Chrome 64 plakt 53 lekken dicht, waaronder Spectre-gaten

Google Chrome Chrome 64.0.3282.119 is gisteren verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 63 naar 64. Dit is een stevige beveiligingsupdate waarin maar liefst 53 lekken gerepareerd worden. De begin deze maand geopenbaarde Spectre-lekken zitten daar ook bij.

In Edge, Internet Explorer, Firefox en Safari waren de Spectre-geheugenlekken (waardoor wachtwoorden ontvreemd konden worden) al eerder deze maand opgelost. Chrome dicht nu als laatste grote browser ook deze kwetsbaarheden.

Verder zijn er in Chrome 64 met name onder de motorkap diverse wijzigingen en verbeteringen voor website-ontwikkelaars doorgevoerd. Ook zijn veel fouten opgelost.

Prettig is tenslotte dat Chrome 64 een betere popup-blocker heeft. Zo worden 'pop-unders' nu geblokkeerd: extra geopende tabbladen (die meestal advertenties bevatten) als je op een link klikt. Ook andere ergernissen, zoals geopende vensters als je op een sluit-kruisje klikt, zijn aangepakt.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het menu Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Deel dit artikel: 

Reacties

De stabiele versie 64.0.3282.140 is zojuist verschenen. Zie ook https://chromereleases.go...
Geen spannende veranderingen, maar wel één lek dat gedicht is. Groet van Dejan

Nee, van z'n leven geen Chrome. Trager dan traag brr. Geef mij maar FF, Opera en last but not least Vivaldi. Dat zijn browsers waar je écht wat aan hebt.

Grappig dat je FF noemt. Daar kun je bij iedere pagina die je opvraagt, koffie gaan zetten of naar de WC gaan, zo traag. Probeer Iron eens. Lijkt op Chrome maar dan echt snel.

Heel vreemd, in mijn geval is FF bijna net zo snel als Edge. En dat wil echt wat zeggen ;-) Ik ga Iron proberen als jij Vivaldi gaat proberen. Echt een kanjer van een browser.

Er is in de praktijk geen merkbaar verschil tussen Chrome en Opera https://www.techpulse.be/...

Daar zijn de meningen nogal over verdeeld (denk bijv. aan snelheid - Chrome is de traagheid zelve ;-))

Met de browser test is Opera minder snel dan Chrome, maar Firefox is de winnaar, in de praktijk merk je er niets van http://www.speed-battle.c...

Ik wil niet vervelend doen, maar in de praktijk merk ik er heel veel zo niet alles van. Door z'n enorme traagheid heb ik Chrome vanmiddag maar weer verwijderd. Vivaldi is voor mij op dit moment echt het neusje van de digitale zalm. Alleen al wat de snelheid betreft een schitterende browser.

Je doet niet vervelend, maar je pc wel blijkbaar. :-D

Huh??? ;-)

Je link is een artikel uit februari 2017... Bijna een jaar later is denk ik wel wat veranderd hoor. ;-)

Echt niet@, je kan de browsers toch zelf testen? De cijfers liegen niet.

Opera 50.0.2762.67 heeft ook eerste security fixes toegepast voor meltdown en spectre.
In release 51 volgen nog meer fixes voor dit probleem.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gri_kenland