Bèta van Malwarebytes 3.0 integreert Anti-Exploit en Anti-Ransomware en wil volwaardig alternatief voor virusscanner worden

Een testversie van Malwarebytes 3.0 is uitgebracht, waarin Anti-Exploit (dat in 2013 werd aangekocht), Anti-Ransomware en Web Protection geïntegreerd zijn. Malwarebytes (het achtervoegsel Anti-Malware is komen te vervallen) wil hiermee de bescherming flink versterken en een volwaardig alternatief voor anti-virus software worden. Wel kan Malwarebytes ook nog naast andere virusscanners gebruikt worden, zo meldt het bedrijf.

De realtime bescherming en anti-ransomware, anti-exploit en browserbeveiliging zijn voorbehouden aan de betaalde premium-versie (die rond de 40 euro per jaar gaat kosten). Je kunt de proefversie van Malwarebytes 3.0 14 dagen gratis proberen, daarna blijft alleen de on demand scan-functionaliteit over en wordt de continue bescherming uitgeschakeld, tenzij je een licentie aanschaft.

De nu verschenen testversie van Malwarebytes 3.0 zou drie tot vier keer sneller scannen dan versie 2. Als je deze bèta wilt proberen en je hebt al Anti-Exploit, Anti-Ransomware of MBAM 2 van Malwarebytes dan worden deze oude versies automatisch verwijderd en bijgewerkt naar het alles-in-een product Malwarebytes 3. Gratis Anti-Ransomware vervalt daarmee. Wanneer de uiteindelijke definitieve uitgave verschijnt is nog niet bekend.

Malwarebytes kocht ook al in 2015 Junkware Removal Tool en vorige maand het populaire AdwCleaner aan om te integreren in het eigen product en de plaag van adware en potentially unwanted programs (PUP's) tegen te gaan. JRT en AdwCleaner blijven nog wel gratis los te verkrijgen.

Download de bèta-versie van Malwarebytes 3.0
Dit is een testversie waarin nog veel fouten zitten, niet aan te raden voor dagelijks gebruik! Als je eerdere bèta's hebt gebruikt, de-installeer deze dan eerst.

Deel dit artikel: 

Reacties

Malewarebytes 3.0.4 bèta 3
https://forums.malwarebyt...

Link aangepast (maar alle downloadlinks verwijzen wel steeds naar de laatste versie)

redactie, pas je tekst eens aan n.a.v Malwarebytes 3.0 Public Beta Number 2 , deze ellende van versie 1 (en versie 2) zou ik niemand willen aanraden

Is toegevoegd.

Ik hoop als de definitieve versie komt het allemaal beter werkt. Deze beta versie blokkeert of vertraagd opstarten pc (win10) aanzienlijk.

klopt, alleen maar doffe ellende, als je kijkt naar het changelog van beta 2 zie je wat er al moest veranderen binnen 10 dagen na de release van beta 1, Malwarebytes scoort hier echt niet mee

Malwarebytes 3.0.3.1245 bèta 2

Geld die nieuwe prijs ook voor de licentie die levenslang is.

Heb het al gevonden en de premium en life time licentie blijft geldig dus.
http://www.gratisvirussca...

Zie ook de reacties op
https://forums.malwarebyt...
https://forums.malwarebyt...
https://forums.malwarebyt...
https://tweakers.net/down... en m.n. die van AniMatrix 15 nov 19.29 uur en van Propheticus 20.07 uur en chimO 23.44 uur

Deze versie blokkeert LibreOffice-bestanden vanuit Anti-Exploit, bovendien is mijn apparaat in de realtime-bescherming veel langzamer geworden.
Terug naar versie 2.2 en nergens geen last van.
Blijft een beta en nog niet eens een ReleaseCandidate

In Windows 10 zit tegenwoordig een anti ransomeware van Bitdefender , bij mij samen met de gratis versie van Malwarebites.
Ben benieuwd of AdwCleaner nog los te downloaden blijft of ook in de gratis versie van Malwarebites zal zitten.

niet goed gelezen, ja dus

Volgens mij is Bèta en proefversie(trial?) niet hetzelfde:
https://nl.wikipedia.org/...

Waarom noemen jullie je Gratissofwaresite.NL als je toch gewoon verwijst naar Engelse sites?

Het is een bèta, als in testversie die nog niet af is. Én het is ook een proefversie die je gratis kunt proberen twee weken. Hopelijk is het zo wat duidelijker in de tekst.

De volgorde in ontwikkeling van software is alpha, beta, rc (relaese candite), rtm (release to manufacturing),rtw (release to web) https://en.wikipedia.org/...
ik begrijp niet dat hier een beta vermeld wordt,
Bij het accepteren vd EULA ga je ook accord met "mededelingen van derden", reclames dus. Wie overweegt een licentie te kopen moet goed beseffen dat het "rebilling" is, een abonnement waar je aan vast zit als je niet tijdig opzegt.
Ik zou zeggen koop gewoon Kaspersky IS 19 euro inc btw voor 1 jaar (1,58 euro per maand of nog geen 32 euro voor 5 apparaten (32 eurocent per maand per device) en alles wat MB beweert zit er standaard in en is beter.
Als leken aan betaversies beginnen, is het vragen om moeilijkheden.

@Merel: rc = release candidate. Er volgt vaak nog een nummer achter, omdat men doornummert in de release candidates. Total Commander zit momenteel op versie 9.0RC5.

Kaspersky is Russisch, dus hoe betrouwbaar is dat? Net zo "betrouwbaar" als Microsoft?! Bitdefender is Frans en dus vertrouwenwekkender, naar mijn idee.

Bitdefender is Roemeens:
https://en.wikipedia.org/...

Inderdaad, ik ben dus foutief geïnformeerd geweest. Foei ik!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
honga_ije