GratisSoftware.nl is verhuisd naar een nieuwe server

Vanochtend is GratisSoftware.nl - na enige weken van testen en aanpassen - verhuisd naar een nieuwe server bij onze webhost Zylon. Als het goed is merk je daar niet veel van: de inhoud, vormgeving en functionaliteit van de site zijn dezelfde gebleven. Maar toch is de verhuizing belangrijk voor ons.

De voornaamste reden voor de nieuwe server was dat we daardoor de software stack (ofwel: de software die op de server draait - net zoals op een pc) weer up-to-date hebben. We gebruiken nu:

Apache 2.4.37
DirectAdmin 1.54.1
MariaDB 10.2.18
Php 7.2.11
Php 7.1.23

Vooral de update naar php 7.1 en 7.2 is van belang voor ons, zodat we in de toekomst makkelijk op versie 8 van Drupal - ons content management systeem - kunnen overstappen (nu gebruiken we nog 7). Ook kunnen we nu onze zustersite gratisapps.nl (over apps voor tablets en telefoons) weer nieuw leven inblazen.

In de voorbereiding op de verhuizing naar de nieuwe server hebben we bovendien onze nieuws- en tipsarchieven van oude gedeeltes van GratisSoftware.nl geïmporteerd en hier beschikbaar gemaakt. Voor de liefhebbers zijn daar berichten en tips vanaf 2005 te raadplegen: een kleine historie van GratisSoftware.nl (toen nog Gratis Software Site). Het Reacties-blokje vind je trouwens in de rechterkolom op de Nieuws-pagina.

Onze vorige nieuwe server kregen we trouwens begin 2014. Bijna vijf jaar terug. En de server daarvoor namen we in 2008 in gebruik.

Als het goed is draait de site zonder problemen nu, maar als je fouten, onvolkomenheden of niet-werkende functies tegenkomt dan horen we het graag in de reacties hieronder!

Alleen ons Forum verdient nog enige aandacht (zo wordt het logo niet goed weergegeven en mist de recente onderwerpen functionaliteit nog), maar ook daar lijken de meeste grote problemen opgelost te zijn inmiddels (update 14 november). Alleen nog enkele kleine visuele onvolkomheden wachten op een oplossing.

Deel dit artikel: 

Reacties

gratisapps.nl bestaat dat wel? Een google search levert niks op.
En zijn jullie sinds Android 9 Pie gestopt met informatie over Google's mobiele besturingssysteem? Oreo is het meest recente op Android gebied wat hier aan bod komt. Het is de laatste tijd vooral Linux, iOS, Windows en dan met name Windows 10 wat de klok slaat.

Niet meer, maar de komende maanden gaan we gratisapps.nl weer opzetten. Met ook aandacht voor Android 9 dan.

Hier is alles oke

Mijn felicitaties

het gedeelte op deze dag in ..., mag wel verdwijnen, oude geschiedenisfeiten is zinloos op een site die (ver)nieuwde software onder de aandacht brengt.
waar is trouwens het kader met reacties gebleven ?

Reacties-blokje vind je in de rechterkolom op de Nieuws-pagina.
https://www.gratissoftwar...

misschien handig omdat in het redactionele tekstgedeelte te vermelden

Is toegevoegd aan artikel nu.

Goed werk mensen!!!

Heb niets speciaal gemerkt, dus alles lijkt hier goed te werken, proficiat!

Netjes gedaan, want ik heb geen onderbrekingen geconstateerd op de diverse momenten, dat ik even keek.

Dikke proficiat!!!!!!! uit Vlaanderen.

Proficiat :-)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nederl_nd