CCleaner 5.73 met kleine verbeteringen

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.73 is een kleine update voor de pc schoonmaker. De navigatie voor slechtzienden met de Jaws en NVDA voorleessoftware (screen reader) in CCleaner is nu uitgebreid. Verder is de status van een betaalde licentie nu duidelijker aangegeven. Voor de meeste gratis gebruikers niks nieuws onder de zon.

CCleaner laat weten graag feedback van gebruikers te krijgen voor nieuwe functies. Voorstellen voor nieuwe functies voor CCleaner kun je hier nalezen.

Deze versie van CCleaner is te downloaden voor Windows 8.1 en 10.

Voor macOS is er na ruim een jaar ook een nieuwe uitgave van CCleaner. Versie 1.18 is geschikt voor macOS Catalina (2019) en Big Sur (komt oktober uit) en bevat ook verbeteringen voor slechtzienden. Ten slotte is een crash van CCleaner voor Mac bij het vinden van grote of dubbele bestanden opgelost.

Let goed op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hiervan niet gediend bent of klik op Afwijzen. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast, AVG of CCleaner Browser als 'extraatje' krijgen. CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reacties

Er een trouwens een technisch georienteerde gebruiker die blind is, en die Avast ( ook op Slack ) van informatie voorziet om hun produkt voor blinden en slechtzienden beter te maken.

Windows 10 kan prima zonder. Dat scheelt weer een hoop telemetrie naar dit bedrijf. 'Gratis' is toch een verdienmodel voor Avast

Op dit moment niet meer, maar dat zou je moeten weten !
Als een bepaald percentage Avast koopt, is er een verdienmodel.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
frankrij_