Firefox 53 heeft nieuwe thema's en verbeterde stabiliteit en lost 39 lekken op

Firefox 53.0 is net uitgebracht. Mozilla's browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 52 naar 53, brengt enkele verbeteringen en lost beveiligingslekken op.

Bij Firefox 53 is nieuw dat je als je het installatiebestand opnieuw downloadt je de keuze krijgt - op Windows 7 en hoger - om de 32-bits of 64-bits versie van Mozilla's browser te installeren. De laatste wordt aanbevolen, omdat je dan voordelen hebt wat betreft snelheid, stabiliteit en beveiliging.

Verder geeft de leesmodus van Firefox 53 nu de geschatte leestijd van een artikel weer. Ook zijn er twee nieuwe thema's toegevoegd: een licht en donker thema. Je kunt de nieuwe thema's inschakelen onder Add-ons | Vormgeving (zie afbeelding). De stabiliteit van Firefox is ook verbeterd doordat de grafische weergave (rendering) van pagina's nu als een apart proces op de GPU draait waardoor crashes door grafische stuurprogramma's minder vaak moeten voorkomen.

Andere vernieuwingen zijn:
- De toestemmingen voor websites worden duidelijker weergegeven (voor de adresbalk).
- Updates voor macOS zijn kleiner.
- Titels van websites in tabbladen worden niet meer afgekort met ... maar vervagen.
- Vista en XP en 32-bits Mac OS X worden niet meer ondersteund. Als je die verouderde besturingssystemen draait dan kun je alleen nog updates krijgen met Firefox 52 ESR.

Naast deze nieuwe functionaliteit worden ook diverse fouten gerepareerd in Firefox 53 en verbeteringen voor web-ontwikkelaars doorgevoerd. Ten slotte worden maar liefst 39 beveiligingslekken dichtgeplakt.

Firefox is te downloaden voor Windows, macOS en Linux. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder de Firefox-knop | Help | Over Firefox.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Deel dit artikel: 

Reacties

is of komt er ook een Ff. 53 ESR versie? Ik heb nu 52.1.0 ESR gekregen.

Ik heb de nieuwe Firefox al 2 x geïnstalleerd, aangegeven dat ik de 64 bits versie wil hebben en gekozen voor upgraden, maar helaas Firefox blijft 32 bits, wat doe ik fout?

Er zijn 2 versies,32-of 64bit:
https://www.mozilla.org/e...

Bedankt, deze link werkt wel.

Sneller geworden??

Nog steeds niet? Nou, dan houd ik het nog maar even op m'n oude vertrouwde G. Chr.

Vertrouwde Chrome? Zie net dat daarook iets van 29 lekken zijn gedicht.

Is dat bij Ff ook niet het geval? Iets minder misschien? Is me even ontschoten ;-) Even tussen (): Ff is misschien wel (een stuk) veliger, maar echt o zo langzamer dan G. Chr. Ik houd het dus nog maar even bij deze laatste.

Vergeet niet om je 32 bits versie via het configuratiescherm te verwijderen, anders schakelt hij steeds terug naar de 32 bits versie.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeelan_