CCleaner 5.82 heeft driver updater

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.82 is een update voor de pc schoonmaker die een driver updater introduceert. In de gratis versie kun je alleen zien of een stuurprogramma bijgewerkt moet worden of niet.

In het menu in de zijbalk kies je voor Driver Updater en kun je scannen op verouderde stuurprogramma's (drivers). Je krijgt dan een lijst met Bij te werken stuurprogramma's en Bijgewerkte stuurprogramma's.

In de gratis versie van CCleaner moet je vervolgens zelf de bij te werken drivers opzoeken op internet en downloaden via de website van de producent. Als je betaalt voor de Pro-versie van CCleaner dan krijg je automatische updates van de verouderde stuurprogramma's.

Het bijwerken van drivers kan helpen om de prestaties van je pc te verbeteren, crashes te verhelpen en de stabiliteit en veiligheid te vergroten. Anderzijds is het adagium 'When it ain't broke, don't fix it'  ook een wijze raadgever. Soms kan het updaten van drivers problemen geven namelijk. Dus: als je problemen met hardware van je pc hebt kan het updaten van de stuurprogramma's helpen, maar als alles soepel werkt hoef je niet per se de drivers bij te werken.

Deze versie van CCleaner is te downloaden voor Windows 8.1 en 10. Er zijn ook varianten van CCleaner voor macOS en Android. Handmatig downloaden van CCleaner is sinds versie 5.75 verleden tijd: ook de gratis versie heeft automatische updates gekregen.

Let goed op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hiervan niet gediend bent of klik op Afwijzen. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast, AVG of CCleaner Browser als 'extraatje' krijgen. CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reacties

tja, mensen die op ingebouwde Msoft tools vertrouwen.. keep on dreaming!

nee de mensen die op ccleaner vertrouwen zijn lekker bezig lol

Helaas moet ik F de Munnik gelijk geven dit soort waardeloze software maakt meer kapot dan dat je PC er beter van wordt.
Windows kan zelf heel goed je PC onderhouden.
Als je de PC goed wil laten draaien installeer dan GEEN driver updates en cleaning software.

Het zou verstandig zijn van de redactie om helemaal geen aandacht te besteden aan dit soort PC schoonmakers. Er zijn genoeg manieren om je PC schoon te maken. Haal deze rubriek helemaal weg van jullie side ondanks de goede uitleg. Je kan met deze computerschoonmakers veel aan je PC kapot maken. Een volledig systeemherstel is dan de enige oplossing. Dat heb ik voor diverse mensen moeten doen na een verkeerd gebruikt van dit soort software. Maar ik voorspel dat Gratissoftware.nl gewoon zal doorgaan met het schrijven over PC stofzuigers. Jammer!!

Helemaal mee eens.. deze software is overbodig en ook nog irritant ook, ze beweren dat je pc in een slechte conditie is en na de Zogenaamde schoonmaak je pc veranderd is in een machine met de snelheid een raket..echt ongelooflijk wie deze onzin geloofd.. i

Ik gebruik al jaren driverbooster van iobit werkt perfect update zelf geen gezoek en gratis.
Maar in windows 10 heb je dit eigenlijk niet meer nodig want alle drivers komen tegenwoordig via windows update binnen.

Ik ervaar hetzelfde als Mickey bij de Drivers Update: als ik de verouderde drivers wil updaten word ik ook doorverwezen naar de betaalde versie. Deze functie zal ik daarom niet gebruiken.

Ik heb de gratis versie , bij mij zit de Driver Updater er wel bij .

Wil ik de Drivers bijwerken wordt ik doorverwezen naar de betaalde versie .

Op het forum van Ccleaner zijn er klachten , dat Drivers bijwerken blauwe schermen ( BSOD ) veroorzaakt , en Pc crasht .
Nieuwe versies zijn inderdaad oudere versies .

Driver Updater zal ik niet gebruiken , laptop werkt goed , ik weet nu wat ik heb , maar niet wat ik krijg .

Ik volg het advies van de redactie : 'When it ain't broke, don't fix it'

de gratis editie heeft geen driver-updater volgens https://www.ccleaner.com/.... Ik heb hem in ieder geval er niet bij zitten.

Ckleaner nix mis mee maar die nwe driver update functie;
ehmm.... nou ga ik niet gebruiken!
en wel hierom:
wat ook wel "grappig" is.. ;|
sommige stuurprogrammas willen updaten naar een ouder versie nummer!
(das trouwens wel vaker met zogenaamde driver update proggies...
Ik doe dat wel lekker handmatig via de bron/fabrikant als ik dat nodig vind...

Btway ..Ccleaner zonder extra software > https://www.ccleaner.com/...
en daar de slim versie dloaden!

aardig , maar ik gebruik liever lenovo Vantage voor mijn laptop en computer daar voel ik me beter bij , en zo heeft bijna elk merk wel z n eigen programma om te updaten .

Vreemd. Ik heb net als GS versie 5.82.8950 (64-bit) maar geen driver updater.

afbeelding van redactie

Misschien is de functie niet gelijk bij iedereen aangezet

ook bij ccleaner- slim staat die er ook al bij.
Krijg hier ook geen popup reclame in slim.
Stuurprogramma bijwerken ook zo mogelijk in config. app.beheer eigenschappen (gewijzigde app.)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
sp_nje