Microsoft brengt geen optionele updates uit vanaf mei

Microsoft heeft gisteren bekendgemaakt dat het de optionele updates voor Windows 10 (die altijd in de derde of vierde week van de maand verschijnen) vanaf mei voorlopig stopzet. Vanwege de onzekere tijden wil Microsoft zich geheel richten op de maandelijkse beveiligingsupdates en de stabiliteit van Windows 10.

Dus: wel beveiligingsupdates elke tweede dinsdag van de maand, maar vanaf mei (in april nog wel) geen optionele updates meer. Hoe lang de optionele updates stopgezet worden zegt Microsoft niet. Maar het bedrijf praat over 'pauzeren', dus waarschijnlijk worden ze na de corona-crisis weer hervat.

De optionele updates van derde/vierde van de maand verhelpen geen beveiligingslekken en zijn test-releases van de beveiligingsupdates die elke tweede dinsdag van de maand verschijnen.

Reparaties uit de optionele updates worden namelijk de maand daarop ook gewoon in de cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates meegeleverd - en dan beter getest.

Ons advies is dus altijd al om de optionele updates over te slaan (die worden ook niet automatisch geïnstalleerd) en te wachten op de beveiligingsupdates van de daarop volgende maand. De optionele updates leveren namelijk nogal eens problemen op.

Reacties

komt de nieuwe windows 10 2004 dan ook niet in mei

afbeelding van redactie

Ja, goeie vraag. We zullen het moeten afwachten.

MS zou er verstandig aan doen om definitief te stoppen met de optionele updates.

afbeelding van redactie

Ja, helemaal mee eens. Of alleen voor bedrijven handmatig te downloaden om dingen uit te testen. Maar niet meer via Windows Update.

Mee eens

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
iv_orkust