Chrome 85 is tien procent sneller en fixt lekken

Google Chrome 85.0.4183.83 is gisteren verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 84 naar 85. In Chrome 85 worden 20 beveiligingslekken dichtgeplakt. En de browser is sneller.

Tien procent sneller

Snelheidsverbeteringen wil elke gebruiker. En Chrome 85 is tot tien procent sneller geworden, zo stelt Google. Voor de liefhebbers wat technische details: met behulp van Profile Guided Optimization (PGO) - een compiler optimalisatie techniek in ontwikkelomgeving Clang - kunnen webpagina's in Chrome 10% sneller geladen worden op Windows en Mac. Ook is de browser responsiever geworden (reageert sneller).

Merk jij de snelheidsverbeteringen in Chrome 85? Laat het weten in de reacties!

Verder treft Google voorbereidingen om de volledige url van een webpagina in de adresbalk te verkorten tot de domeinnaam. Als je dan je muisknop over de adresbalk beweegt zie je wel de volledige url. Er is al een 'flag' voor gemaakt (een instelling die je alvast aan kunt zetten) - wat meestal betekent dat Google deze functie in de komende maanden gaat activeren. Voor gevorderden: de flag is 'chrome://flags/#omnibox-ui-reveal-steady-state-url-path-query-and-ref-on-hover'.

Ten slotte zijn er in Chrome 85 vooral verbeteringen onder de motorkap en voor webontwikkelaars aangebracht. Ook worden 20 beveiligingslekken dichtgeplakt.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Reacties

Al is Chrome nog zo snel, Firefox achterhaalt hem wel...

Sneller? Merk er niets van.

Inderdaad merkbaar sneller

Werkt oke/goed en ook erg snel, maar ik hou het liever op Firefox.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivo_rkust