Malwarebytes koopt ExploitShield: gratis MBAM Anti-Exploit beschermt tegen zero-day lekken

Malwarebytes, producent van Malwarebytes' Anti-Malware (MBAM), heeft vorige week ExploitShield overgenomen. ExploitShield is een tooltje dat je beschermt tegen zero-day lekken en drive-by downloads die via browsers, plugins, Office of mediaspelers kunnen worden uitgebuit. Het product heet nu Malwarebytes Anti-Exploit en zal op den duur in MBAM geïntegreerd worden.

ExploitShield is vorig jaar opgezet door ex-medewerkers van anti-virus-bedrijf Panda. ExploitShield, nu dus Malwarebytes Anti-Exploit geheten, biedt een extra beschermingslaag voor je pc die misbruik van zero-day lekken (lekken waar nog geen update voor is) kan blokkeren.

Met name browsers, browser-plugins (Java!), mediaspelers, pdf-lezers en Office hebben vaak te kampen met lekken die al actief uitgebuit worden door internet criminelen terwijl er nog geen update voor de getroffen software beschikbaar is. Virusscanners beschermen lang niet altijd voldoende tegen dit soort aanvallen. Dit is waar Malwarebytes Anti-Exploit om de hoek komt kijken.

Malwarebytes Anti-Exploit beschermt Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Java, Adobe Reader, Foxit Reader, Microsoft Office, Windows Mediaspeler, VLC media player, Winamp, QuickTime en Windows Script Host tegen exploits. Het programmaatje nestelt zich in de systeembalk om je computer te bewaken en doet zijn werk op de achtergrond.

Malwarebytes Anti-Exploit verkeert nog in het proefstadium maar is voor gevorderden al prima uit te proberen. Het programma is enkel beschikbaar voor Windows.

Je kunt Malwarebytes Anti-Exploit hier gratis 14 dagen uitproberen
(de gratis versie biedt daarna wel bescherming tegen exploits in alle browsers en Java)

Deel dit artikel: 

Reacties

Bedankt voor de waarschuwing Piff.

Wie Panda Cloud antivirus gebruikt heeft ook de anti-exploit technologie ;)

Voor wie overweegt Malwarebytes Anti-Exploit Beta uit te proberen, is het verstandig zich eerst te verdiepen in diverse documentatie.

Met name de "List of known issues for Malwarebytes Anti-Exploit" is belangrijk te lezen:
http://forums.malwarebyte...
Daaruit blijkt dat er onder meer nog problemen bestaan in combinatie met Chrome op Windows 7 64 bits in bepaalde configuraties, docx/xlsx-bestanden onder bepaalde MS Office en Windows configuraties, Webroot, Trusteer Rapport, DefenseWall, Sandboxie, Comodo, en ook met EMET.

Bekijk ook de andere Malwarebytes Anti-Exploit threads op het Malwarebytes Anti-Exploit Help forum:
http://forums.malwarebyte...

En ook het volgende artikel van oktober vorig jaar is zeer lezenswaardig, al weet ik niet in hoeverre alles dat daarin vermeld wordt nog geldt, of dat een en ander inmiddels mogelijk is veranderd en verbeterd:
"Ending the Love Affair with ExploitShield"
http://blog.trailofbits.c...

Al met al -
Malwarebytes Anti-Exploit Beta is momenteel werkelijk nog bèta,
bij het uitproberen ervan is het verstandig zo veel mogelijk op de hoogte te zijn van nog bestaande problemen en andere haken en ogen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_panje