Chrome 81 plakt 32 lekken dicht en heeft nieuw update schema

Google Chrome 81.0.4044.92 is gisteren uitgebracht. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 80 naar 81. Enkele weken terug kondigde Google aan vanwege de Corona-crisis voorlopig alleen nog beveiligingsupdates te zullen uitbrengen, maar inmiddels is het schema aangepast.

Er komen wel uitgaves met nieuwe functionaliteit, maar minder frequent. Zo zal hierna Chrome 82 worden overgeslagen en komt Chrome 83 op 19 mei uit. 14 juli volgt dan Chrome 84 en eind augustus staat Chrome 85 gepland.

In Chrome 81 worden 32 beveiligingslekken dichtgeplakt. Minstens drie daarvan worden als hoog risico beoordeeld (kritiek is het ergste).

Ook heeft Chrome 81 nu de mogelijkheid voor web apps die geïnstalleerd zijn om badges weer te geven voor het aantal gemiste notificaties (ronde rondjes met nummers).

Verder zijn er vooral verbeteringen onder de motorkap en voor webontwikkelaars aangebracht.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Deel dit artikel: 

Reacties

Waarom duurt het zo lang voor Chromium in Linux Mint wordt geupdated, nog steeds versie 80.0.3987.163

80.0.4044.92: moet zijn 81.0.4044.92

afbeelding van redactie

Dank, gecorrigeerd.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nieuw_zeeland