CCleaner 5.74 brengt automatische updates naar gratis versie

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

Update 13 november

CCleaner 5.74.8198 is een kleine update voor de eerder uitgebrachte versie 5.74. Hierin wordt nog een fout in de instellingen verbeterd. De producent meldt hier het volgende over:
Note, this version received a small patch update (v5.74.8198) to fix a settings bug. This patch update will be applied automatically if automatic updates have been disabled.

Originele bericht 9 november

CCleaner 5.74 is een update voor de schoonmaker die een interessante nieuwe optie biedt: automatisch updaten van de gratis versie van het programma. Tot nu toe moest je CCleaner Free altijd handmatig updaten (en dan weer uitkijken dat je de vinkjes voor ongewenste extraatjes weghaalde).

Met ingang van CCleaner 5.74 wordt ook de gratis versie automatisch bijgewerkt. Instellingen voor het updaten kun je aanpassen onder Opties | Updates. Hoe dit automatisch updaten eruit gaat zien is nog onduidelijk en of er ook aanbiedingen voor andere software getoond worden is ook onbekend. Dat zullen we zien bij de eerstvolgende update naar versie 5.75.

Verder wordt in deze uitgave het opschonen van Chromium gebaseerde browsers (Google Chrome, Brave, Opera, Edge, Vivaldi enzovoort) verbeterd.

Deze versie van CCleaner is te downloaden voor Windows 8.1 en 10.

Let goed op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hiervan niet gediend bent of klik op Afwijzen. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast, AVG of CCleaner Browser als 'extraatje' krijgen. CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reacties

Heb het dit keer zonder vinkjes(aangeboden) kunnen downloaden.

Heb al jaren CCleaner handmatig geüpdatet maar nog nooit die extra's aangeboden gekregen. Overigens is de directe link naar de pagina met de slim versie nu ook gewijzigd.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oost_nrijk