Dat ondersteuning Windows 10 in 2025 stopt is oud nieuws

Nu Microsoft op 24 juni misschien Windows 11 gaat aankondigen als opvolger van Windows 10, speuren alle Microsoft-exegeten naar nieuwe signalen om dit gerucht te bevestigen.

Een daarvan is dat op de productpagina met de ondersteuningsdata van Windows 10 nu vermeld staat dat Microsofts huidige besturingssysteem na 14 oktober 2025 geen updates meer krijgt. Het einde van Windows 10 is dus nabij! Groot nieuws!

ExtremeTech bracht dit nieuws als eerste vier dagen terug (en een dag later Hardware Info) en gisteren buitelden Thurrott, The Verge, EnGadget en in Nederland RTL Nieuws en Tweakers over elkaar heen om dit grote nieuws te brengen.

Maar wat blijkt? Het is oud nieuws. Windows Central meldt dat deze einddatum al sinds 2015, bij de introductie van Windows 10, bekend is (Windows Central heeft daar toen ook over bericht). En ook staat deze datum al minstens sinds september 2020 op de productpagina van Windows 10 Home en Pro waar iedereen het over heeft. Zo heeft Windows Central gecheckt in de WayBack Machine van Internet Archive.

Niks nieuws onder de zon dus. Die einddatum van Windows 10 zou best kunnen kloppen en ook Windows 11 zou er aan kunnen komen, maar het is geen nieuwe informatie die Tech Extreme, Thurrott en andere tech websites ontdekt menen te hebben...

Update 16 juni 2021

Deel dit artikel: 

Reacties

de legale windows 7 serial werkt hier ook bij, ik heb het getest bij mij draait windows 11 in een virtuele machine.

Of Windows 666. HiHi

Zou je het dan weer gratis kunnen upgraden naar Windows 11?

Ja gratis upgrade.
Naar Windows 11.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oostenrij_