Flash 24.0.0.221 plakt dertien kritieke lekken dicht (februari 2017)

Flash 24.0.0.194 is zojuist verschenen. Dit is de reguliere maandelijkse update voor de browser plugin, waarin deze keer dertien kritieke beveiligingslekken worden dichtgeplakt. Deze kwetsbaarheden zijn zeer ernstig en kunnen ervoor zorgen dat kwaadwillenden op afstand de controle over een pc kunnen overnemen en schade kunnen aanrichten.

De meeste lekken zijn ontdekt door Google-medewerkers, maar ook Microsoft heeft een kwetsbaarheid in Flash onthuld. Behalve beveiligingslekken worden in deze uitgave ook fouten verholpen.

Op deze pagina kun je - voor elke browser - controleren welke versie van de plugin je hebt. Vanwege de ernst van de lekken wordt zoals altijd aangeraden om snel te updaten. Lees hier hoe je automatische updates voor Flash kunt aanzetten.

Flash Player kun je los downloaden voor Internet Explorer (onder Windows Vista en 7), Safari en Firefox (NPAPI) en Opera en Chromium (PPAPI) voor Windows, Mac of Linux. Ook kun je updaten via de automatische updater. Flash wordt standaard meegeleverd - en automatisch bijgewerkt - in Google Chrome. Voor Internet Explorer onder Windows 8.1 en 10 en Edge onder Windows 10 wordt Flash geactualiseerd via Windows Update.

Update 22 februari: voor Edge en Internet Explorer 11 voor Windows 8.1 en 10 is inmiddels ook de update van Flash verschenen.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-r_sland