Mozilla stopt met Firefox OS voor telefoons

Nadat het vorige week al aankondigde dat het van Thunderbird af wil, heeft Mozilla nu bekendgemaakt dat de ontwikkeling van Firefox OS wordt stopgezet. Het mobiele besturingssysteem, dat op browser Firefox gebaseerd is en van web-apps gebruik maakt, werd in 2013 gelanceerd maar heeft nooit echt kunnen doorbreken.

Firefox OS was vooral bedoeld voor zeer goedkope smartphones (en smart TV's), die voornamelijk verkocht werden in Spaanstalige landen, maar de interesse en verkoopcijfers bleven ver achter bij de verwachtingen. De concurrentie van de zeer goedkope Android-telefoons is waarschijnlijk teveel geweest. Bovendien was de gebruikerservaring van Firefox OS ook niet goed genoeg, zo erkent Mozilla. Dit komt onder andere doordat het besturingssysteem gebruik maakt van web-apps, die op langzame internetverbindingen te traag laden.

Firefox OS zal voortaan niet meer meegeleverd worden op smartphones. Wellicht dat Mozilla nog een poging doet om Firefox OS in te zetten voor Internet Of Things (alle apparaten die verbonden zijn met internet. Voor nu lijkt Mozilla zich volledig te gaan concentreren op zijn core business: browser Firefox.

Deel dit artikel: 

Reacties

Hopen dat ze niet stoppen met de desktop versie.Dat zou voor mij een ramp zijn.

Dat zal niet snel gebeuren. Firefox is hun core business.

Tja wat een gedoe rond Firefox os.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oos_enrijk