Flash 27.0.0.170 plakt kritiek lek dicht dat al misbruikt wordt

Flash 27.0.0.170 is gisteren uitgebracht. De reguliere oktober-update van vorige week voor Flash plakte wonderwel geen lekken dicht, maar nu is het toch raak: een kritiek lek dat al actief misbruikt wordt door internet criminelen wordt verholpen.

Flash 27.0.0.170 komt een kleine week na de reguliere maandelijkse update en heeft een pleister voor een kwetsbaarheid die op beperkte schaal bij Windows-gebruikers uitgebuit wordt. De aanval kan leiden tot het uitvoeren van schadelijke code op een pc. Ook Mac- en Linux-gebruikers krijgen echter het advies om bij te werken naar deze laatste versie van Flash.

Op deze pagina kun je - voor elke browser - controleren welke versie van de plugin je hebt.

Flash Player kun je los downloaden voor Internet Explorer (onder Windows Vista en 7), Safari en Firefox (NPAPI) en Opera en Chromium (PPAPI) voor Windows, Mac of Linux. Ook kun je updaten via de automatische updater (lees hoe je automatische updates voor Flash aan kunt zetten). Flash wordt standaard meegeleverd - en automatisch bijgewerkt - in Google Chrome.

Voor Internet Explorer onder Windows 8.1 en 10 en Edge onder Windows 10 wordt Flash geactualiseerd via Windows Update. In oktober niet samen met de maandelijkse patches van Microsoft maar op een later moment deze maand.

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb flash onlangs verwijderd en alle websites werken gewoon tot nu toe.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_uid-korea