Chrome 84 fixt 38 lekken en verbetert beveiliging

Google Chrome 84.0.4147.89 is gisteren verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 83 naar 84. In Chrome 84 worden 38 beveiligingslekken dichtgeplakt. Een daarvan is kritiek en kan op afstand misbruikt worden.

Beveiligingsverbeteringen

In Chrome 84 worden enkele beveiligingsverbeteringen aangebracht. Zo krijg je nu een melding als je uitvoerbare bestanden (exe, apk, dmg) downloadt via een onversleutelde http-verbinding.

Ook waarschuwt Chrome 84 voor spam-websites die constant vragen om notificaties aan te zetten, zodat je weet dat je deze moet blokkeren (omdat je anders een bombardement aan spammeldingen in je browser krijgt).

Webapps contextmenu

Apps in Chrome - webapps/webdiensten zoals Gmail of Twitter waarvan je een snelkoppeling kunt maken op je bureaublad - krijgen nu een rechtsklikmenu met allerlei snelle opties om bijvoorbeeld een nieuwe tweet te maken of een mailtje te schrijven, volgens Google. De webapps (websites van mail of andere webdiensten) groeien zo meer naar gewone apps toe wat betreft mogelijkheden.

Verder zijn er vooral verbeteringen onder de motorkap en voor webontwikkelaars aangebracht.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Reacties

Google Chrome
Google Chrome is up-to-date
Versie 84.0.4147.89 (Officiële build) (32-bits)
Nu wel gelukt. Eerst windows 10 update gedaan.

Google Chrome
Er is een fout opgetreden bij het ​​controleren op updates: Het starten van de updatecontrole is mislukt (foutcode 4: 0xA0430817 -- system level).
Meer informatie
Versie 83.0.4103.116 (Officiële build) (32-bits)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoorku_t