Firefox 99 met verbeteringen aan lezerweergave en sandbox

Firefox 99 is de maandelijkse update voor Mozilla's browser waarin deze keer alleen kleine verbeteringen zitten en lekken worden dichtgeplakt. Weinig nieuws onder de zon in deze uitgave, maar toch enkele kleine vernieuwingen.

Sandbox en lezerweergave

Firefox voor Linux heeft een verbeterde sandbox gekregen waardoor je beter beschermd bent.

Als je de lezerweergave gebruikt in Firefox (klik op tekstblad-icoontje aan het einde van de adresbalk - ook op deze pagina) dan kun je door op de n-toets op je toetsenbord te klikken het artikel ook laten voorlezen door een computerstem. De lezerweergave biedt een rustige lay-out van een artikel zonder reclame, zijbalken en meer. Om rustig te lezen dus.


Klik op het icoontje aan het eind van de adresbalk (ook op deze pagina) en je komt in de lezerweergave. Laten voorlezen van de tekst kan ook.

In de versiesprong van 98 naar 99 worden verder elf kwetsbaarheden verholpen. Ten slotte worden in deze uitgave van Firefox nog onder de motorkap en voor website-ontwikkelaars verbeteringen doorgevoerd.

Firefox 99 is een update die te downloaden is voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder het driestreepjes-menu | Help | Over Firefox.

Firefox 100 staat gepland voor 3 mei 2022.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Reacties

Nieuwe update van 99 naar 99.0.1

Hoe zit dat met dat voorlezen en privacy, vraag me af waar die voorlees-'engine' staat.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_panje