Chrome 67 fixt 34 lekken en rolt site isolatie verder uit

Google Chrome 67.0.3396 is gisteren verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 66 naar 67. Dit is in eerste instantie een beveiligingsupdate waarin 34 lekken gerepareerd worden. Verder worden enige vernieuwingen - met name voor ontwikkelaars - geïntroduceerd.

Om de beveiliging van Chrome verder aan te scherpen is Google de proef met site isolatie aan het uitbreiden. De functie wordt voor steeds meer gebruikers uitgerold in Chrome 67. Door de site isolatie kunnen websites niet meer gebruik maken van processor geheugenlekken als Spectre om toegang te krijgen tot opgeslagen gegevens van andere websites (wachtwoorden!).

Je kunt site isolatie ook zelf al aanzetten (als dat nog niet gebeurd is). Lees hier hoe dat moet. Google waarschuwt wel dat het geheugengebruik dan 10% hoger is. En er kunnen nog problemen zijn met sommige sites omdat de functie nog in het proefstadium verkeert.

Ten slotte zijn er in Chrome 67 vooral onder de motorkap diverse wijzigingen en verbeteringen voor website-ontwikkelaars doorgevoerd. Zo is de ondersteuning voor Progressive Web Apps (PWA), Web Authentication API en Sensor API (om browser toegang te geven tot sensoren telefoon) toegevoegd. Ook zijn veel fouten opgelost.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het menu Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Deel dit artikel: 

Reacties

Nu ik deze versie van Chrome heb moet ik telkens overal opnieuw de privacywet accepteren en opnieuw inloggen

Heb zojuist Chrome maar weer eens gedownload en bespeur voor de zoveelste een soort van haat-liefde verhouding met deze browser. De liefde tot Chrome zit 'm vooral hierin dat de browser toch sneller is dan ik steeds denk. In ieder geval niet minder snel dan de (ook door mij) terecht veelgeroemde FF. Maar ja, telkens weer die reparaties in Chrome Die brachten en brengen mij nogal aan het twijfelen. Hoe dan ook, de browser voelt goed aan en ik voel er nu even niets voor om meteen maar weer naar FF terug te gaan. Ben heel benieuwd.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
bulgar_je