Chrome 63 plakt 37 lekken dicht en beschermt tegen MITM

Google Chrome Chrome 63.0.3239.84 is gisteren verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 62 naar 63. In de eerste instantie is dit een beveiligingsupdate waarin 37 lekken gerepareerd worden. Een daarvan is kritiek (de hoogste waardering).

Chrome 63 kent een nieuwe beveiligingsmaatregel: bescherming tegen man-in-the-middle-aanvallen (uitgebreide uitleg). Dit zijn aanvallen waarbij criminelen zich tussen je browser en de website die je bezoekt (bijvoorbeeld van je bank) nestelen om vervolgens de communicatie (het gegevensverkeer) van jou met je bank te onderscheppen of te manipuleren. Hierdoor kunnen, zonder dat je het door hebt, schadelijke acties uitgevoerd worden (geld wegsluizen) of gegevens (codes, wachtwoorden) onderschept worden. Man-in-the-middle-aanvallen (MITM) komen vaak voor op onbeveiligde wifi-netwerken.

Ook anti-virus software en firewalls positioneren zich vaak tussen de browser en versleutelde websites om het beveiligde verkeer te controleren. Dit is op zich een legitieme beveiligingsmaatregel om malware uit versleutelde verbindingen te filteren. Maar soms zijn deze
MITM-constructies van beveiligingssoftware niet goed geconfigureerd, waardoor deze zelf weer een beveiligingsrisico vormen. In deze gevallen gaat Chrome ook waarschuwingen geven (zie afbeelding) voor MITM door anti-virus-software of firewalls.

Verder zijn er in Chrome 63 met name onder de motorkap diverse wijzigingen en verbeteringen voor website-ontwikkelaars doorgevoerd in deze uitgave van Chrome. Ook zijn fouten opgelost.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het menu Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Deel dit artikel: 

Reacties

Niet goed geïnformeerd. Als je surft via een VPN ziet je provider alleen dat je inlogt op een VPN, daarna is hij blind. Je provider weet niet wat je doet op internet.
Ik heb niets te verbergen maar dat hoeft Google niet te weten.
Van jou daarentegen ligt elke toetsaanslag voor eeuwig vast op de servers van Google in de Eemshaven. Alle ogen van Google zijn gericht op jouw persoonlijke gegevens, zoals je zelf ook vaststelt.

Alsof de sleepwet gehinderd wordt door een vpn verbinding. Je kan genoeg doen om om het Google wat moeilijker te maken, en geen enkele browser is zo open wat ze doen met de verzamelde informatie. Ze gebruiken geen kleine lettertjes https://www.google.nl/int...

De sleepwet wordt gehinderd door een VPN verbinding. Wat je provider niet ziet kan de sleper ook niet in het net vangen. Ze zullen bij de VPN provider moeten aankloppen voor gegevens. En de VPN provider logt deze gegevens niet of slechts heel kort.
Bovendien heb ik niets te verbergen maar dat hoeft de overheid niet te weten.

Honderd procent privé internetten bestaat niet, ook niet met een vpn-verbinding. Most internet anonymity software leaks users’ details http://www.qmul.ac.uk/med...

En als je meer privacy wilt met Chrome, de instellingen kan je gemakkelijk zelf aanpassen.. http://uk.businessinsider...

Meer privacy kan heel gemakkelijk in Chrome, maar qua veiligheid is Chrome absoluut niet te overtreffen. Bijvoorbeeld: als er een lek wordt gevonden in Flash, is Chrome vaak eerder gedicht dat via Adobe. Logich, een webbrowser waar alle ogen op zijn gericht kan geen steek laten vallen ;-)

Ik wil helemaal niet meer privacy met Chrome.
Ik wil Chrome gewoon niet.
En wie gebruikt er nu nog Flash.
Zelfs Google's eigen YouTube niet.
Chrome is niet veiliger dan welke ander browser ook, de veiligheid wordt bepaald door het handelen van de gebruiker.

Ja, dat is je eigen keuze, je wilt gewoon niet veiliger internetten, en je gebruikt ook vast geen Android ;-) Ooit iets gelezen over de jaarlijkse hackerswedstrijd, Pwn2Own, hackers richtten hun pijlen op Chrome, en dankzij de hackers mogen de Chrome gebruikers ervan uitgaan dat ze browsen met één van de veiligste browsers op dit moment. Maar ik kan een vastgeroeste en paranoide gedachtegangen niet overtuigen. Doe wat je wilt doen, en gebruik de browser waar jij je prettig bij voelt..ik ben ervan overtuigd dat Chrome een hele goede keuze is. Er zijn maar twee alternatieven, Firefox en Edge.. mijn tweede keus zou zonder twijfel Firefox zijn, maar ik maak gebruik van de Google diensten, dus qua privacy schiet ik er niets mee op..

Er zijn meer dan twee alternatieven. Opera bijvoorbeeld met ingebouwde gratis VPN en AdBlocker. Zeer veilig want is gebaseerd op Google Chrome.
Ik ben er van overtuigd dat Opera net zo veilig is als Google Chrome.

Opera is een hele mooie browser, sorry dat ik die vergeten was. Opera is niet gebaseerd om Google Chrome, maar op Chromium. Ik heb Opera ook geïnstalleerd,zowel Chromium als Opera komen minder snel met updates dan Chrome. Opera heeft geen vpn maar een trage proxyverbinding die vrijwel niemand zal gebruiken, je kan beter een echte, betaalde vpn provider nemen als je vpn belangrijk vindt.
Een mooie adblocker is Zenmate web firewall, deze werkt helaas alleen in Chrome.
https://chrome.google.com...
Chromium loopt altijd achter de updates van Google aan, en dus ook Opera.

Opera heeft een VPN verbinding die vrijwel iedereen met enig gevoel voor privacy gaat gebruiken.
Vanwege dat onverwacht grote succes wordt het daardoor inderdaad wat traag de laatste tijd.
Daarom heeft Opera besloten de VPN dienst, die wordt gehost door surfEasy LLC, te migreren naar de eigen datacenters.
Dit zou tot betere prestaties moeten leiden. We zullen het zien.
De VPN dienst blijft gratis en Opera belooft geen logs bij te houden. Dat is even wat anders dan evil Google. Opera blijft verreweg de veiligste browser.

Wat onzinnig argument om opera te gebruiken..vpn werkt ook met Crome

https://chrome.google.com... of via een betaalde vpn. Maar een vpn verbinding heeft niets te maken met veiligheid, en daar ging deze discussie toch over ;-)

Van mij is niets bekend, jij maakt mij niets wijs.
Ik surf altijd via een VPN met een steeds wisselend fake IP-adres.
Er bestaat wel privacy.
Google daarentegen weet alles van jou. Werkelijk alles.

Zelfs met een vpn provider surf je niet anoniem. Je provider weet wat je doet op internet. Maar als je erg paranoïde bent, of je hebt iets te verbergen, kan je misschien beter via andere wegen je nieuws binnen halen. Ik blijf er bij, Google Chrome is de veiligste browser voor de gewone consument, dat komt, alle ogen zijn gericht op wat Google doet met de persoonlijke gegevens. En als het gaat om bv een lek, is Google daar als eerste bij om het op te lossen, vandaar de vele updates. Google wordt nauwlettend in de gaten gehouden, meer dan elke andere browser fabrikant. Dankzij de sleepwet, is er met geen enkele browser sprake van enige privacy

Ik kan anders niets vinden over mijn laatste bezoek aan het toilet. Ik had een heerlijke bruine rakker geperst maar staat niets over op google.

Nu dus wel, je hoeft niet alles te melden, want jij mag straks extra betalen voor je ontlasting via een app in playstore :-)

Klopt.

Achter de VPN gaan en blijf van Google weg.

wat ik grappig vind , is dat Google Chrome het meest veilig browser is
maar plekt alle 15 dagen een hele boel lekken dicht???

Inderdaad. Een browser die elke week 37 lekken dicht plakt lijkt mij nu niet direct de meest veilige browser.
Wel de meest privacy onvriendelijke browser.

Een browser die niets dicht plakt is pas een onveilige browser, alle ogen zijn gericht op Google... en als je gesteld bent op privacy, dan zijn er mogelijkheden genoeg om daar iets aan te doen, de beste oplossing is het verbreken van je internetverbinding ;-)

Onmiskenbaar een opmerking van een Google Chrome gebruiker.
Wiens hele hebben en houden inmiddels bij Google bekend is. Zo ziet Google het graag.
Maar er zijn mogelijkheden genoeg om er iets aan te doen.
Opera en Firefox gebruiken bijvoorbeeld.

Opera en Firefox geven je echt niet meer privacy Maar met Chrome kan je wel heel gemakkelijk de instellingen veranderen. Een heldere uitleg van de grote boze wolf https://support.google.co...
Je kan ook nog extensies toevoegen voor meer privacy

Het is precies als een terugroepactie van een automerk. Blij dat het merk bezorgd is om je veiligheid, of kwaad om de "slechte" kwaliteit. Google stopt enorm veel geld en energie om de browser veilig te houden, Google betaalt beveiligingsonderzoekers ook extra voor het vinden van lekken in Chrome. Logisch dat Chrome de veiligste browser is, er zijn betaalde hackers naarstig op zoek..

Nog iemand van wie het hele hebben en houden bij Google bekend is.

alles van jou is ook bekend, je maakt jezelf iets wijs. Er bestaat geen privacy als je op het internet surft. Chrome is onomstotelijk de beste browser als het om veiligheid gaat

Denk je? Als je op dat gebied kun je beter van Google wegblijven. En er zijn genoeg alternatieven.

Inderdaad, ze blijven plakken :D :D :D

Bij Google staat de veiligheid hoog in het vaandel..er zijn maar drie echte concurrenten voor Edge: Google Chrome, Firefox en misschien Opera, alle andere browsers zou ik niet gebruiken als het om veilig internetten gaat

Vind je?

Het zijn de grootste bespioneerders net zoals Facebook en Google.

De laatste versie van Keyscrambler heeft met de laatste versie van Windows 10 een probleem. Daar zijn op internet ook meldingen van te vinden.

Je kunt je in elke gangbare browser beschermen tegen MITM, daar heb je Google Chrome niet voor nodig.
Dat doe je door KeyScrambler Free te installeren. Je toetsaanslagen en de spatiebalk worden ge-encrypted waardoor een eventuele MITM er niets aan heeft.
Wellicht een aanrader om op te nemen bij 'Extra beveiligingssoftware'.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ivoorkus_