Chrome 62 plakt 35 lekken dicht en waarschuwt voor http

Google Chrome 62.0.3202.62 is gisteren verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 61 naar 62. In de eerste plaats is dit een beveiligingsupdate waarin 35 lekken gerepareerd worden. Enkele daarvan zijn ernstig.

Verder zijn er met name onder de motorkap diverse wijzigingen en verbeteringen voor website-ontwikkelaars doorgevoerd in deze uitgave van Chrome. Ook zijn fouten opgelost. Ten slotte waarschuwt Chrome nu als je op een niet-beveiligde website (met http verbinding) probeert gegevens in te voeren. Http-sites hebben geen versleutelde verbinding en kunnen gegevens lekken. Sites met een beveiligde https-verbinding (zoals GratisSoftware.nl) versleutelen de connectie.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het menu Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Deel dit artikel: 

Reacties

Eigenlijk is het HTTPS verhaal een goed voorbeeld van: "Hoe de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.".

Er zijn nog meer dan genoeg HTTP websites die niet op jacht zijn naar persoonlijke gegevens van hun bezoekers. Of die zich niet geroepen voelen om de zoveelste "sociale media"-knoppen op hun site te plaatsen. Ook dit soort websites word nu valselijk beschuldigt van onveiligheid door de browser makers en Google in het bijzonder.

Ja, dan kun je wel elke drie maanden een nieuw certificaat van een gratis aanbieder krijgen om je site via HTTPS beschikbaar te stellen, maar dan moet je wel vertrouwen op de blauwe ogen van die aanbieder in de hoop dat dit gratis blijft.

Betalen om een hobbymatig site-je met wat statische paginas online te zetten of te houden...dat klinkt steeds minder goed in de oren.

Goed, het is dan wel zo dat iedereen probeert zoveel mogelijk geld te verdienen met zo min mogelijk moeite en websites kunnen dit soort personen hierbij wel helpen. Tegen dit soort "bloedzuigers" moet de gemiddelde internetgebruiker wel beschermt worden. Maar om dan de hobbyist met een werk van liefde dan ook maar meteen op te offeren...valt me opnieuw een beetje tegen van Google (en aanverwanten).

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duitsl_nd