Mozilla wil van Thunderbird af

Mozilla gaat de ontwikkeling vanThunderbird loskoppelen van Firefox of het e-mail programma zelfs in zijn geheel onderbrengen bij een andere partij, zo werd gisteren aangekondigd door de voorzitter van de stichting. Thunderbird snoept teveel tijd en middelen af van Firefox dus wil Mozilla er vanaf.

Mailprogramma Thunderbird is al jaren het ondergeschoven zusje van browser Firefox. Beide uit de Mozilla-stal, maar Firefox is het paradepaardje dat alle aandacht en middelen ter beschikking krijgt. In 2007 werden beide programma's al eens gescheiden van elkaar en werd Thunderbird ondergebracht in een aparte dochteronderneming, maar in 2011 kwam Thunderbird weer terug aan boord bij Mozilla. In 2012 werd vervolgens bekendgemaakt dat Thunderbird veel minder actief ontwikkeld zou worden en dat er nauwelijks meer nieuwe functionaliteit toegevoegd zou worden. Alleen de broodnodige beveiligings- en stabiliteitsupdates verschenen nog.

En nu heeft de Mozilla-stichting, bij monde van voorzitter Mitchel Baker, dan bekendgemaakt dat het eigenlijk van Thunderbird af wil. Aandacht voor Thunderbird gaat ten koste van Firefox en Mozilla wil zich nu exclusief gaan richten op de ontwikkeling van de browser en het mobiele besturingssysteem Firefox OS. Dus wordt Thunderbird losgekoppeld van Firefox (wat wil zeggen dat ontwikkelaars en middelen van het project gehaald worden) en misschien zelfs ondergebracht bij een derde partij (er zijn besprekingen met een niet genoemde organisatie gaande die Thunderbird wellicht wil ondersteunen).

Helder is dat Mozilla Thunderbird wil dumpen. In tijden van mobiele apps is een desktop-mailprogramma minder interessant. Hoe en wanneer de veranderingen zich zullen voltrekken is nog niet duidelijk, maar Thunderbird, dat wereldwijd nog door miljoenen mensen gebruikt wordt, lijkt een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Thunderbird gaat dus wel door, maar onder welke vlag en met welke middelen zal volgend jaar moeten blijken.

In de reacties horen we graag of jij Thunderbird nog gebruikt.

Reacties

Ik zou het zeer jammer vinden als Thunderbird niet meer ontwikkeld zou worden.
Het is al jaren mij favoriete emailprogramma. Vanwege de mogelijkheden tot het geven van labels en de zeer uitgebreide mogelijkheden tot het zoeken van email. Kortom het zou echt jammer zijn als dit niet doorontwikkeld zou worden. En wat dacht je van de mogelijkheden om het zowel op windows, mac als linux te draaien? Dat zie ik niet terug bij de alternatieven.

Thunderbird was mijn favoriete POP e-mail programma en is nog steeds een prettig programma, ook door de koppeling met Lightning. Maar het zou ook zo maar kunnen dat er iets meer aan de hand is:http://www.nu.nl/mobiel/4...
Misschien heeft Mozilla niet genoeg de vinger aan de trend-pols gehouden?

afbeelding van redactie

Zou kunnen. Hier ook ons berichtje:
http://www.gratissoftware...

maar het heeft toch misschien ook wel wat met geld te maken, zie http://www.cnet.com/uk/ne...

inderdaad jammer, of het slim is van Mozilla om Thunderbird los te laten.
Of dat een andere partij er goed mee kan omgaan is ook maar de vraag.
Dat hebben we ook vaak anders gezien. bijvoorbeeld Nokia en Microsoft, volgend jaar is Nokia ook weer op de markt aanwezig.

Ja jammer, ik ben ook een trouwe gebruiker van Thunderbird. Maar het is natuurlijk best mogelijk dat een nieuwe partij er hard mee aan de slag gaat dus wellicht is het een goede ontwikkeling.

Gebruikers van Thunderbird moeten niet te snel naar een ander
E-mail programma overstappen,eerst afwachten wat er gebeuren gaat
in de toekomst,er zijn genoeg alternatieve mail programma's om dan
alsnog over te stappen.Zelf ben ik zeer tevreden met Thunderbird.

Jammer van zo'n fijn programma. Gebruik het tot volle tevredenheid.

Na allerlei problemen met outlook en windows mail jaren geleden overgestapt op thunderbird. Fijn programma, doet wat het moet doen, backuppen met mozbackup en nooit meer ergens last van gehad. Nieuwe functionaliteit heb ik niet nodig, dus nu maar hopen dat het nog lang blijft doorlopen.

Moet weer eens lukken, heb tientallen jaren Outlook Express gebruikt maar sinds ik iets meer dan een jaar naar Windows 8.1 en nu Windows 10 ben overgestapt ben ik een zeer tevreden gebruiker van Thunderbird geworden.
Terwijl Opera steeds mijn favoriete browser is gebleven is Thunderbird daarnaast mijn favoriete e-mailclient geworden, dat is nu eens een programma dat ze verder zouden moeten ontwikkelen.

Niet dat ik Firefox slecht vind, ik gebruik het sporadisch wel eens naast Opera, maar Thunderbird is echt een top programma.
Gelukkig heb ik hier al volwaardige vervangers gezien zoals FossaMail, moest het uiteindelijk nog fout lopen met Thunderbird weet ik waarschijnlijk al wat de vervanger zal zijn.

Kijk ook eens naar Mailbird werkt perfect gebruik dit programma nu reeds een jaar.

eM Client is ook een goed alternatief voor Thunderbird

De free versie ondersteunt maar 2 e-mail adressen, dus geen goed alternatief.

Ik gebruik Thunderbird al een eeuwigheid, tot grote tevredenheid.

Ook FossaMail is een goed alternatief.

Ik ben het met de reacties eens. Ook ik ben al jaren een zeer tevreden Thunderbird gebruiker. Tja; dat zijn zo van die verhalen die ineens de ronde doen. Tijdje terug vernam ik dat de Noorse softwarefabrikant die de browser Opera maakt, deze ook af wilde stoten? Ik hoor er niets meer van. Dat zal dus wel van de baan zijn, denk ik?

Nu wil, blijkbaar, Mozilla van Thunderbird af? Opmerkelijk! Als het ergens anders wordt ondergebracht en de kwaliteit en vorm en vele mogelijkheden van dit (gratis) programma gelijk blijven, valt er wellicht nog mee te leven? Maar het zou best wel jammer zijn! Hoort zo bij Mozilla. Maar ja; het zakelijk denken is anders, als hoe de eindgebruiker er tegenover staat. Voor softwarefabrikanten is het een business.

Oei, oei als het maar niet verder gaat als Postbox!

Zoals bij den ALDI.... Als er uiteindelijk iets goed marcheert, halen ze het uit de rekken.

Zou heel jammer zijn. Is een van de, misschien wel het beste mailprogramma(s) Gebruik het al jaren! Ben benieuwd wat er van over blijft bij een "nieuwe partij"

Ik lees niets over stoppen maar wel over los van Firefox ontwikkelen en onderhouden door een andere partij. overigens heb ik in 2007 en 2011 niets gemerkt in het gebruik van thunderbird

afbeelding van redactie

Nee, klopt. Thunderbird stopt ook niet, maar wordt waarschijnlijk aan een andere partij overgedaan. Hoe de ontwikkeling dan verder verloopt is natuurlijk de vraag. Tekst artikel is iets verduidelijkt.

Jammer. Gebruik het al jaren. Is een mooi programma. Binnenkort zoeken naar een alternatief.

Kan nu al. Probeer het goede en zeer eenvoudige (en veelgeroemde) Foxmail maar eens.

Lees dit artikel maar eens over Foxmail :/

http://www.zdnet.be/artic...

Was mij al een keer onder ogen gekomen. Echter, na deze versie zijn een aantal updates verschenen (nu 7.02) die een eind hebben gemaakt aan alle twijfelachtigheid (ook ergens gelezen ;-)). Is echt het proberen waard!

Hoe kun je een adresboek importeren on FoxMail?

Ik heb het gedaan met de import van Account onder Account Settings. Maar ik moet wel zeggen dat de import van andere accounts/adresboeken mij niet duidelijk is.

Adressen van je huidige mailprogramma exporteren als Vcards en dan in Foxmail importeren

Excuus: laatste versie is 7.2.7

Heel jammer een mooie en gebruikersvriendelijk e-mail programma. Als er geen ondersteuning mere is/komt, dan wordt een alternatief waarschijnlijk de uitkomst.

Onbegrijpelijk ,mooi programma om op de desktop mee te werken

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wi_-rusland