Malwarebytes 3.1 is stabieler en krijgt anomaly detection

Een half jaar terug verscheen Malwarebytes 3.0. Deze geheel vernieuwde versie van de malware-verwijderaar werd niet heel goed ontvangen, met name omdat er nog teveel fouten in de software zaten. Het leek erop dat Malwarebytes 3 nog niet helemaal af was toen het programma officieel werd gepresenteerd. Een haastklus? In de maanden daarna, nadat het klachten regende van gebruikers, volgde de ene stabiliteitsupdate na de andere. En nu is Malwarebytes 3.1 uitgebracht. Een herkansing voor de ooit zo geroemde malwarescanner?

Malwarebytes 3.1 richt zich vooral op prestatieverbeteringen en grotere stabiliteit. Versie 3.1 gebruikt minder geheugen, start sneller op, heeft een responsievere interface (reageert sneller) en laat applicaties van derde partijen sneller laden.

Ook zijn de bescherming tegen malware en het herstel van infecties verbeterd. Zo is er onder andere een nieuwe beschermingslaag in Malwarebytes 3.1 die gebruik maakt van 'machine learning based anomaly detection', ofwel: de opsporing van verdachte afwijkingen zonder virusdefinities. Deze functie staat al ingeschakeld (onder Instellingen | Bescherming | Scanopties), maar wordt de komende maanden geleidelijk uitgerold, zo meldt de producent.


Anomaly detection wordt geleidelijk uitgerold

Nieuw in de gratis versie is een ingeplande maandelijkse automatische scan om je pc te controleren op bedreigingen (Instellingen | Scanplanning). Ook handig is dat je onder Instellingen | Toepassing | Meldingen de notificaties kunt uitschakelen als de realtime-beveiligings is uitgezet. En je kunt nu handmatige scans een hogere prioriteit geven onder Instellingen | Toepassing | Invloed van scans op het systeem.


Ingeplande maandelijkse scan


Notificaties kun je uitzetten en scans hogere prioriteit geven

Verder worden heel veel fouten en crashes opgelost in Malwarebytes 3.1. Onder andere een conflict met Norton waardoor webpagina's niet laden en plugins in Chrome crashen is verholpen. En fouten met geplande scans en het context menu van Windows Verkenner. Ten slotte worden enkele beveiligingslekken dichtgeplakt in Malwarebytes 3.1 die kwaadwillenden konden misbruiken om de software te dwarsbomen.

Download Malwarebytes 3.1

Wat vind jij van Malwarebytes 3.1, een verbetering? Geef je mening in de reacties!

Bron: 
Deel dit artikel: 

Reacties

malwarebyte: rotzooi - installatie mislukt steeds
Error: Unable to connect the Service
De service staat op automatisch. Oudere versie werkt terug perfect ..

Bij mij ook steeds het zelfde probleem met versie 3. unable to connect the service

na de zoveelste poging malwarebytes geinstaleerd te hebben weer in beeld unable to connect
en weer veel moeite gehad om te verwijderen wat een schijtprogamma.

Sedert de nieuwe vers. geinstalleerd is krijg ik steeds de melding .. unable to connect the service .. niet mogelijk te starten. service staat op auto dus na 2x herinstallatie
dit maar af zwieren zeker.☺ Geef mij maar de oude terug, deze werkte prima.

https://forums.malwarebyt...
Moeilijkheden genoeg in dat verband. Hopelijk vind ik nog de vorige vers. ergens terug.
Momenteel is MB goed genoeg voor de prullenbak.

De vorige versie is nog te downloaden op de site van malwarebyte.
Deze werkt nog perfect, want inderdaad enorm veel moeilijkheden met die ''service'' en ze geven er blijkbaar geen gevolg aan. Google er maar eens op...

de virus scanner uitschakelen.!

Hallo mensen is bitdefender 2017 een goede schanner of moet in Norton houden

Hallo, Piet,

Norton heeft zeer goede scanners, zowel in hun eigen beveiligingsprogramma´s, als apart. (Bedoel dan de Norton Power Eraser.) Die aparte Power Eraser zou ik, overigens, alleen in uiterste nood gebruiken, want het is een zeer agressieve scanner dat radicaal tot op het bot van je systeem gaat, niet zonder meer gebruikt zou moeten worden en alleen effectvol is, wanneer je p.c. of laptop is gecrasht. Het is een zeer krachtige tool.

Bitdefender 2017 heeft een fraaie en veilige scanner die je, als extra scanner, rustig kunt gebruiken. Ik heb Bitdefender internet security waar die scanner een vast onderdeel van uitmaakt. Maar als het om regelmatige scans gaat kun je mijns inziens beter voor Bitdefender kiezen als voor de Norton power eraser. En uiteraard kun je ook kiezen voor oud gedienden als Super antispyware en / of Malwarebytes, welke bij mij ook goed werken.

Succes.

verwijderde wel mijn auslogic defrag program

Malwarebytes versie 3 werkt gewoon niet al van het begin van uitbrengen versie 3. Het programma loopt vast. Waardeloos.

Land van de graaicultuur en gratis software, dat klinkt wel onwezenlijk. Is het dan nog raar dat bepaalde features alleen in betaalde varianten geleverd worden. Kom op mensen.

Het anti ransomeware programma van malwarebytes was ooit gratis, maar nu niet meer. In de nieuwe gratis versie is alleen een detectiescan mogelijk, alle andere features zijn nu betaald geworden.:-(

Geen probleem hoor met versie 3.1.2. De vorige ging ook niet slecht.Merk niet veel verschil. Heb wel de premium versie. Vind het wel geruststellend dat ik het programma extra heb naast 360 Security Essential.

Beloven maar niks doen, onbetrouwbaar en instabiel programma, hier is het weg, en blijf weg, en wij betalen niet voor een nieuwe licentie.

Geen enkel verschil in snelheid gemerkt met vorige versies !!! En wat de stabiliteit betreft,dit zullen wij nog moeten afwachten !

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit_rusland