Google Chrome 55.0 plakt 36 lekken dicht en moet de helft minder werkgeheugen gebruiken

Google Chrome 55.0.2883.75 is verschenen. Googles browser maakt een versiesprong van 54 naar 55, maar grote nieuwe functionaliteit is nog niet bekendgemaakt. Wel worden 36 beveiligingslekken dichtgeplakt in deze uitgave.

Wel kondigde Google in oktober aan dat Chrome 55 nog maar de helft van het werkgeheugen zou moeten gebruiken. Chrome staat bekend als geheugenhongerig en niet zo energiezuinig. Met een update voor de V8 JavaScript engine moet Chrome de helft minder RAM gebruiken en moet de batterij van je laptop langer meegaan. Google heeft echter nog niet specifiek aangekondigd dat deze verbeteringen daadwerkelijk in Chrome 55 zijn doorgevoerd.

Verder wordt - als websites de keuze geven - nu standaard HTML5 inhoud afgespeeld in plaats van Flash. Dit geldt bijvoorbeeld voor filmpjes. Als sites geen HTML5 variant aanbieden wordt Flash geblokkeerd met de melding dat je Flash moet inschakelen voor die site als je de inhoud wilt zien. Alleen de top tien van populairste websites staat op een witte lijst bij Google en mag nog wel Flash gebruiken zonder dat bezoekers een waarschuwing krijgen. YouTube, Facebook, Yahoo, Live en Amazon horen daarbij. Dit uitschakelen van Flash wordt trouwens gefaseerd ingevoerd voor Chrome-gebruikers de komende maanden, dus het kan nog even duren voordat je er iets van merkt.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie, daar hoef je zelf niks voor te doen. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het menu Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Deel dit artikel: 

Reacties

Tja, welke browser kan Google Chrome overtreffen als het gaat om back-up, bladwijzer en wachtwoordsynchronisatie- mogelijkheden cq opties?
Een ander voordeel van Chrome, de enorme aantal beveiligingsupdates die jaarlijks uitkomen, veiligheid staat hoog in het vaandel bij Google!

Ik ben dan ook bang dat het m'n standaard browser wordt ;-) Ben tegen alle verwachtingen in heel tevreden. Apart hoor ;-)

Hahaha, veiligheid of achterhalen van je gegevens, het is maar hoe je het bekijkt,
de meeste upgrades zijn niet voor de veiligheid !

Voor de veiligheid heb ik onlangs Epic van stal gehaald. Prima browser. Je moet alleen telkens weer opnieuw inloggen.

Ik heb deze browser al diverse malen uitgeprobeerd maar ik vind hem nog steeds niet goed hij is heel traag met opstarten van de browser ik ga dus steeds weer terug naar firefox dit is en blijft toch de beste browser voor mij.

Ik ben 'm nu een beetje aan het uitproberen en ik moet zeggen dat ie mij ontzettend meevalt, ook qua snelheid. Nog niet zo lang geleden vond ik het een heel log apparaat en gaf ik de voorkeur aan Firefox. Ja, ik kijk er echt een beetje van op. Misschien blijf ik 'm voorlopig nog even proberen, al moet ik zeggen dat ik zojuist ergens zag dat er een update is van de ooit door mij zo geliefde Yandex browser. Ik denk dat ik die ook maar weer even ga proberen ;-)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
du_tsland