Google Chrome 56 repareert 51 lekken en is over op HTML5 in plaats van Flash

Google Chrome 56.0.2924.76 is gisteren uitgebracht. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 55 naar 56. In eerste instantie is dit een beveiligingsupdate die 51 lekken dichtplakt. Verder is de overgang naar HTML5 ten faveure van Flash voltooid.

Van de 51 kwetsbaarheden die gerepareerd worden zijn enkele ernstig. Een aantal lekken is door externe onderzoekers ontdekt, maar de meeste door Google zelf. Zoals altijd wordt Chrome automatisch bijgewerkt, dus dat hoef je niet zelf te doen (tenzij je de Google updater hebt uitgeschakeld/geblokkeerd).

Verder is in Chrome 56 de overgang naar HTML5 afgerond. Dit wil zeggen dat HTML5 nu de voorkeur heeft boven Flash en op sites die beide mogelijkheden aanbieden zal nu HTML5 voor filmpjes en animaties gebruikt worden. Op websites die alleen Flash gebruiken wordt Adobes plugin standaard geblokkeerd en krijg je de vraag of je Flash toch wilt activeren voor die site. Op deze wijze moet het verouderde en vaak onveilige Flash uitgefaseerd worden. Je zult dus vaker meldingen zien verschijnen of je Flash in het vervolg voor een site wilt inschakelen.

Ook zitten onder de motorkap diverse verbeteringen in Chrome 56. Zo wordt onder andere WebGL 2 nu ondersteund voor een betere weergave van grafische 3D-elementen. En is FLAC toegevoegd aan het lijstje audio codecs - een stap die Firefox ook al maakte.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het menu Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Deel dit artikel: 

Reacties

Anoniem ... klik rechtsbovenin op de drie stipjes
Daarna, op HELP en meteen door naar ' OVER GOOGLE CHROME '
Je ziet dan een schermpje met de versienummer van je CHROME en eventueel HULP
Je ziet ook meteen of CHROME Up 2 Date =
Hierboven staat dat de nieuwste versie Google Chrome 56.0.2924.76 is, maar bij mij zie ik
versie Google Chrome 56.0.2924.87 staan.

Waar kan ik Google Updater vinden? Nergens te zien in Google Chrome en ook niet in Programmas en toepassingen.

Wordt automatisch geupdate neem ik aan?

Ik zie er namelijk niets over bij instellingen.

Deze versier van Google Chrome brengt ook ondersteuning voor het FLAC audioformaat.

versie niet versier

Het artikel focust nogal veel op het ene feature van html5 als eerste keus in plaats van flash. Google Chrome 56 brengt nochtans ook ondersteuning voor andere noemenswaardige features. Ondersteuning voor FLAC audioformaat (enabled by default) is toch wel iets dat ook in het artikel mocht gezegd worden. Jammer dat over FLAC ondersteuning en andere features niets gezegd wordt.

Chrome 56 Released With WebGL 2.0 By Default, FLAC Support
https://www.phoronix.com/...

Dit is dan ook meer een site voor thuisgebruikers en niet voor ICT-ers.
De redactie bespreekt daarom alleen de belangrijkste wijzigingen en dat is maar goed ook,want hoe meer er staat,hoe minder(goed)het gelezen word.

Bij de nieuwe versie van FF was FLAC wel één van de belangrijkste wijzigingen:
https://www.gratissoftwar...

FLAC toegevoegd

Wat moet je toch met deze browser! Neem een veel betere als Opera of Firefox!

Wat moet je met zo'n nutteloze reactie?

Lol. Misschien toch maar voor Ff of Opera kiezen? Misschien door de trage slakkengang heb ik iets tegen G. Chr.

Lol. Misschien toch maar voor Ff of Opera kiezen? Misschien is het door de trage slakkengang dat ik niet zo van G. Chr. gecharmeerd ben.

Trage slakkengang gaat eerder op voor Firefox. Het duurt ruim een halve minuut voordat FF is opgestart en constant vastlopen op verscheidene websites. Google Chrome heeft deze problemen niet en Opera crasht constant.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oost_nrijk