Google Chrome is 100 geworden, gefeliciteerd!

Google Chrome is aanbeland bij versie 100! En om dit heuglijke feit te vieren heeft Google het programma-icoontje van Chrome, lichtjes, aangepast. Verder worden de nodige lekken dichtgeplakt.

Nieuw icoon Google Chrome

Google Chrome is jarig en bij versie 100 van de web browser, die begon in 2008, past ook een nieuw uiterlijk. Daarom heeft Google het programma-icoontje van Chrome, dat op je bureaublad of taakbalk staat, vernieuwd. Het is wel even goed kijken, want de wijzigingen zijn subtiel:

In vergelijking met het vorige icoontje uit 2014 is niet zoveel veranderd, maar als je goed kijkt zie je dat de schaduw verdwenen is, de kleuren iets feller zijn en de blauwe cirkel iets groter is.

Lekken gerepareerd

Zoals altijd worden in een nieuwe versie van Google Chrome beveiligingslekken verholpen. In deze uitgave zijn dat 28 beveiligingslekken. Kritieke lekken zitten daar niet bij.

Verder worden onder de motorkap en voor website-ontwikkelaars veel verbeteringen doorgevoerd en nieuwe functies geïntroduceerd, zoals Digital Goods API, Multi-Screen Window Placement en Omnibox Prerendering. Ten slotte worden foutjes opgelost.

Voor gebruikers zijn er weinig opvallende vernieuwingen te ontdekken. Chrome 100 wordt voor iedereen uitgerold de komende dagen.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Reacties

Brave Browser is ook 100 geworden.

Ik heb er geen last van.
Ik gebruik Google Chrome niet.
En verder ook niets van Google.
Ik zoek met Startpage.com
Google is (d)evil.

En de rest is "The Saint"

Zoeken kun je beter met Swisscows, Brave, Qwant, metager, allen Privacygericht.

Browser goed voor privacy is Librewolf based on Firefox.

Fijn die 100, maar dat ze zo snel die honderd bereiken heeft ook te doen met al die beveiligingslekken die ze constant hebben soms drie updates in een week, meestal iedere week wel één keer. Ik gebruik al jaren FF en die heeft ook wel eens beveilingsupdates. Maar is voor mij ook ivm met de privacy instellingen die ze hebben de beste browser.

@vb
u zegt: die heeft ook wel eens beveilingsupdates; maar.... dit klopt niet, dit jaar al 9 updates.
dat is gemiddeld 3 p/mnd. evenveel chrome

afbeelding van PatjeRedfan

Binnen één of twee maand zit Firefox ook aan de 100 ! :)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
dui_sland