Google Chrome crashte steeds voor sommige Windows 10 gebruikers

Windows Latest meldt dat Google Chrome (versie 90) vrijdag 21 mei begon te crashen voor sommige Windows 10 gebruikers. Of Chrome crashte geheel (wilde niet correct opstarten) of tabbladen, extensies en de instellingen-pagina in Googles browser wilden niet laden.

In een reactie later op vrijdag verklaarde Google dat het probleem verholpen zou moeten zijn met een update. Aangezien er geen nieuwe uitgaveopmerkingen verschenen zijn, zou het ook kunnen dat Google van afstand bepaalde functionaliteit, die voor de problemen zorgde, weer uitgeschakeld heeft in zijn browser.

Google test regelmatig nieuwe functies die geleidelijk uitgerold worden voor kleine groepen gebruikers (die kun je dan via 'flags' inschakelen). Deze functies worden dan op afstand ingeschakeld zonder dat er een aparte update voor nodig is (de functie zat al slapend ingebakken). Ook Microsoft gebruikt dit mechanisme (bij hen 'known issue rollback' genoemd) tegenwoordig steeds vaker om functionaliteit aan te zetten of juist uit te schakelen bij problemen.

Om het probleem in Google Chrome te repareren moet je de browser starten en minstens vijf minuten open laten staan (ook als deze niet correct werkt).

Had jij vrijdag, of dit weekend, problemen met Google Chrome? En zijn ze nu opgelost? Wij horen het graag in de reacties!

Reacties

Bij mij werkte Chrome niet meer. Bij het opstarten crashten alle apps en Chrome reageerde nergens meer op. Uiteindelijk Chrome verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Toen waren de problemen verholpen.

Vivaldi : top browser !!!

afbeelding van PatjeRedfan

Edge chromium TOP !

Deze problemen schijnen ook bij Linux gebruikers voor te komen.

Gelukkig niets van gemerkt.

chrome meest overrated browser ever.. ik blijf zweren bij mozilla firefox!

het is al belachelijk dat je in de mobiele versie van chrome geen addons kan installeren.. gemiste kans.. ook daarom firefox op mobiel!

Als je de kiwi browser op je telefoon installeert kan je wel extensies downloaden.

Geen problemen op laptop en Ipad.
Geen update "gezien", laatste versie (11-5) 90.0.4430.212

Op mijn tablet crashed google na google update.

Nee alles doet het perfect

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
duit_land