Heb jij al ingestemd met de nieuwe voorwaarden van WhatsApp?

Update 31 mei 2021: voorlopig niet geblokkeerd

WhatsApp heeft inmiddels bekendgemaakt dat het voorlopig geen plannen heeft om de functionaliteit te beperken van WhatsApp gebruikers die de nieuwe voorwaarden niet accepteren:

'...we currently have no plans to limit the functionality of how WhatsApp works for those who have not yet accepted the update.'

Je zult dus (nog) niet geblokkeerd worden. Helaas hebben de meeste gebruikers de voorwaarden al geaccepteerd, dus dit is een beetje een laat bericht van WhatsApp-eigenaar Facebook.

Oorspronkelijk bericht 15 mei 2021

Vandaag gaan de nieuwe privacy-voorwaarden van WhatsApp in. Als je de voorwaarden niet accepteert (als het goed is heb je een melding gezien of krijg je die nog) dan kun je op den duur WhatsApp in zijn geheel niet meer gebruiken.

De nieuwe privacy-voorwaarden houden kort gezegd in dat WhatsApp meer informatie met moederbedrijf Facebook mag delen. Het gaat vooral om zakelijke WhatsApp-diensten van bedrijven waarmee je contact kunt hebben. Informatie die hieruit verkregen wordt kan gebruikt worden voor gerichte advertenties.

Volgens Tweakers mag WhatsApp in de EU geen gegevens delen met Facebook en zal er dus niet heel veel veranderen voor Europese gebruikers. Maar helemaal gerust zijn we er ook niet op dat het hierbij zal blijven.


Melding of je de nieuwe voorwaarden wilt accepteren: je kunt de melding accepteren of op het grijze kruisje klikken

Persoonlijke berichten in appjes met vrienden, familie en kennissen blijven sowieso privé. WhatsApp (en Facebook) kunnen deze berichten niet inzien.

Onze vraag is:

Heb jij de nieuwe voorwaarden van WhatsApp al geaccepteerd?

En in de reacties horen we graag je mening over deze kwestie!

Alternatief voor WhatsApp: Signal

Het beste alternatief wat betreft privacy voor WhatsApp is Signal. Helaas zullen wel al je contacten ook over moeten stappen op Signal om gebruik te kunnen maken van deze app.

Deel dit artikel: 

Reacties

Waarom wil iemand eigenlijk op WhatsApp? Zeker om met iemand in contact te komen zonder kosten. Je kan immers ook gewoon bellen .....

filmpjes en foto's versturen ook ?

Ook videochat niet vergeten.

Ach weet je, zodra je je op het internet begeeft worden er al dingen over je bekend en laat je sporen achter die anderen kunnen zien. Als je dat niet wil, zeg dan snel je abonnement bij je ISP op en ga ouderwets brieven schrijven. Met andere woorden, het is in de meeste gevallen al ruim te laat om je nog druk te maken over je privacy op het net, dus ga gewoon lekker door met al je proggies waar je gebruik van maakt en maak je drukker over wat je morgen wil gaan eten...

We denken er hier aan om over te gaan op signal !

Ik heb die Whatsapp al meteen van me mobiel verwijderd begin het jaar al.
Ze schrijven dat gebruikers in Europa niets hoeven te vrezen dat hun data
wordt gedeeld met Facebook. Maar ik vertrouw ze voor geen meter. Want die
boetes die ze krijgen dat ze toch delen, is altijd lager dat ze verdienen
ermee. Dus winst maken ze toch ondanks de hoge boete.

Ik heb de voorwaarden nog niet geaccepteerd, krijg al weken lang meldingen hierover , maar sinds gisteren zijn die meldingen afgelopen.
Ik kan nog steeds "whats-appen".

ik wil wel viber of signal gebruiken, maar de rest van mijn contacten zeer waarschijnlijk niet. Dat we afhankelijk zijn geworden van WhatsApp is onze eigen schuld denk ik.

Het zijn eigenlijk criminelen, maar we zijn er ondertussen afhankelijk van. Hoop dat het ooit gaat veranderen.

WhatsApp is eigendom van Facebook.
Daar wil je toch niet bijhoren .

https://www.frontnieuws.c...

Stap liever over naar altenatieven .

https://www.frontnieuws.c...

Ik heb WhatsApp er een half jaar geleden al vaarwel gezegd en ben overgestapt op Signal. Werkt perfect. Er zijn niet heel veel kennissen mee over gestapt, dat zijn dus ook degene die je niet mist. Heerlijk rustig en evengoed contact met een select groepje. Fakebook heb ik even op gezeten maar ook mee gestopt en al die andere rotzooi wil ik niet aan meedoen. Niet iedereen hoeft te weten wat ik ga eten of wat ik ga doen vandaag.....dit soort bericht geven is om misselijk van te worden.

Ik ga stoppen met Whats app. Ik heb wel Facebook, en waarschijnlijk stop ik daar ook mee. Lastig vanwege mijn contacten, want die willen natuurlijk niet over naar Signal. Dit heb ik al eerder proberen voor te stellen maar iedereen blijft braaf vasthouden aan het gemak van Whats app.

Dat valt best mee. Toen ik WhatsApp inruilde was ik even "onbereikbaar" voor diverse contacten. Maar op het moment dat zij mij (en andere overgestapten) toch nodig hebben gingen ze ook "Signal" installeren en zien dat dit een makkelijk programma is.
Een flink deel van mijn contacten is inmiddels overgestapt.

Voorwaarden geaccepteerd. Ik zit niet op Facebook dus maakt het voor mij weinig uit.

Het gaat niet om of u als gebruiker van Facebook gebruik maakt, het gaat er om dat WhatsApp gegevens met moederbedrijf Facebook deelt. Dat geldt dus ook voor mensen die geen Facebook gebruiken. Het moederbedrijf kan dan naar eigen inzicht uw gegevens gebruiken.

En waar uit zou dat eigen inzicht dan wel kunnen bestaan.

Ik heb nog geen nieuwe voorwaarden gezien. Die ik wel ga accepteren. Ik heb geen Facebook dus er valt niets te combineren noch te adverteren.

Voorwaarden geaccepteerd, je wilt tenslotte niet al je contacten en de makkelijke communicatie daarmee 'verliezen'. Ik zit niet op Facebook, dus het combineren van al die data zal niet lukken bij me.

het gaat er om dat WhatsApp gegevens met moederbedrijf Facebook deelt. Dat geldt dus ook voor mensen die geen Facebook gebruiken. Het moederbedrijf kan dan naar eigen inzicht uw gegevens gebruiken.

En waar uit zou dat eigen inzicht dan wel kunnen bestaan.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spanj_