Firefox 63 is weer een beetje sneller

Firefox 63 is zojuist verschenen. Mozilla's browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 62 naar 63. Prestatieverbeteringen zijn de voornaamste vernieuwingen.

Mozilla gaat door op de ingeslagen weg sinds Firefox 57 om zijn browser sneller te maken. Voor Windows- en Mac-gebruikers zijn in Firefox 63 diverse prestatieverbeteringen doorgevoerd. De browser moet daardoor weer sneller zijn geworden. Voor Mac-gebruikers gaat het wisselen tussen tabbladen ook sneller en zijn verbeteringen voor WebGL doorgevoerd.

Onder Linux draaien (eindelijk) extensies nu ook in een apart proces in Firefox 63 (net als onder Windows en macOS). Verder is de Windows-versie van Firefox 63 nu compatibel met de donkere en lichte modus in Windows 10.

De inhoudsblokkering is verder uitgebreid in Firefox 63. Je kunt nu cookies van derden en trackers blokkeren. Als een website daardoor niet meer goed werkt kun je via het schildje in de adresbalk de blokkering voor die site uitschakelen. De uitwerking van de inhoudsblokkeringsfunctie is echter nogal onduidelijk.

Ten slotte worden onder de motorkap verbeteringen doorgevoerd en beveiligingslekken dichtgeplakt, waarvan enkele kritiek zijn. 
 
Vanaf Firefox 57 zijn verouderde add-ons uitgeschakeld. Lees hier hoe je vervangers voor verouderde add-ons kunt vinden.

Firefox is te downloaden voor Windows, macOS en Linux. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder de Firefox-knop | Help | Over Firefox.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Reacties

Werkt uitstekend met Linux .

Ik merk er niets van dat het sneller is geworden.

Inderdaad, FF is weer een beetje sneller. Dit is een browser die iedereen op z'n pc of laptop zou moeten hebben staan. Of op z'n minst een keer geprobeerd moet hebben. Voor zover ik weet is dit de meest rustige en gebruiksvriendelijke browser. Echt heel goed.

Helemaal mee eens.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivo_rkust