Microsoft bevestigt officieel: nog gratis upgrade naar Windows 10

Microsoft Nederland heeft via een woordvoerder aan Nu.nl laten weten dat de gratis upgrade-mogelijkheid naar Windows 10 met behulp van de Media Creation Tool voorlopig gewoon van kracht blijft.

Sinds 2016 was het officieel niet meer mogelijk om gratis te upgraden naar Windows 10 en zouden consumenten moeten betalen om over te stappen van Windows 7/8.1. Een alternatieve upgrade-route via de Media Creation Tool van Microsoft bleef echter gewoon gratis.

Ons eigen artikel over deze gratis upgrade-methode van Windows 7/8.1 naar Windows 10 (oorspronkelijk uit begin 2017) is al jarenlang een van de meestgelezen stukken op GratisSoftware.nl. Microsoft heeft echter nooit officieel bevestigd dat deze methode er überhaupt was en dat deze zou blijven bestaan.

De verklaring tegenover Nu.nl is bij ons weten de eerste maal dat Microsoft (Nederland) deze upgrade-methode erkent en zelfs zegt dat deze niet in de nabije toekomst afgesloten zal worden. Wel zegt Microsoft:
"We raden consumenten echt af om Windows 10 via deze tool te activeren, omdat het een niet-ondersteunende (sic) route is."

Wat de woordvoerder van Microsoft Nederland hiermee bedoelt is onduidelijk, want als je een geldige Windows 7/8.1 licentie hebt, wordt Windows 10 na de upgrade gewoon geactiveerd en blijf je maandelijkse updates en halfjaarlijkse upgrades ontvangen.

Officieel is de Media Creation Tool alleen voor zakelijke gebruikers zegt de woordvoerder verder. Iets wat wij ook merkwaardig vinden aangezien op de webpagina de lezer als 'je' wordt aangesproken en wij vragen ons af of Microsoft niet eerder 'u' gebruikt voor zijn zakelijke klanten.

Hoe dan ook, de upgrade naar Windows 10 is nog altijd gratis als je een Windows 7/8.1 geldige licentie hebt. Microsoft Nederland bevestigt dit en stelt dat er 'geen einddatum' is voor deze route via de Media Creation Tool.

Dus, aan de slag als je het nog niet gedaan hebt:

Deel dit artikel: 

Reacties

ik heb hier niets meer van

We raden consumenten echt af om Windows 10 via deze tool te activeren, omdat het een niet-ondersteunende (sic) route is."

Deze methode werkt prima voor particulieren/consumenten met de standaard versies van W10. ik gebruik hem al vanaf het allereerste begin.

Blij dit te horen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oo_tenrijk