Android-updates september 2021: 39 lekken dichtgeplakt

Hieronder zie je een overzicht van de maandelijkse beveiligingsupdates voor Android in 2021. Deze zijn vergelijkbaar met Windows Updates van Microsoft. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoon- en tabletfabrikanten als Samsung, Xiaomi, Oppo, Lenovo en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 8, 9, 10 en 11 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Wanneer je deze updates kunt ontvangen is afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone.

Je kunt op veel Android-smartphones zien wanneer de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan.

September-updates Android (7 september 2021)

Op 7 september is de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8.1, 9, 10 en 11 verschenen. Hierin zijn lekken dichtgeplakt in verschillende software-componenten van Android.

Er zijn zeventien lekken gerepareerd in de Android-onderdelen System, Media Framework, Framework en Kernel Components. Eén kwetsbaarheid (in Framework) is kritiek. Eén van de lekken (in Media Framework) wordt via een update in Google Play verholpen. De andere lekken worden via een systeemupdate dichtgeplakt.

Ook in software van derde partijen worden kwetsbaarheden opgelost: twee in MediaTek componenten en twee in UniSoc onderdelen. En in Qualcomm-onderdelen worden 18 lekken gerepareerd waarvan zes kritiek zijn.

Op welke datum kreeg jouw Android-toestel zijn laatste update? Laat het weten in de reacties hieronder!

Augustus-updates Android (2 augustus 2021)

Op 2 augustus is de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8.1, 9, 10 en 11 verschenen. Hierin zijn lekken dichtgeplakt in verschillende software-onderdelen.

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel Components zijn 12 kwetsbaarheden gerepareerd. De ergste zit in Media Framework en kan misbruikt worden door criminelen om gegevens van andere apps te stelen. Drie lekken in Framework, Media Framework en System worden via updates in Google Play verholpen (in plaats van via de gewone systeemupdates).

In onder andere de wifi-drivers van MediaTek worden acht lekken dichtgeplakt. Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) twaalf lekken gefixt, waarvan er vijf kritiek zijn. Ten slotte wordt in Widevine DRM (voor het afspelen van beveiligde media) een kwetsbaarheid verholpen.

Updaten kan op veel Android-telefoons onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate.

Juli-updates Android (7 juli 2021)

In de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 zijn op 7 juli lekken dichtgeplakt in verschillende software-onderdelen van Android.

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework en System worden 22 lekken verholpen.

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) 19 lekken gefixt, waarvan er zes kritiek zijn. Ook in MediaTek-onderdelen wordt één lek gerepareerd. Ten slotte wordt in Widevine DRM (voor het afspelen van beveiligde media) een kritieke kwetsbaarheid verholpen.

Updaten kan op veel Android-telefoons onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate.

Juni-updates Android (7 juni 2021)

In de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 zijn op 7 juni lekken dichtgeplakt in diverse software-componenten van Android.

In de Android-onderdelen Android runtime, Framework, Media Framework, System en Kernel components worden twintig lekken verholpen. Twee lekken in System zijn kritiek. Het ergste lek in System kan op afstand misbruikt kan worden door criminelen.

Verder worden in de hardware-componenten van MediaTek en Qualcomm (processoren) nog 21 lekken gefixt. Twaalf daarvan zitten in Qualcomm onderdelen en drie zijn kritiek.

Updaten kan op veel Android-telefoons onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate.

Mei-updates Android (3 mei 2021)

In de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 zijn op 3 mei 15 lekken dichtgeplakt in diverse software-componenten van Android.

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components worden 15 kwetsbaarheden dichtgeplakt. Drie lekken in System zijn kritiek. Het ergste lek in System kan op afstand misbruikt kan worden door aanvallers.

Verder worden in de hardware-componenten van AMLogic, ARM, MediaTek, Unisoc en Qualcomm (processoren) nog 27 lekken gerepareerd. Dertien daarvan zitten in Qualcomm onderdelen. In de AMLogic componenten zit een kritieke kwetsbaarheid.

Updaten kan op veel Android-telefoons onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate.

April-updates Android (5 april 2021)

In de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 zijn op 5 april 36 lekken dichtgeplakt.

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components worden 22 kwetsbaarheden verholpen. Het ergste lek is een kritieke kwetsbaarheid in System die op afstand misbruikt kan worden door aanvallers. Drie lekken worden via Google Play gerepareerd, de andere via de normale systeem update.

Verder worden in de hardware-componenten van MediaTek en Qualcomm (processoren) nog 14 lekken gerepareerd. Dertien daarvan, waarvan één kritiek, zitten in Qualcomm onderdelen.

Updaten kan op veel Android-telefoons onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate.

Maart-updates Android (1 maart 2021)

In maart plakt de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 37 lekken dicht.

In de Android-onderdelen Android runtime, Framework, System en Kernel components zijn 11 kwetsbaarheden gerepareerd. Het ergste lek is een kritieke kwetsbaarheid in System die op afstand misbruikt kan worden door aanvallers. Een ander lek in System, in WiFi, wordt dichtgeplakt door een update via Google Play.

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) nog 26 lekken gerepareerd, waarvan er vijf kritiek zijn.

Februari-updates Android (1 februari 2021)

De maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 voor de maand februari plakt 43 lekken dicht.

In de Android-onderdelen Android runtime, Framework, Media Framework, System en Kernel components zijn 21 kwetsbaarheden verholpen. Twee kritieke lekken zitten in Media Framework en System. Het kritieke lek in Media Framework (in Media Codecs) wordt via Google Play system updates dichtgeplakt

Verder worden in de hardware-componenten van Broadcom en Qualcomm nog 22 lekken gerepareerd, waarvan drie kritiek zijn.

Januari-updates Android (4 januari 2021)

Er zijn 41 lekken dichtgeplakt met de uitgave van de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11.
  
In de Android-onderdelen Media framework, Framework, System en Kernel components worden 25 kwetsbaarheden dichtgeplakt, waarvan twee kritiek zijn. De kritieke kwetsbaarheid  in System kan door criminelen op afstand worden misbruikt om schadelijke code (malware) uit te voeren. Twee lekken in Media Framework worden via Google Play system updates verholpen. De andere lekken worden gerepareerd via de normale systeemupdate.

Verder worden in de hardware-componenten van Broadcom, MediaTek en Qualcomm nog 16 lekken gefixt. Eén in MediaTek-componenten, zes in Broadcom-onderdelen en negen, waarvan twee kritiek, in Qualcomm-componenten.

Deel dit artikel: 

Reacties

Die van 5 augustus waren de laatste hier op mijn Motorola E6 Play.
Ik heb nog recht tot het eind van dit jaar op updates, daarna is het afgelopen.
Even afwachten welke ik nog ga krijgen in de laatste maanden van dit jaar.
En ik ga geen geld meer steken in een ander toestel.
Ik haal me bank app er dan wel af en blijf 'm gebruiken tot deze op is.
Vertrouwelijke dingen doe ik er toch al niet mee, behalve met mijn bank.
En mijn echte gegevens gaan ze toch nooit vinden, alles is verzonnen.

Laatste update 1 juli 2021, dus die van augustus is niet uitgevoerd.

Mijn telefoon is een Motorola One Vision.

Laatste update pie9 en beveiligingsupdate van mijn LG g7 FIT is van oktober 2020, ik vrees dat wordt een nieuwe mobiel..??

Waarom dan een nieuw mobiel. Als je geen betalingen/swipen/tikkie doet met je mobiel (NFC uit) en ook niet gaat internetbankieren wat kan jou die beveiligingsupdates dan schelen.
Ik kreeg mijn laatste update op 1 januari 2018. Wat kan mij gebeuren?
Eem mobiel is om mee te belllen, whatsappen en een fotootje/filmpje schieten. Werkt prima zonder beviligingsupdates.

Samsung Galaxy A42 5G, Android 11. Op 06-08-21 update ontvangen. Google Play systeemupdate op 01-06-21 ontvangen.

Ik koop niet eerder weer een nieuwe smartphone dan nadat Android updates minstens 5 jaar worden aangeboden in plaats van de huidige 2 jaar.
Beveiliging deert mij niet, ik heb NFC en betalen uitgezet, internetbankieren bankapps gebruik ik niet.

Nokia 4.2, halfweg juli 2021, beveiligingsupdate van 5 juni 2021 ontvangen en Google Play systeemupdate van 1 juni 2021.

Nokia 7 Plus met Android v10, beveiligingsupdate 1 maart 2021

Nokia 8.1 met Android 10 heeft recent beveiligingsupdate van 1 juli 2021 ontvangen.

Android fix niks…
Toestel van 2 jaar afgeschreven.

Ik bedoel Samsung fix niks.

Krijgt de S8 nog Android Update ?

Is deze dan ook 2 jaar of ouder dan niet meer…

Nee, helaas.....

Samsung a20e - update 07/07/2021.

Ik heb nog een oude versie van android op mijn mobiele telefoon. Weet iemand hoe ik er een nieuwe of nieuwste versie op kan zetten?

Kun je niet.

Is er een andere oplossing om mijn mobiele telefoon weer te upgraden?

Nee helaas niet.
Zit met het zelfde probleem.

Update vandaag binnen gekregen. Samsung A52 5g

Laatste update Samsung Galaxy A (2016) tablet 1 december 2020 en van Motoroa e5 telefoon 1 mei 2020

Mijn Samsung Galaxy 2016 draait op Android 5.1.1., laatste update jan. 2018 al weer.
Een smartphone is natuurlijk vooral bedoeld om mee te bellen en te WhatsAppen etc.
En af en toe een fotootje of filmpje mee te schieten.
Waarom zou ik er mee willen internetbankieren en betalen, wil ik niet.
Samsung verkoopt aan mij geen nieuw toestel, deze kan nog jaaaaren mee.

Helmaal mee eens.

Klopt het dat er ook smartphone zijn.
Die een software heeft met Ubuntu linux?
Of andere linux distro…?

Ja, er zijn ook smartphone die een software heeft...... Jezus man, leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands!

Op 8 april j.l. update 1 maart ontvangen van Samsung!

Mijn Galaxy A8 indendito.
Ook maar update tot 1 januari 2021

Samsung, laatste update in januari 2018.
En dan verwacht mijn bank dat je hun BankApp installeert en gebruikt op zo'n onveilig toestel. Want het is zo handig. Voor hackers waarschijnlijk.
En dan verwacht Samsung dat ik een nieuw toestel koop vanwege hun update wanbeleid. No sale.

Hallo iedereen,
Ik vind het beleid van updaten waardeloos.
Samsung maakt er een rotzooi van.
2jaar ouden smartphone niet meer te updaten.

Tot nu toe elke update keurig op tijd gekregen.

Op 6 Maart, voor een Samsung A7 2018

Who cares

In welk jaar leven wij?

check