Ga jij een laptop, pc, tablet of telefoon met Windows (Phone) 8 kopen?

Nog tien dagen en dan wordt Windows 8 gelanceerd: de opvolger van Windows 7 die geschikt is voor tablets met aanraakschermen en die een drastisch vernieuwde interface heeft - ook op pc's en laptops.


Surface tablet van Microsoft zelf met Windows 8/RT

Drie dagen later wordt Windows Phone 8 geïntroduceerd: Microsoft mobiele OS dat de concurrentie met Android en iPhone moet aangaan. Fabrikanten als Nokia (met de Lumia), HTC en Samsung gaan Windows Phone 8-toestellen verkopen.

Voor Microsoft wordt het erop of eronder met Windows 8 en Windows Phone 8. Met beide besturingssystemen wil de softwaregigant een inhaalslag maken op het gebied van telefoons en tablets - een markt die bijna geheel geclaimd is door Apple (iPhone en iPad) en Google (en fabrikant Samsung) met Android-telefoons en -tablets.

Onze vraag is:
Ga jij een laptop/pc, tablet of telefoon met Windows 8 of Windows Phone 8 kopen?

Deel dit artikel: 

Reacties

There are lots of personalities that get along with it. - Feed the Children Reviews

MS is voor mij verleden tijd, dat is het al jaren en zal ook wel zo blijven. Als ik iets nieuws koop dan zal het zeker geen MS of Apple product zijn.

Redactie; Ik klik op "Advanced SystemCare Free 6.0 biedt ook surfbescherming" en kom bij de Windows 8 discussie terecht.

De link op de voorpagina was incorrect, dat is nu gewijzigd. Excuses daarvoor.

Windows 8? Ik zal me daar gek zijn. Sinds afgelopen april definitief overgestapt op Linux/Ubuntu en alles van Microsoft, inclusief Hotmail, overboord gegooid.
Als mijn huidige laptop het ooit begeeft, schaf ik een kant-en-klaar Linux-apparaat aan, ik heb al wat verkoopadressen in Nederland opgedoken.

Heb je een PC met Win7, dat door MS wordt ondersteund tot 2020, waarom zou je dan dat oerlelijke alleen voor touchscreens ontwikkelde Win8 aanschaffen. En dan terugzetten naar het Win7 startmenu. Wat een flauwekul. MS moet het maar even tot 2020 zonder mijn bijdrage zien te redden. M.i. wordt Win8 een flop.

Dat het onder deze vorm een flop wordt vrees ik ook.
Het ziet er niet uit, en lijkt me niet handig op een gewone PC of laptop.

Als je Win8 op een PC gaat gebruiken raad ik je dit programma aan: Dan voelt alles weer vertrouwd:
http://classicshell.sourc...

Ah, je was me net voor, zag ik toen ik op WriTer had gereageerd.
Ken je ook de methode om Classic Shell te benutten met de AskVG Win7 skin?
Zie de mooie SevenVG skin hier, op tweederde van boven, naast een origineel Win7 startmenu:
http://classicshell.sourc...
En hier de beschrijving en SevenVG.skin download:
http://www.askvg.com/down...

Nee, wat ik voor ogen had is 'Start8' van Stardock dat de Windows startknop terugbrengt, en tot hiertoe nog steeds freeware.
http://www.stardock.com/p...

Om de gewone desktop terug te brengen zou ik eventueel 'Skip Metro Suite' gebruiken, eveneens freeware.
http://winaero.com/commen...

Jullie oplossing is ook wel interessant maar dat lijkt me toch een serieuze aanpassing van de interface van Windows 8.
Deze twee tools voegen gewoon iets toe of schakelen iets uit wat je zonder probleem ook terug kunt aanzetten. ;)

Dank je, WriTer.
Het gaat snel met de hulpjes om Windows 8 aan te kunnen passen.

Start8 kende ik al, maar in een vorige uitvoering, die me niet beviel, zie:
http://www.ghacks.net/201...
De nieuwste versie ziet er veel beter uit:
http://www.ghacks.net/201...
http://www.askvg.com/star...
Die uitvoering van Start8 kende ik nog niet, dank je voor het opnieuw attent maken op Start8.
Overigens vraag ik me af of Start8 momenteel nog wel freeware is, of inmiddels nog slechts gratis geprobeerd kan worden. Want zie:
http://www.stardock.com/p...
En aanvulling:
Softpedia vermeldt: "Limitations: 30 days trial period"
http://www.softpedia.com/...
Start8 lijkt dus geen freeware meer te zijn.

Nóg een andere oplossing voor het terugbrengen van een Vista/Win7-stijl startmenu in Win8 dat is ViStart, dat onder meer hier besproken wordt:
http://www.askvg.com/how-...
http://www.askvg.com/vist...

In zowel Start8 als ViStart ontbreekt een optie 'Skip Metro Screen' zoals in Classic Shell, dus je tip van Skip Metro Suite is zeer welkom, die kende ik nog niet. Dank je voor de tip.

Interessant Spiff.
Wat Start8 betreft lijk je inderdaad gelijk te hebben en wat ik ooit vreesde blijkt nu het geval te zijn dat het geen freeware meer is, maar dat heb je wel meer als een programma uit bèta fase komt, maar goed $5 lijkt me nu ook niet zoveel.
Oké, gratis is beter, en dan ziet ViStart er zeker ook niet slecht uit en het proberen waard.
Maar zoals je ziet komen er alsmaar meer en betere tweak tools uit voor Windows 8, zodat we binnenkort, als we ooit verplicht zijn om Windows 8 te gaan gebruiken omdat het standaard op een computer is geïnstalleerd, Windows te kunnen gebruiken zoals wij het willen en niet zoals Microsoft het wil. (^-^)

Nee, ik ga voorlopig niks kopen met Windows 8.
Geen behoefte aan een tablet of smartphone met Windows 8, en al helemaal niet aan Windows 8 op desktop en laptop. Voor die laatste toepassingen vind ik Windows 8 in de huidige vorm vooral ronduit irritant en zou ik me genoopt voelen een en ander zeer grondig aan te passen, onder meer om weer een Vista/Win7-stijl startmenu terug te brengen en de Metro-stijl zo veel mogelijk om zeep te helpen.

Ik deel dezelfde mening, koop voorlopig nog niets maar in de nabije toekomst misschien wel een smartphone met Andriod, zeker GEEN Windows Phone 8 of een PC met Windows 8, toch zeker niet zonder hem te tweaken.
Gelukkig bestaan er al programma's om die start-knop terug te kunnen krijgen onder Windows 8 en die spuuglelijke pastelblokjes interface uit te schakelen.

Ja, betreffend de methoden om het Vista/Win7-stijl startmenu terug te brengen in Win8 en de Metro interface te vermijden, van wat ik ben tegengekomen vind ik de combinatie van Classic Shell met de AskVG Win7 skin voor Classic Shell Start Menu in Win8 het mooiste. Daarmee is een keurig Win7-stijl startmenu te creëren zonder al te raar geknutsel én er wordt tevens gelijk een optie geboden om de Win8 Metro interface over te slaan.
Die Win8 Metro interface en het (ontbreken van een) startmenu zijn natuurlijk maar relatief irrelevante details, maar ze hebben wel een relevante weerslag op de beleving. Dus 'mot' ik later eens aan Win8, dan wordt er getweakt.

Ziet er leuk en grappig uit,maar sinds ik linux gebruik ben ik geen fan meer van microsoft.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ulgarije