Heb jij Windows 10 1809 al? En waarom niet?

Uit onderzoek van AdDuplex, een advertentieboer, onder 100.000 Windows Store app-gebruikers blijkt dat bijna tweederde daarvan nog Windows 10 versie 1803 (April Update) gebruikt. Slechts 30% is al over op Windows 10 versie 1809 (Oktober Update).

Als je dat vergelijkt met vorige Windows 10-versies dan loopt Windows 10 1809 flink achter. Want de nieuwe versie 1903 verschijnt eind mei al. Het lijkt er dus op dat mensen zo lang mogelijk wachten met overstappen of dat Microsoft versie 1809 nog altijd niet aanbiedt aan veel gebruikers. Dit laatste is ook veel te horen in reacties op GratisSoftware.nl.

Het onderzoek onder Windows Store app-gebruikers zal niet geheel representatief zijn voor alle Windows 10 gebruikers maar het geeft wel een duidelijke trend aan. De upgrade naar Windows 10 1809 verloopt een stuk minder snel dan bij vorige versies.

Onze vraag is:
Heb jij Windows 10 versie 1809 al?

En in de reacties horen we graag waarom je nog niet over bent op Windows 10 1809!

Deel dit artikel: 

Reacties

Een handige link over update.
https://www.techzine.nl/n...

Lees ook ons artikel over het nieuwe updaten:
https://www.gratissoftwar...

Sinds 2-2-19 op 1809. Automatisch aangeboden.Geen problemen na installatie ondervonden.

Ik heb sinds eind januari versie 1809 op mijn PC staan en die is toen zonder welk probleem dan ook geïnstalleerd, PC draait als een tierelier. Ik heb Windows 10 Pro op mijn PC staan dus ik verkeer wel in de luxe positie om altijd eerst de kat uit de boom te kunnen kijken voor ik deze halfjaarlijkse updates installeer. Dat doe ik dus ook bij de aankomende halfjaarlijkse update naar versie 1903.

Sinds 03-10-2018 draai ik op windows 10- 1809. Zonder problemen

1809 niet aangeboden gekregen. wel gezocht via de catalogus en geïnstalleerd op mijn desktop uit 2012. had ik niet moeten doen: opstart helemaal onderuit gegaan (zie "Hoe herstel ik de bios na update Windows 10 1809?" in "PC hulp - Hoe doe je dat?"). windows 10 werkte goed, maar ubuntu kon ik niet opgestart krijgen.
opnieuw w10 1803 en ubuntu 18.04 geïnstalleerd en alles werkt weer prima.

Ik kreeg hem normaal eerst direct aangeboden toen hij uit kwam maar werd de dag nadien door MS terug verwijderd, sindsdien wacht ik nog steeds op versie 1809.
Trouwens, ik heb hier vier computers staan en nergens is update 1809 binnengekomen.

Ik heb steeds gezegd, na de flater van Microsoft, dat ze hem zelf moeten aanbieden voordat ik ga updaten.
Maar nu duurt het toch enorm lang, het is mogelijk dat ik binnenkort het heft zelf in handen neem.

dan loopt Windows 10 1809 niet flink achter maar zijn er nog veel oude vehikels met ongeschikte hardware voor 1809, dus de gebruikers lopen achter

Hier klopt dat toch niet, de computers hier zijn tussen minder dan een jaar en ongeveer 4 jaar oud.

Mijn desktop is ook minder dan een jaar oud, mijn laptop een stuk ouder.
Tot op heden werd versie 1809 voor beide niet aangeboden.
Deze week heb ik op mijn desktop en laptop met behulp van de Windows update assistent versie 1809 geïnstalleerd.

Al sla je met dood? Ik weet echt niet welke versie Windows 10 ik heb. Ik heb paar weken terug nog een grote update aangeboden gekregen van M.S. Zal dus wel redelijk actueel zijn. Maar ach. Aan de andere kant; heel eerlijk gezegd interesseert het mij niet zo, welke versie ik heb? Mijn Windows 10 draait hier altijd prima en is ronduit stabiel! Is voor mij het belangrijkste. Ik geloof het wel met die versies, hoor...

even een kleine tip , om te achterhalen welke windows versie op je computer staat.

druk windows toets en r tegelijker tijd in en type vervolgens winver in het run blokje klik enter en dan komt je windows info te voorschijn .
of rechter muis klik op start en vervolgens op system klikken .

Heb even, via de tip van Egje, gekeken. Ik blijk Windows 10, versie 1803 te hebben. Zo in de blogs te lezen toch blijkbaar de meest stabiele versie. Ga zeker niet op eigen houtje 1809 of zo, invoeren. Heb ik nog niet aangeboden gekregen.

Ik blijf het zeggen en vind; afwachten, totdat Microsoft zelf met het aanbod komt, via een melding op je laptop, of p.c. Dan pas installeren is mijn opvatting. In ieder geval doe ik het zo. Lijkt mij wel de veiligste weg en geeft geen situaties.

Zie het bericht van o.a. Campo, begin dit blog. Dat is voor mij bepalend geweest, waarom ik wacht met updates, totdat Microsoft zelf aan ´´mijn deur´´ klopt...

Hier 2 pc's en 2 laptops altijd zo snel mogelijk naar nieuwere versie en die werken iedere keer weer prima. Windows 10 is een geweldig besturingssysteem.

Geef mij maar LINUX !!!

Wim. lekker belangrijke opmerking van je, blijf eens bij het onderwerp

Sinds 03-10-2018 draai ik op windows 10- 1809. Zonder problemen.

Me too

Vreemd, dat onderzoek van AdDuplex want hier lijkt het meteen al het tegenovergestelde te zijn. Heb er ook geen problemen mee gehad.

Ja, gelijk in gebruik genomen middels de update assistent. Draait probleemloos en al heel wat installaties achter de rug inmiddels. Help vrienden en kennissen ermee, zelden problemen met upgrades, soms een enkele driver..

Ik draai 1903 al en sinds de upgrade van Windows 7 naar Windows 10 nooit problemen gekend. Mijn PC is zelf samengestelde desktop met onderdelen van A-merken. Verder ben ik een kniesoor in het zo up to date mogelijk houden van software en Windows zelf en ruim ik elke dag rommel op en trim mijn SSD nog eens extra.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frankri_k