Android-updates 2021: in april 36 lekken verholpen

Hieronder zie je een overzicht van de maandelijkse beveiligingsupdates voor Android in 2021. Deze zijn vergelijkbaar met Windows Updates van Microsoft. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoon- en tabletfabrikanten als Samsung, Xiaomi, HTC, Oppo, Lenovo, Sony en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 8, 9, 10 en 11 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Wanneer je deze updates kunt ontvangen is afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone.

Je kunt op veel Android-smartphones zien wanneer de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan.

 

April-updates Android (5 april 2021)

In de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 zijn op 5 april 36 lekken dichtgeplakt.

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System en Kernel components worden 22 kwetsbaarheden verholpen. Het ergste lek is een kritieke kwetsbaarheid in System die op afstand misbruikt kan worden door aanvallers. Drie lekken worden via Google Play gerepareerd, de andere via de normale systeem update.

Verder worden in de hardware-componenten van MediaTek en Qualcomm (processoren) nog 14 lekken gerepareerd. Dertien daarvan, waarvan één kritiek, zitten in Qualcomm onderdelen.

Updaten kan op veel Android-telefoons onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate.

Op welke datum kreeg jouw Android-toestel zijn laatste update? Laat het weten in de reacties hieronder!

Maart-updates Android (1 maart 2021)

In maart plakt de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 37 lekken dicht.

In de Android-onderdelen Android runtime, Framework, System en Kernel components zijn 11 kwetsbaarheden gerepareerd. Het ergste lek is een kritieke kwetsbaarheid in System die op afstand misbruikt kan worden door aanvallers. Een ander lek in System, in WiFi, wordt dichtgeplakt door een update via Google Play.

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren) nog 26 lekken gerepareerd, waarvan er vijf kritiek zijn.

Februari-updates Android (1 februari 2021)

De maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11 voor de maand februari plakt 43 lekken dicht.

In de Android-onderdelen Android runtime, Framework, Media Framework, System en Kernel components zijn 21 kwetsbaarheden verholpen. Twee kritieke lekken zitten in Media Framework en System. Het kritieke lek in Media Framework (in Media Codecs) wordt via Google Play system updates dichtgeplakt

Verder worden in de hardware-componenten van Broadcom en Qualcomm nog 22 lekken gerepareerd, waarvan drie kritiek zijn.

Januari-updates Android (4 januari 2021)

Er zijn 41 lekken dichtgeplakt met de uitgave van de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8, 9, 10 en 11.
  
In de Android-onderdelen Media framework, Framework, System en Kernel components worden 25 kwetsbaarheden dichtgeplakt, waarvan twee kritiek zijn. De kritieke kwetsbaarheid  in System kan door criminelen op afstand worden misbruikt om schadelijke code (malware) uit te voeren. Twee lekken in Media Framework worden via Google Play system updates verholpen. De andere lekken worden gerepareerd via de normale systeemupdate.

Verder worden in de hardware-componenten van Broadcom, MediaTek en Qualcomm nog 16 lekken gefixt. Eén in MediaTek-componenten, zes in Broadcom-onderdelen en negen, waarvan twee kritiek, in Qualcomm-componenten.

Deel dit artikel: 

Reacties

Op 8 april j.l. update 1 maart ontvangen van Samsung!

Samsung, laatste update in januari 2018.
En dan verwacht mijn bank dat je hun BankApp installeert en gebruikt op zo'n onveilig toestel. Want het is zo handig. Voor hackers waarschijnlijk.
En dan verwacht Samsung dat ik een nieuw toestel koop vanwege hun update wanbeleid. No sale.

Hallo iedereen,
Ik vind het beleid van updaten waardeloos.
Samsung maakt er een rotzooi van.
2jaar ouden smartphone niet meer te updaten.

Tot nu toe elke update keurig op tijd gekregen.

Op 6 Maart, voor een Samsung A7 2018

Who cares

In welk jaar leven wij?

check

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_it-rusland