CCleaner 5.58 repareert Eenvoudig opschonen

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.58 is een kleine onderhoudsupdate voor de pc schoonmaker die twee fouten oplost. Met Eenvoudig opschonen en het opruimen van de downloadgeschiedenis in Chrome.

De eerste fout was dat het Eenvoudig opschonen tabblad (zie afbeelding) bij sommige mensen verdween uit de menubalk. Ook bezoekers van GratisSoftware.nl klaagden daarover. Dit probleem moet nu verholpen zijn.

Ten tweede werd de downloadgeschiedenis van Google Chrome niet opgeruimd. Ook dit zou opgelost moeten zijn.

Deze uitgave van CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let goed op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hiervan niet gediend bent. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast als 'extraatje' krijgen. CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reacties

Alternatieven zijn er ook, Bleachbit en Wise disk cleaner.

Ik gebruik al meer dan een jaar geen Ccleaner of privazer meer, nergens voor nodig. Gewoon in w10 de mogelijkheden gebruiken om eventueel op te ruimen. Ik heb nooit echt gemerkt dat de aangeboden opruimprogramma's je pc daadwerkelijk sneller maken, zeker niet op de langere termijn.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoor_ust