Chrome 77 fixt 52 lekken en toont alleen nog slotje

Google Chrome 77.0.3865.75 is gisteren verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 76 naar 77. In deze uitgave worden met name veel beveiligingslekken dichtgeplakt. 52 in totaal, waarvan één kritiek.

Voor gewone gebruikers van Chrome zijn er niet veel vernieuwingen te ontdekken, de meeste verbeteringen zijn onder de motorkap voor website-ontwikkelaars doorgevoerd.

Wel zichtbaar is dat Chrome 77 de Extended Validation Certificaten in de adresbalk niet meer toont. In normaal Nederlands: websites (zoals GratisSoftware.nl) hebben tegenwoordig meestal een versleutelde verbinding, wat weergegeven wordt door een hangslotje in de adresbalk. Bij websites met een uitgebreider certificaat, waarop ook de organisatie vermeld wordt, werd dat altijd getoond in de adresbalk. In Chrome 77 niet meer.


Extended Validation certificaat in Chrome 76


In Chrome 77 wordt alleen nog een hangslotje getoond

Weinig interessante vernieuwingen dus in Chrome 77. Wel zijn nog fouten opgelost. Verder niks te zien, u kunt weer doorlopen...

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Reacties

Slechtste Chrome update tot nu toe.
Extension die voorkwam dat Chrome sloot als je laatste tab afsloot werkt niet meer goed.
Lastpass heeft ineens last van bewegende icons als je een site in het zoekvenster intypt en dan de gegevens wil editen.
Maar bovenal: fonts zijn minder scherp geworden en blurry, vooral zichtbaar in de bookmarks bar.
Jammer dat je gedwongen telkens moet updaten naar features waar je niet om vraagt, misschien toch maar eens naar een andere browser kijken. Ik wil namelijk alleen maar security updates en verder niets.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_ongarije