Firefox 77 zet WebRender aan op meer Windows pc's

Firefox 77 is net verschenen. Dit is de maandelijkse uitgave van Mozilla's browser die het versienummer van 76 naar 77 brengt. Voornaamste vernieuwing is dat de nieuwe weergave-motor WebRender naar meer Windows pc's gebracht wordt.

WebRender op meer Windows pc's

WebRender is de nieuwe weergave-motor van Firefox die websites sneller en efficiënter weergeeft. WebRender maakt gebruik van hardwareversnelling van je grafische kaart (GPU) waardoor Firefox sneller de websites weergeeft die je bezoekt en stabieler is.

WebRender is al aangezet voor Windows 10-computers met bepaalde Intel, AMD en NVIDIA grafische kaarten en wordt nu voor meer pc's met NVIDA GPU's (graphical processing units) en grotere schermen ingeschakeld. Uiteindelijk moet WebRender voor alle Windows- en Linux pc's en Macs aangezet worden.

Verder in Firefox 77:

  • als je about:certificate in de adresbalk typt en enter klikt krijg je een overzicht van alle certificaten op je pc.

Ten slotte worden in Firefox 77 onder de motorkap en voor website-ontwikkelaars verbeteringen doorgevoerd, foutjes opgelost en zeven beveiligingslekken dichtgeplakt.
 
Firefox 77 is een bescheiden update die te downloaden is voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder de driestreepjes-menu | Help | Over Firefox.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Reacties

Versie 77.0.1 is verschenen

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nederlan_