaties gewoon in de reguliere maandelijkse updates, want Windows 10 updates zijn cumulatief.

Ons advies voor thuisgebruikers is altijd om deze optionele updates uit de derde/vierde week van de maand niet te installeren omdat ze soms nieuwe problemen opleveren en je ze de maand erna - beter getest - toch ook krijgt.

Microsoft heeft het bèta/test-karakter van deze optionele updates nu benadrukt door ze 'Preview' te noemen. Het zijn dus geen updates die al af zijn. En in het vervolg zullen ze alleen nog in de derde week van de maand uitkomen, zegt Microsoft.


Installeer de preview updates niet, wacht gewoon op de volgende cumulatieve maandelijkse update

Maar ons advies blijft hetzelfde: installeer deze optionele preview-updates niet en wacht op de beveiligingsupdates van de tweede dinsdag van de maand erna. Dan krijg je dezelfde reparaties ook, maar wel goed getest. Sowieso worden de belangrijke updates van Microsoft (beveiliging) automatisch geïnstalleerd, dus je hebt er geen omkijken naar.

Soorten updates voor Windows

Frequentie Soort Verschijning Automatisch
geïnstalleerd?
Maandelijks Beveiligingsupdates Tweede dinsdag van de maand Ja
Maandelijks Optionele preview updates Derde/vierde week van de maand Nee
Halfjaarlijks Onderdelenupdates
(nieuwe functies)
In mei en oktober Nee


Lees hier meer over Windows 10 versie 2004, de laatste grote halfjaarlijkse update

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb deze update gekregen op mijn Windows en ben niet zeker maar was wel geen previeuw, ik ga nu toch geen problemen hebben want ik kan nu een dag of 3 niet af pc

Waarschijnlijk bedoel je de maandelijkse beveiligingsupdate of de halfjaarlijkse onderdelenupdate (versie 2004), want optionele maandelijkse updates waren er deze maand nog niet. Vanaf juli weer.

Wanneer krijg ik versie 2004???

NIET

En !! Wat als ik die nieuwste versie 2004 ( mei update)al geïnstalleerd heb vorige maand ?

Theo, heb de 2004 ook geïnstalleerd, sinds die tijd, 19 juni 2020, duurt het tien minuten, na het aanzetten van de PC, voordat ik “ beeld “ heb. Heb jij tips om dit te verbeteren?

@Theo
Dat is prima. Dit artikel gaat niet over de halfjaarlijkse grote onderdelenupdates (wat versie 2004 is), maar over optionele maandelijkse updates.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duitsl_nd