Firefox 79 met betere grafische prestaties voor meer pc's

Update 6 augustus

CCleaner verwijdert instellingen van add-ons Firefox 79

Oorspronkelijk bericht

Firefox 79 is vanmiddag verschenen. Dit is de vierwekelijkse uitgave van Mozilla's browser die het versienummer van 78 naar 79 brengt. Deze maand zijn er slechts enkele verbeteringen en worden lekken gerepareerd.

Verbeterde grafische prestaties voor meer Intel en AMD GPU's

WebRender is de nieuwe weergave-motor van Firefox (waar Mozilla al vier jaar aan werkt) die sneller en efficiënter websites toont. WebRender is geschreven in de veiligere en stabielere programmeertaal Rust en maakt gebruik van hardwareversnelling van je grafische kaart (GPU) waardoor de grafische prestaties van Firefox verbeterd zijn.

WebRender is al aangezet voor Windows 10-computers met bepaalde Intel, AMD en NVIDIA grafische kaarten en wordt nu in Firefox 79 voor weer meer Windows-pc's met AMD en Intel GPU's (graphical processing units) ingeschakeld. Uiteindelijk moet WebRender voor alle Windows- en Linux pc's en Macs aangezet worden.

Ook worden advertentie- en tracking-cookies van eerste partijen nu standaard geblokkeerd door de 'Verbeterde bescherming tegen volgen'.

Ten slotte worden nog onder de motorkap en voor website-ontwikkelaars verbeteringen doorgevoerd, foutjes opgelost en tien beveiligingslekken dichtgeplakt.

Firefox 79 is een relatief kleine update die te downloaden is voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder het driestreepjes-menu | Help | Over Firefox.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Reacties

Ik heb een vraag aan de redactie: Is Webrender hetzelfde als hardwareversnelling, zoniet wat is het dan wel want ik kan het nergens vinden.

afbeelding van redactie

Uit het artikel:
'WebRender is de nieuwe weergave-motor van Firefox (waar Mozilla al vier jaar aan werkt) die sneller en efficiënter websites toont. WebRender is geschreven in de veiligere en stabielere programmeertaal Rust en maakt gebruik van hardwareversnelling van je grafische kaart (GPU) waardoor de grafische prestaties van Firefox verbeterd zijn.'

Blijkbaar zit er ook iets mis met de (laatste) CCleaner en Firefox 79, bepaalde addons zoals NoScript worden dan teruggezet naar de standaard instellingen m.a.w. al je opgeslagen voorkeuren zijn verdwenen.

Oplossing gevonden (hopelijk :))
CCleaner --> Opties --> Uitsluiten --> Toevoegen --> Bestand en dan *.sqlite-shm en *.sqlite-wal invullen.

afbeelding van redactie

Dank voor het melden, lees hier meer over verwijderen instellingen extensies door CCleaner:
www.gratissoftwaresite.nl...

Na update naar 79 geen foto's meer op markplaats.nl.Wel op Speurders.

afbeelding van redactie

Heb je onder Opties | Privacy & beveiliging | Browser privacy de 'Verbeterde bescherming tegen volgen' op Streng staan? Als je dit op Standaard zet zien we weer plaatjes op Marktplaats.

Je kunt ook altijd per website het paarse schildje aan het begin van de adresbalk uitzetten als een pagina niet goed werkt.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
d_itsland